Om At Lytte En God Historie

foto-21

Jeg ved at jeg ikke er den eneste der mangler tid til at læse bøger. Derfor har jeg i mange år lyttet til dem. Ved siden af dem, jeg læser. Jeg er storforbruger af lydbøger, og jeg kan simpelthen ikke anbefale det nok. En af grundene til at jeg for eksempel kom i gang med at løbe, er at det giver mig en halv time med en god bog i ørerne, og det kan endda motivere mig til at lægge vasketøj sammen om aftenen.

Jeg har i mange år brugt lydbøger til at holde mit tyske ved lige, og jeg må sige at det at lytte til en engelsk udgave også er så godt for lige at få brudt med de rytmer og vendinger, jeg normalt skriver og taler engelsk i.

Jeg er ret vild med den amerikanske tjeneste audible, som er en del af Amazon. Her kan du hente den første titel gratis. En anden grund til at benytte sig af audible er at man kan få fingrene / ørerne i titler, som endnu ikke er udkommet på dansk. For eksempel er Ken Folletts nyeste at finde på audible, mens man stadig er nødt til at vente lidt på den danske lydbogsudgave.

Hvis du er mere til danske udgaver, så er storytel fremragende. Her kan du lytte ubegrænset for 99 kroner pr måned, hvilket er latterligt billigt, synes jeg. Du kan også prøve tjenesten gratis i 14 dage. Og så har jeg lige opdaget at min egen bog, Sandheder fra en løgner (indtalt af mig under en hedebølge i et skab på Amager…) ligger der.

9 kommentarer

 1. ENIG! Her forsvinder vasketøjet også som en leg 🙂 Jeg bruger netlydbog.dk som er bibliotekets tjeneste og ganske gratis. Spændende at læse (høre) bøger som jeg normalt aldrig ville tage ned fra hylden. Som bonus får man en betragtelig respekt for overjordisk dygtige oplæsere 😉

 2. Det er nemlig en rigtig fin måde at få lidt til (og mellem) ørerne når der ellers ikke er tid.
  Og husk nu at bibliotekerne giver adgang til både lydbøger og e-bøger. Ganske gratis.

 3. Tak for de gode tips! Jeg falder i søvn til lydbøger hver aften. Det er rigtig hyggeligt.

 4. Spørgsmål: kan I høre bibliotekets lydbøger via iPhones, iPod mv.? Det er et stykke tid siden, jeg sidst forsøgte, men jeg kunne ikke få det til at virke.
  (Tak for en fantastisk blog, Julia. Den er altid inspirerende at kigge med:-)
  /Line

 5. Jeg hører lydbøger i bilen på vej til og fra arbejde. Jeg låner dem på biblioteket og sætter mp3 Cd’en direkte i bilens afspiller. Nemt og smart

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *