Om At Stå Ved

I den virkelige verden, findes der smukke damer. I Blogland lige så. Når vi går forbi hinanden på gaden, ser vi ikke altid hinanden, men herude i blogland, har vi tid til at studere hinanden. Vi ser når vi tager på, når vi taber os, når vi har de pæneste jeans i verden på, og vi kigger nøje på hinanden. Er man for træt efter en nat med umulige unger, er der ingen grund til at tage billeder, der skal vises i cyberspace, og er der en grund til at tage en festkjole på, så plejer vi også at have tid til at få taget et par billeder. Det er ikke her, vi viser farsfælden frem, eller her vi viser bunkerne af vasketøj. Jeg opfatter det ikke som uærligt. Tværtimod. Man skal ikke altid vise det, man ikke har lyst til. Vi har ingen indberetningspligt overfor hinanden, ligesom vi heller ikke har pligt til at kunne lide hinanden.

Jeg tror på den gode tone, og på nogenlunde klog, velgennemtænkt samtale, også her i blogland, men mener faktisk ikke at nogen under tvang skal vise noget, de ikke har lyst til. Holder man af at have et rum til skønheden og til den orden, der ikke er plads til i et almindeligt børneliv. Et sted,man kan fylde med dullegrej, lækre sko og smukke billeder.

Men her hos mig, må der gerne være plads til lidt af hvert, og fordi jeg for ca et år siden jævnligt begyndte at lægge billeder af mig selv på bloggen her, tænkte jeg at jeg også lige ville vise jer, hvordan jeg så ud i nat. Efter at være blevet kørt rundt i manegen af ungerne, efter at have sovet fire forskellige steder i lejligheden og inden jeg i virkeligheden skulle op. Et uskønt natteselfie i ærligt lys og uden filter. Med et øje der hænger, og mens jeg tog det kom jeg til at tænke på, at det ikke bliver bedre! Og det er faktisk ganske sjovt. Det går ned ad bakke fra nu af, jeg bliver 38 om et halvt år, og så burde jeg jo sådan set også være gammel nok til at stå ved.

foto-38

19 kommentarer

 1. Kære Julia
  I love it!!!
  Det er enhver kvindes ret, at ligne noget ikk engang katten gad glo på… OG stå ved det!!!
  Kh
  Vibeke
  (44 og still going strong, oss med morgenhår og gennemsigtig hud)

 2. Du har stadig lækkert hår 🙂 men ja hvor du har ret og hvor er det fedt at du tør 🙂

 3. Smukt “elendig nat” selfie,
  Med mega lækkert hår.

  Haha tør ikke vise er selfie af mig når jeg lige er stået op. Jeg er korthåret!!!! Og det står ud til alle sider

 4. Åh, søde Julia, jeg kender dig ikke irl, men det er et stærk portræt, du har lagt op. Jeg kan se trætheden i dine øjne, den udmattede træthed som kun forældre kender. Samtidig kan jeg se styrken, der gør, at trætheden ikke vælter dig. Du er parat med et smil, et moderligt til dine små drenge eller et frækt til din mand.
  Damn, du behøver ikke skønhedssøvn, kvinde!
  Kram fra Gitte K

 5. Du har så ret… Jeg har valgt at min blog er er sted, hvor der er plads til det hele. What you see is what you get. Dvs der er 90% hverdagskaos og 10% dulle-billeder. Dullebilleder er helt hundrede dem jeg synes der er flottest, men de andre hvor man ser os/mig som vi er betyder mest. Dit billede illustrere ganske godt hvorfor du er en af mine absolut yndlingsbloggere. Du tør, og du er ærlig 🙂

 6. Ja, ærlighed er så skønt. Det polerede er også skønt, men jeg holder af at se verden uden filter og med sovehår. Det gør jer, som jeg følger på nettet mere virkelige og mere ligesom mig selv. Måske nyder jeg, at trods ret forskellige liv, så har vi noget til fælles alligevel. Genkendelsens glæde?!

 7. Tænk jeg synes altså, at det er et helt fantastisk billede. Så stærkt og personligt. Med så meget udtryk og følsomhed og styrke. Du ligner en sej trold – og Bjørk! Du skulle forestørre det og hænge det op.

 8. Hatten af for din ærlighed – det er derfor jeg er her og læser med; hvis det hele var overflade og glamour hele tiden (ikke et ondt ord om dullegrej og lækker neglelak osv i øvrigt) tror jeg ikke at jeg gad læse med. Livet er hverdag og fest, lys og mørke, gode og dårlige dage og at du tør og vil fortælle om dit liv, også når det ikke lige spiller, gør dig, ja levende 😉

 9. Jeg har ikke børn og jeg kender derfor intet til familieliv, men jeg har været kæmpe fan af dig ligesiden jeg grinte og græd mig igennem “hvor lagde jeg babyen”. Med dette indlæg giver du mig endnu engang grund til at have kæmpe respekt for dig som kvinde med en stemme på de sociale medier. Jeg er FAN af at vise hverdagens smukke, men også grimme og hårde sider. Vi kvinder kan inspirere hinanden herfra til juleaften med smukke glansbilleder, men det er først når vi ridser overfladen og kommer under, at vi kan fortælle historier der rør hinanden!

  – Annawarrington.dk

 10. Hvor er det fantastisk skrevet, Julia!! Dit bedste længe (og der er meget i konkurrencen…)!

  Jeg ved godt – og er også enig med dig i – at blogland skal være en friplads for det, man har LYST til at dele. Men I skal vide, at det bare er så synderrivende befriende, når nogen af jer også deler det, der ikke er glimmerbelagt! Og nej, vi behøver ikke se jeres vasketøj (sjovt at det tit er den reference, der bruges – ser vasketøj så forskellige ud fra hjem til hjem?), men hvis man dagligt følger udvalgte blogs og efterhånden får indtryk af, at deres dage fyldes ud med netshopping, madlavning/fotografering, sponsorarrangementer og overbrusende lykke, så bliver man faktisk lidt mat i modet og har med tiden ikke længere helt så travlt med at tjekke ind på deres blogs, som da man først gang fandt vej til deres spændende univers, fordi de havde en spændende opskrift, DIY eller velovervejelse. Og det er jo enormt synd… Jeg skyder ikke – minder blot om, at det er så fedt, når I kan dele andet end glimmer (uden det behøver være vasketøj);-)

 11. Tak! Morsomt at se et foto af træthed (det er sjældent i de trætteste øjeblikke at man tager selfies) men faktisk synes jeg egentlig du ser fin ud.

  Den eneste grund til, at jeg ikke ser træt ud 24/7 er, at jeg faker totalt. Ca en gang om måneden tager jeg hen til min øjenvippepusher og får lavet extensions. Det er totalt overfladisk og fjollet, men det gør, at jeg ser frisk ud næsten hver gang jeg kigger mig i spejlet, og så BLIVER jeg lidt friskere og kvikkere.

 12. Jeg synes faktisk du ser smuk ud – også i hængt-kat-variant;)
  Vi har også haft sådan en nat i nat: med barn der tissede i seng, og en masse andre børn der så skulle puttes igen, og overbevises om at de godt kunne sove ved siden af hende uden at blive tisset på –
  Men jeg tager helt sikkert ikke en selfie lige nu! Min hængte kat er mere ond og krøllet, end din 😉

 13. Hvor er det dejligt at se og læse dit indlæg. Mange vælger kun at vise det smukke og perfekt, så det indlæg skiller sig virkelig ud og som kommentarerne allerede afspejler, så er det et indlæg, som der bliver taget godt imod!
  Det er sejt at du tør!!

 14. Thumbs up! Sådan ser jeg også ud ret ofte… Bare ikke med så lækkert hår.
  Hilsen en mor til tre børn i alderen 13, 4 og 3 år 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *