Om Solbær & SæsonChok

IMG_5511

For en uges tid siden sneg jeg mig ud i Kolonihaven i fire timer. Uden børn, men med Johan. Det gjorde at vi faktisk kunne få gravet og fikset og forberedt uden samtidig at finde snegle og regnorme og uden at skulle smøre en strøm af håndmadder. Det var dér det gik op for mig, hvor stille det rent faktisk er i vores kolonihave, men også at det at tage i Amagaer Planteland ikke behøver at være en nervepirrende oplevelse, men faktisk kan være hyggelig shopping.

Vi købte tre solbærbuske, som vi har plantet som del af det buskads, der afgrænser vores have mod en lille sti. Og så gik jeg helt Martha Stuart på den, og plantede gamle trækasser til med blomsterløg, som jeg kan flytte ud, når det bliver forår, og sæson for krokos, liljer, iris og hyacinter. Bedste Karen havde købt en ordentlig omgang tulipanløg til mig, som jeg også fik i jorden, og jeg glæder mig simpelthen sådan til at se, hvad der kommer op. Det er også Bedste Karen – med de grønne fingre – der har lært mig, at man skal plante om efteråret, hvis det skal have de bedste chancer for for at blive til noget. Som sagt: Jeg er spændt, og er stadig ikke helt kommet mig over hverken havemagien, eller chokket over at sæsonen allerede er slut om lidt.

IMG_5512

7 kommentarer

 1. Med lidt fantasi kan sæsonen måske forlænges lidt? Hvis der går mere pynt i den, kan er jo laves små stilleben ude og inde, og med tykke trøjer og varm cacao kunne der være nogle hyggelige timer gemt i kolonihaven endnu. 🙂

 2. Åh hvor hyggeligt…. Har selv kun en altan, men den er heldigvis stor.. Den blev også efterårsklar i går… Nye lyngplanter i krukker og altan kasser, de fleste af havemøblerne ind, og små opstillinger med lys og sten, og lidt græskarhoveder selvfølgelig 🙂

 3. Du har ret Bettinna – der bliver blot lukket for vand og el om en uges tid, så det bliver lidt svært, men derfor kan man jo godt drøne derud og nyde det hele lidt. Kærligst J

  Kære Lovisen – det lyder fantastisk. Jeg ønsker mig virkeligt også en altan!
  Kærligst
  J

 4. Hvor er der dejligt at høre din begejstring for udelivet i haven….
  Selv kan jeg overhovedet ikke forestille mig et liv uden haven helt tæt på:-)

 5. Kære Susanne – det havde jeg slet ikke tænkt over, men selvfølgelig går de efter dem…

  Kære Tina – Nej, jeg er virkelig blevet hooked!
  Kærligst
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *