På Besøg I Kunstnerens Værksted

IMG_1972

foto 3

Hvis du har læst med her et stykke tid, så ved du at når jeg falder for noget, så falder jeg hårdt. Jeg er vild med Louise Kraghs smykker(, som du også kan se her), og derfor bad jeg om et interview og om lov til at se ind i kunstnerens værksted. Se og læs med her, og nyd de fantastiske farver og former.

 

Fortæl om, hvordan du begyndte at lave smykker, og hvorfor?

Jeg skulle i forbindelse med et skoleprojekt lave knapper i porcelæn. De var for skrøbelige til tøj men fungerede fint som vedhæng til smykker. På det tidspunkt fandtes der ikke rigtig porcelænssmykker i de danske butikker, så det var lidt nyt og spændende. Jeg cyklede rundt i Århus og spurgte butikker, om de ville tage lidt i kommision og tog toget til København, hvor jeg gik byen rundt og besøgte forskellige butikker.

foto 4_1

Dit materialevalg er meget unikt – hvad fascinerer dig ved keramik?

Keramik har altid været en stor passion for mig og jeg valgte derfor ikke at uddanne mig til keramiker, da jeg ville bevare dette materiale som noget, der kunne give mig glæde mange år fremover. At det så alligevel blev  mit levebrød, er jeg kun taknemmelig for i dag.

At arbejde med ler er virkelig et håndværk, som jeg nyder at dygtiggøre mig i, og hvor der er utallige muligheder at udforske. Og så kan jeg godt lide at “se” med fingrene. De taktile muligheder er mange ved keramik og oplagte at udnytte til modens tekstiler. Derudover er det bare rigtig sjovt at lave glasurprøver og derfor indeholder mine kollektioner også mange farver.  Det betyder rigtigt meget for mig, at tage på arbejde på mit keramikværksted og jeg arbejder stadig selv mest muligt i selve produktionen. Det er bare der min kreativitet er bedst og nye kollektioner bliver oftest fundet på, når jeg sidder og samler sølv og porcelæn.

 

 Har du en designvision? Noget du gerne vil have os til at opleve når vi ser dine smykker?

Jeg har jo valgt at beholde min smykkeproduktion hjemme i Danmark. Det er meningsløst for mig at skulle hente færdige smykker i østen, næsten lidt snyd, for så er der jo ikke noget af mig i dem.Vi laver masseproduceret unikaer, hvor alle medarbejders hænder sætter sine aftryk. Fordi vi beholder erfaringerne på vores eget værksted, opstår der også en faglighed, som ingen af os vil være foruden. Jeg håber, at man kan fornemme det, når man køber et smykke fra os.

Vi er i dag 12 medarbejdere og jeg håber, at jeg på et tidspunkt har rigtig mange dygtige medarbejdere, der er med til at producere smykkerne – og selvfølgelig på dansk jord.

ring

 Hvilket smykke holder du selv mest af?

Jeg er rigtig glad for min nye plain serie. Jeg går typisk aldrig med fingerringe, men med de nye Plain ringe går jeg med 4 stk, uden at de på noget tidspunkt er taget af mine fingre. Det er vist et meget godt tegn…

3 kommentarer

  1. Fedt at komme lidt behind the scenes! Og så er der noget prisværdigt i at ville holde produktionen på dansk jord og arbejde i dybden med fagligheden. Tak

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *