Strøtanker, Hjemve Og Hurtige Skridt

IMG_4732

Jeg har været rigtigt meget på farten her på det sidste. Alt for meget faktisk. Så meget at hjemveen ikke mere er en ve, men noget konstant. Jeg kommer heldigvis hjem i dag og har en hel uge hjemme. Jeg er i gang med TVproduktionen, som simpelthen er så sjov og fin, men som også fylder virkeligt meget. Jeg savner ungerne, jeg savner Johan. Ud over at være meget på arbejde og meget “på” i arbejdet, så sker der også noget andet, når jeg på den måde bliver revet ud af hverdagen. Noget jeg tror faktisk er ganske sundt. Det går op for mig at jeg elsker den – vores hverdag. Jeg vil gerne være hægtet op i børnefamilielivet med alle rutinerne og alt vasketøjet og alle overvejelserne om, hvad man kan lave af fars. Jeg vil også virkeligt gerne være på arbejde med mine kollegaer, og jeg vil gerne tænke store tanker sammen med dem. Faktisk elsker jeg det!

Jeg har brugt friheden væk fra alt og alle til to ting: Jeg er begyndt at tage noter igen. I en separat notesbog. Sådan nogle lidt random strøtanker, som ikke har noget formål og som ikke skal noget, men bare ord, der måske en dag kan blive til sætninger. Ord, som er pæne, runde, rummelige og som ikke endnu er del af noget.

Og så er der sket det for mig at se mirakuløse at jeg er begyndt at løbe. Sådan rigtigt. Sådan for alvor. Med sko og sportsbh og sved og rutine og det hele. Sådan noget, hvor jeg faktisk savner det, hvis ikke jeg er kommet afsted. De sidste fem uger har jeg løbet hver morgen, når jeg har lavet TV og hver anden derhjemme. Det ER et mirakel. Og på en eller anden måde hænger det sammen for mig, det med ordene og løbeskoene – det skal ikke noget, det har ikke et formål. Jeg skal ikke vinde noget, eller løbe et løb, eller bruge ordene til noget konkret. Det er kun for mig.

IMG_4731

10 kommentarer

 1. Ha ha: “…overvejelserne om, hvad man kan lave af fars.” Tænker du lige ramte hverdags-skydeskiven i bullseye:-) Flot med løb – skulle jo blive nemmere med tiden og rutinen. Er bare ikke selv nået dertil endnu, desværre.

 2. Jeg elsker også hverdagen – ligesom Dan Turell ‘jeg holder af hverdagen’. De daglige gøremål, samværet med mine kære, det fysiske arbejde i hus og have. Frygter bare at gro til i en meget lille verden og tænker derfor på Dalai Lamas råd om at en gang om året, skal man rejse til et sted, man ikke har set før. Det behøver ikke at være langt væk, bare man får lidt ny inspiration.

 3. Åh, man kan mærke du har nydt det. Løb er ren terapi. En mig-boble man kan få lov at være i uden nogen råber mooaarrr! Så skulle de da løbe efter en, og det har mine altså ikke gjort endnu:-)

 4. Det er også den bedste form for løb. Den som ikke har andet formål end løb. Resultatet er ofte nulstilling. Og klarhed. Og kontakt til kroppen. Er også lige kommet i gang igen. Og de bedste løbeture er uden tvivl dem tidligt om morgenen. For mig. Ren forkælelse. Selv om det ikke lige føles sådan, når vækkeuret ringer;)

 5. Sikke en flot notesbog! Har noget med lækre notesboger og blanke stykker papir, som bare venter med at blive skrevet på.
  Hvordan får du tid til at løbe hver morgen? Har selv et ret fleksibelt arbejde, men at skulle nå op, løbe, bad, mad, børn afsted, så ville klokken nok være henad 11 inden jeg dukkede op.. Respekt…

 6. Jeg tror, det er utrolig vigtigt at have noget i sit liv, som ikke “skal” noget. Bliver i tvivl om, hvorvidt jeg egentlig selv har det for tiden…? Tak for påmindelsen.

 7. Ihhh, hvor jeg kender det med ordene og løbeturene…er selv lige begyndt at løbe for 8 uger siden og er stadig I en optræningsfase, hvor jeg løber efter en stram plan, for ikke at smadre mine ben…men det er helt fantastisk og uundværligt efter en lang arbejdsdag:-) Jeg elsker det !

 8. Jeg er så glad for, at du har fundet glæden ved at løbe; det er en af mine største hverdags nydelser. Og ordene – dem man ikke ved hvad bliver til – er tit de ærligste og ømmeste.

  Hjemveen kender jeg også lidt for godt. Har lige kysset den farvel og min drenge goddag hjemvendt fra arbejdsrejse.

  Kram til dig og god dag

 9. Kære Sine – Jeg har tænkt så meget på dig, og på alt det du får ud af det! Jeg har prøvet i flere omgange at begynde, men jeg tror det lykkes denne gang. Godt du er hjemme igen!

  Kære Tina – ja, det tror jeg også man skal være forsigtig med. Jeg prøver også at finde en balance, men lige nu er jeg stadig der, hvor det faktisk er latterligt hårdt.

  Kære Livsglimt – ja, det tror jeg også. Ikke være produktiv HELE tiden.

  Kære Rikke – det får jeg heller ikke. Kan kun få det til at lykkes hver anden. Når jeg er ude at rejse går det hver morgen.

  Kære Delehjerte – ja, det bedste er virkeligt der, helt tidligt om morgenen.

  Kære Mette – nemlig! En boble for sig selv!

  Kære Susanne – mon ikke det er i vekselvirkningen, det hele rent faktisk giver mening?

  Kære Christina, jeg ved heller ikke om det holder, men håber så meget. Jeg synes det er svært at få enderne til at mødes. Som i HELT vildt svært.

  Kære Camilla, NEMLIG!

  Kærligst
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *