Trend-Overvejelser & Hyldest Til Dig, Der Strikker

Dette efterår er en af de helt store trends strik. Ikke bare fine lette uldtrøjer, nej, kæmpestore, gigantiske vamsede sager strikket på noget, der i diameter minder om gulerødder. Kæmpetrøjer, man kan forsvinde i. Og der står ikke en hær af modedamer og råber at man KUN kan have cashmere på, når vinteren melder sig, nej, der bliver råbt: ULD. Jeg elsker når sådanne trends rammer, når det er så tydeligt at noget nyt sker, eller noget gammelt vender tilbage. Der kan være mange årsager til netop den trend, her er de tre jeg tror på:

1. Vi vil have ordentligt materialer. Vi orker ikke ret meget polyester, eller akryl, eller andre materialer, der kradser, smelter når du går forbi et stearinlys, lugter underligt, og ikke holder mere en fem vaske. Vi vil have kvalitet. Uld er et naturprodukt, som mennesket har brugt i årtusinder. Vi ved hvad det kan. Og vi har et uldprogram på vaskemaskinen, så vi bliver ikke længere bange ved tanken om hvad der sker den dag fåret skal vaskes.

2. Vi vil pakkes ind. I store, tunge, tykke sager – vi vil gerne have fornemmelsen af at tage et ekstra lag på. Et ekstra værn mod alt det der raser i den store verden, og vi behøver ikke vise hele kroppen frem hele tiden. Pak mig ind, tak.

3. DIY. Da finanskrisen brød løs, begyndte vi i fuld offentlighed at vende tilbage til nogle af de gamle dyder. Vi begyndte at sylte, at bage, at tænke os lidt mere om. At skabe med hænderne var en måde både at producere noget man kunne glæde sig selv og andre med, men også at tænke i slow fashion og i sæsonuafhængighed. Måske har designerne også mærket den trang til at de ting, vi pakker os ind i, gerne må føles, se ud som eller endda være – lavet med kærlighed, og med respekt for proces, tid og materialer?

1. Ulden højhalset strik fra &Otherstories

2. Rosemundes lækre uldne undertrøje har en smule silke i sig og kalder på mig.

3. River and Raven fører Stinne Corells smukke strikkede ponchoer i ren uld i et væld af farver.

5 kommentarer

 1. Endelig er min stil moderne! Hvor kan man være heldig 🙂 . Elsker god naturlig kvalitet. Håber bomuld også snart får en revival – men det er vist desværre frygtelig energi og vandkrævende at producere.
  Det undrer mig lidt af Other Stories skønne ting er så billige. Enten må det være en dårlig korthåret uldkvalitet eller også sidder der nogle små underbetalte børn og strikker? Men sådan er konkurrenceforholdene jo desværre.

 2. Jeg strikker ALLTID og har skapene fulle med lekker strikk. Og det er i kun ull, Alpakka og andre ordentlige naturlige saker jeg strikker i.
  Går jeg litt lei, gir jeg bort plagg, til andres store glede. Og jeg designer mine egne modeller. Nå strikker jeg jakker til ungdommen, som de er ville etter.
  Tør du å starte et strikketøy?

 3. Uhhh, hvor lækkert, at hjemmestrik nu igen er ved at komme på mode.
  Læste lige for nyligt, at strikketøjet er en af de bedste måder at stresse af på:-) Har altid selv følt det, men nu er det ganske vist, siger de….

 4. Jeg kunne ikke være mere enig, når luften får bid og vinteren nærmer sig, så er det kun uld der virker. Og helst i form af tykke, vamsede (og ja, hjemmestrikkede) sweatre 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *