Om En Forfatter: Lev Grossman & En Fantastisk Trilogi (Er Der Et Forlag Til Stede?)

Skærmbillede 2014-09-08 kl. 10.15.53

(Du må bære over med mig. For jeg sidder på bagsædet af en bil og prøver at skrive, så det er muligt at der mangler et bogstav eller et komma undervejs. Jeg er på vej på TVoptagelse i forbindelse med Det Hemmelige Projekt, og har lige lagt makeup på en tankstation)

For nogen tid siden læste jeg et interview med en forfatter. Lev Grossman. Interviewet faldt jeg over på nettet fordi jeg ledte efter noget, der kunne forklare mig lidt om depressioner. Det var nemlig i forbindelse med den uforlignelige Mr. R. Williams død, og jeg googlede løs. Interviewet med Lev Grossman handlede om, hvordan han havde skrevet sig ud af en depression, og interviewet var så vidt jeg husker fra New York Times. Han havde nemlig skrevet en bestseller, og ikke bare én enkelt, men en hel trilogi. Og den blev ikke bare kaldt for bestseller, men også for en milesten indenfor fantasy-genren. Og inden du falder helt af her, så forestil dig en bog for voksne af voksne. Ingen romantik, men masser af sex, stoffer og rock n´roll. Med referencer til Narnia, Harry Potter og den Uendelige Historie, samt et væld af filosoffer, introducerer Grossman os nemlig for en håndfuld halvvoksne mennesker og lader os følge dem i 10 år af deres liv – indtil de er omkring de 30. Bøgerne handler om magi, men også om at erkende hvem man er, sine sorteste sider, og om at tumle gennem livet uden at have let ved at finde et ståsted. Jeg har nu slugt dem alle tre, og jeg kan kun anbefale at du gør det samme. Meget mærkeligt, er de ikke oversat til dansk endnu, men det håber jeg godt nok at de bliver, for bøgerne er rent ud sagt noget af det bedste fiktionslitteratur, nutidig, samtidig og relevant, jeg har læst i mange, mange år.

KLIK HER OG LÆS MERE.

1 kommentar

  1. Humm, har faktisk set bøgerne i en boghandel i Johannesburg, dog uden at købe dem, da jeg ikke kunne finde nogle anmeldelser og åbenbart ikke var fristet af resumeet:-)….skal da læse dem nu….tak for tippet og ha’ en dejlig dag på settet….

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *