(Sen)Sommergæst: Christina Melchiors

Her på bloggen – og også udenfor den – er jeg ikke helt klar til at slippe sommeren. I dag er det for eksempel den smukkeste og helt lune morgen her på Østerbro. Sommerfølelsen må bevares, og det hjælper dagens Sensommergæst, Christina mig med. Christina er en blogger, jeg har fulgt i årevis. Christina er ærlig, meningstung og velbegrundet. Du kan møde hende her.

622287_10151176239352973_70783982_o

Hvordan har sommeren været for dig i år? Hvem har du delt den med?

Atypisk – forstået på den måde, at jeg ikke rigtig har holdt ferie og ikke har været i udlandet, fordi jeg er flyttet – og man kan åbenbart ikke hypnotisere flyttekasser til hverken at fylde sig selv eller pakke sig selv ud.
Så med min, altid perfekte, timing lå alle I andre på stranden og på bunden af hvidvinsglas, mens jeg skulle sortere, fylde og tømme mine 60 kasser. Virkelig ikke særlig eksotisk at bruge sin sommer på.

Derfor har jeg labbet al den sommerstemning i mig, som jeg overhovedet har haft mulighed for og jævnligt pjækket fra flytte-menageriet for at holde “Sommer i Danmark” med venner, veninder og min hund – i det omfang, jeg har kunnet. Desværre slås jeg stadig med at komme ovenpå efter en voldsom gang stress, så jeg er nødt til at holde lav profil og virkelig økonomisere med kræfterne.

Til gengæld er det meget undervurderet og anbefalelsesværdigt, at være turist i sit eget land, ja selv i sin egen by. Man skal bare gøre alle de ting, som man ikke når eller har mulighed for til hverdag, så det har jeg gjort: Nydt stemningen og spændende mad på Papirøen, drukket vin på Vesterbro til kl. 7 om morgenen, spist lækker fisk på havnen i Svendborg, set magiske, lyserøde solnedgange på Langeland, kørt Nordsjælland tyndt og spist is i Tisvildeleje.

Jeg elsker at køre bil og det er en fantastisk måde at være sammen med sine venner på. Man taler ekstremt godt sammen, når man sidder i en bil, kommer omkring mange emner, også de tunge, og får oplevelser sammen oveni.
Og så har jeg tilladt mig selv at spise en helt masse gode steder for at give den specielle “Jeg har ferie, så det må jeg gerne”-følelse 😉

Processed with VSCOcam with f3 preset

Hvad er dit bedste tip til at trække sommeren med ind i efteråret?

Processed with VSCOcam with g2 preset

Flid, fedt og snyd! Jeg er udpræget sol, sommer og varme-menneske, så jeg bruger alle tricks i bogen for at forlænge sommeren:

1)   Selvbruner. Om ikke andet, så bare på benene, så det ikke er blege stænger, der afholder dig fra at dyrke shorts og nederdele, når vejret er til det. Bare, gyldne ben giver bare noget ekstra.

2)   Kopier din forårs-adfærd til efteråret

Vi tænder-klaprer os gerne gennem en latte udendørs, så snart der er 15 grader og en kvart solstråle om foråret. Det kan vi snildt gøre i efteråret også.

Jeg springer ud på altanen (Ja, jeg har fået altan!), så snart muligheden er der, selvom det kun er et kvarters kaffepause.

Tag frokosten og kollegerne med udendørs, gå en aftentur og spis en is, spis aftensmad på stranden eller i en park. Der er masser af ting, vi stadig kan gøre udendørs, selvom det ikke er 30 grader og det forlænger sommeren mærkbart.

3)   Brug din sommergarderobe ind i efteråret.

Med et par lange støvler, en vamset strik eller en lang, strikket cardigan kan sommerens nederdele, shorts og T-shirts sagtens bruges lidt endnu. Alene det booster sommerfølelsen.

4)   Nap en forlænget weekend sydpå i fx. Palma, Nice eller Malaga. Der er sol, strand, varme og det tager højest 3 timer at komme dertil. Det giver et instant sommer quick-fix, der varer længe.

5)   Er det helt galt, så nap en afbudsrejse. Det er rasende billigt at rejse nu, vejret er godt og de værste turisthorder er væk.

Må vi se det stykke tøj du glæder dig mest til at hoppe i, i efteråret? Og få at vide hvorfor?

634520-0301_5 

Hvis det ikke fremgik ovenfor, så er jeg efterårsfornægter. Jeg er slet ikke nået dertil, det gik lige så godt med sommervejret, så jeg satser benhårdt på en Indian Summer.
Og så er det altså stadig august, selvom det i øjeblikket betyder, at jeg er Damen Med De Blå Ben, fordi jeg stædigt (og en lille smule patetisk) holder fast i, at det er sandalsæson.
Jeg vil dog godt indrømme, at jeg glæder mig til at hoppe i mine lange støvler fra Ganni. De er mere end perfekte her i overgangsperioden til nederdele og shorts, uden at se “slutty” ud. Og så skjuler de behændigt, hvis man ikke har nået at få pelset benene. Hæ! (Som var det nummer, jeg var nødt til at ty til under modeugen)

Og ok…Jeg er kommet til at klikke denne fantastiske skjorte fra Malene Birger hjem. Jamen, den er blød, lun, ternet og der er glimmer på. Man skal jo være lavet af sten for at modstå det!

Hvilken bog skal jeg læse i løbet af efteråret?

IMG_3192

“Akrash” af Jesper Stein som jeg efterhånden har reklameret så skamløst for, at folk tror, jeg bliver betalt for det. Det gør jeg ikke! Den er bare virkelig god, velskrevet, sjov og hæver sig langt over en “almindelig” krimi, fordi det også er en kærlighedshistorie med hævn, svigt, bedrag, sex og ualmindeligt velbeskrevne persontegninger.
Selv skal jeg igang med “Som et blik fra helvede” af Frank Jensen, “Du forsvinder” af Christian Jungersen og “Løbende tjener” af Dennis Jürgensen.

 

Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?

Måske ender denne med at være en af de vigtigste, fordi jeg er flyttet og er begyndt et nyt kaptiel i mit liv, men det ved jeg jo ikke endnu…
Heldigvis har jeg haft virkelig mange gode somre fx. da jeg holdt fødselsdag i Paris og min første kør-selv ferie, hvor jeg også oplevede Sydfrankrig for første gang (Tidligere har jeg altid sværget til fly)

 

Skal jeg absolut fremhæve en, så bliver det nok en ferie i Toscana, hvor vi boede i en villa oppe på toppen af et bjerg i verdens mindste by.
Der var intet, udover en kilde og en kirke. Heller ikke telefonforbindelse eller internet, hvilket jeg ikke lige var forberedt på. Det tog et par dage i komplet hysteri, fordi jeg havde planlagt at arbejde på ferien, men derefter var det helt fantastisk, at være out of reach.

Der var helt stille, den vildeste udsigt over dalen og om lørdagen samledes alle de lokale – og turisterne, dvs. min daværende kæreste og jeg – i forsamlingshuset, der agerede restaurant. Der var kun en ret på menukortet, lavet af en af de lokale mamas og ubeskriveligt lækker, det samme var vinen og det kostede ingenting. Efter maden var der dans, hvor alle, unge som gamle, dansede r*ven ud af bukserne og de var fantastisk dygtige dansere allesammen. Vi kunne ikke et ord italiensk og ingen af dem kunne engelsk – og alligevel havde vi en super aften. Det var helt fantastisk at opleve og meget, meget ægte italiensk. Magisk, simpelthen.

 MØD CHRISTINA HER.

 

3 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *