Kulturel Udveksling? (Så Længe De Kan Arbejde Når Familien Holder Konfirmation)

I går aftes læste jeg en artikel i Berlingske Tidende. Den handler om at Liberal Alliance vil lade au pairs blive i Danmark, og journalisten spørger flere partier om, hvad de mener. (Link nederst i indlægget her). Jeg har intet imod kulturel udveksling,  og heller intet imod au pair-ordningen. Au pair-ordningen havde som udgangspunkt for 40 år siden at unge mennesker skulle kunne opleve andre lande, og andre kulturer ved at indgå i en familie. Det er da topdollar!

Det er bare ikke så meget – så vidt jeg kan se – det der foregår nu. Og så har jeg ret meget imod at man underbetaler kvinder fordi de kommer fra et andet land. Og ja, både 3000 og 4000 pr måned er for lidt, også selvom familierne overholder grænsen på det antal timer, au pairsne må arbejde.

Jeg er klar over at rigtigt mange familie i Danmark er et godt alternativ til det liv, kvinderne ellers ville leve. Det er bare princippet i det – at blot fordi du kommer fra et andet land, behøver jeg ikke betale dig ordentligt. Det er desuden heller ikke særligt søstersolidarisk, at vi betaler andre kvinder dårligt for at løfte noget arbejde i husstanden, vi ikke selv har tid til. Betalte vi dem ordentligt ville det efter min mening være noget andet.

Men nu er der en ændring på vej for Regeringens beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har nu fremlagt 14 forslag, der skal forbedre forholdene for au pairs i Danmark.

For eksempel foreslår regeringen, at lommepengene sættes op til 4.000 kr. om måneden, ligesom man gerne vil give au pairer ret til at få fri på officielle helligdage.” (Citat fra artiklen i Berlingske)

Det synes jeg simpelthen er sådan en god start på en ordning man kan være bekendt. Altså at vi behandler au pairsne som mennesker, der faktisk skal på kulturel udveksling og derfor SELVFØLGELIGT skal have fri på de dage, der har betydning for os der bor i Danmark.

Men så kommer det Konservative Folkeparti direkte ind fra Højre og får udgangsreplikken i artiklen. En replik, der om noget afslører at de kvinder, der kommer til os fra fremmede lande bestemt ikke skal deltage i vores samfund, i vores kultur, og da slet ikke på lige vilkår med os:

Det Konservative Folkeparti er til gengæld imod både lønstigninger og fri på helligdage. Det første ville gøre det dyrere for børnefamilierne, det andet ville være ærgerligt, fordi mange konfirmationer ligger på store bededag, hvor au pairens hjælp er tiltrængt, som partiets børne- og familieordfører, Mai Mercado, udtrykker det (…)

Artiklen i Berlingske her.

Artiklen i information, som artiklen i berlingske tager udgangspunkt i her.

 

13 Comments
Previous Post
Next Post