Er Det Mig Der Er For Snerpet? – nu kan du vinde et nyt ansigt.

I dag faldt jeg over en konkurrence på Facebook, hvor en plastickirougisk virksomhed udlover en total makeover (jeg har klippet teksten ind nedenfor i indlægget). Jeg blev ærligt talt lidt rystet – måske især over at opslaget ledsages af et billede af den sødeste unge pige, og over at der står, at man jo også kan henvise én man synes “trænger” til konkurrencen. Er det mig, der er blevet for snerpet? Er det bare sådan virkeligheden er nu? Skal vi alle sammen fikses, strammes op, glattes ud og have fjernet ting og sager? Er det sådan vi behandler vores kroppe, og er det mig, der burde se at få fjernet blæverhud og panderynker? Er vi blevet så vandt til at alle skal have fikset alting, at vi ikke længere ser på naturlige mennesker, som naturlige, men bare som sådan lidt grimme i det? Er det naturlige nu at gribe ind overfor det, vi er født med?

Og nej – jeg mener ikke at man skal lade være, hvis der er noget man kan gøre for at få et bedre liv. Jeg mener bare at det er virkeligt virkeligt underligt at vi er SÅ naturlige omkring indgreb – altså medicinske indgreb – at vi nu synes det er en ok fed præmie at vinde, det med at få en masse indgreb foræret.

Det bliver sværere og sværere at lade vore børn elske deres kroppe, og at se os selv i spejlet uden at finde noget grimt vi kan kaste os over, for hvis der er noget grimt, er det så dovenskab / nærighed / utjekket ikke at få det fikset?

Her er det indslag, jeg fandt på Facebook:

Model søges til GRATIS ”total make-over”Er det dig, eller kender du en der trænger.Del med dine venner og giv dem en enestående mulighed.

Amalieklinikken har indgået samarbejde med House of Waldorf – HOW by Charlotte Elsted og Tandlæge Niels Valentin Ibh, om i fællesskab, at forestå et total make-over.

Dette make-over omfatter rynkereduktion og ansigtsoptimering med relevante behandlinger (fx botox, fillers, peeling og mesotherapie), tandblegning og efterfølgende styling med make up og tøj, samt klip, farve og extensions. Det hele afsluttes med professionelt photo-shoot hos fotograf Kenneth Havgaard.

Hele/alle behandlingerne er GRATIS men man skal være indstillet på at billederne kan blive brugt i markedsførings- og undervisnings-sammenhæng.

Du må ikke have modtaget botox- eller filler-behandling inden for de seneste 9 måneder.

Du skal være indstillet på behandlinger ca. hver 9. dag, over 5 uger.

For at deltage i lodtrækningen om denne make over, skal du sende en mail, med vellignende ansigtsfoto, navn, adresse, email, fødselsdag til info@amalieklinikken.dk, i emnefeltet skrives: total make over.

Vi modtager tilmelding frem til 26.8.2014 kl 12.

Du skal IKKE ringe til klinikken for at tilmelde dig.

Den person som udtrækkes vil blive kontaktet direkte og personen vil blive offentliggjort på vores facebookside.

Læs mere om Amalieklinikken på www.amalieklinikken.dk
Læs mere om HOW by Charlotte Elsted på www.houseofwaldorf.dk
Læs mere om tandlæge Niels Valentin Ibh på www.valentin-ibh.dk
14 kommentarer

 1. Det er dæleme skræmmende! Jeg har da nogle ting, som jeg er utilfreds med, men netop disse ting gør mig unik – Jeg vil ikke ligne alle andre…

 2. Synes absolut ikke at du er snerpet, frygter at inden for den næste årrække, render alle folk rundt med et dødt ansigt uden mimik, silikonebabser og alt for stramt maveskind.
  Hvad blev der af naturlighed og alderdommens rynker, der viser at vi har levet???
  Hvad blev der af dellemaven der viser at vi har båret vores skønne unger??
  Og hvad blev der af mimiken der viser hvad vi føler????
  Er dog stadig helt med på, at hvis man virkelig har et problem, skal det da klart fixes, men hvis det kun er for at udsætte det uundgåelige er jeg meget imod det.

 3. Jeg tænkte præcis det samme! Og specielt klamt at det er en annonce der florerer på facebook, der, på trods af at alle vi gamle krager også er på, alt andet lige har en hel del yngre brugere og appellerer mere til disse.

 4. Jeg må erklære mig helt enig. Jeg er så forarget. Dit indlæg falder 10 min efter jeg af min niece er blevet introduceret til en app, hvor man skal forskønne en piges ansigt. Pigen (6 år) guider mig gennem de forskellige steps, hvor vi skal gøre hende ‘Pæn’. Et kønt pigeansigt dukker op, og hun fortæller mig, hvordan vi skal farve hår, lægge make up og læbestift. Vi plukker øjenbryn (!), fjerne røde knopper – og værst af alt: fregner. Vi retoucherer hendes fregner væk! Jeg spørger: hvorfor skal hendes fregner fjernes? ‘Det skal de bare’ svarer hun. Glup. Bagefter klædte vi hende på, og lad mig bare sige, at hun ikke var normalvægtig; pigen. Hvad er det, vores piger lærer? Hvorfor får de lov at lege med sådanne app’s, hvor alt de lærer, er, hvordan man gøres ‘pæn’ (hendes ord). Jeg synes, det er så sørgeligt!
  Og så ender vi der, hvor tusindvis af piger gerne vil have sådan en makeover eller får bulimi eller bare lærer aldrig at være tilfredse med dem selv. Det ER altså sørgeligt!

 5. Der er to ord jeg på det seneste har tænkt over at jeg gerne vil lære mine børn:
  Genforståelse: jeg ser ud som jeg før fordi jeg er min mors søn/ min farmors barnebarn/ min mosters nevø/ min oldefars efter kommer…. Derfor har jeg mørkt hår og mørk hud selvom min bror/ søster er lys…derfor er jeg lang og spinkel/ 20 cm højere/lavere end de andre derhjemme. ..eller hvad det nu er. Kort sagt en forståelse er egen gensuppes oprindelse. Og sådan er det. Punktum.

  Body confidence: ja kan ikke lige finde et dansk ord, der signalere den samme rankhed. Jeg vil gerne lære mine børn dette, så de kan være glade og frejdige og møde verden med rank ryg velvidende at deres krop er deres hoveds bedste ven.

  I øvrigt bliver jeg ofte meget meget trist i det offentlige rum over at se (unge) kvinder/piger,hvor man bliver helt i tvivl, om der er noget non-fake på dem: falske negle, falske vipper, extensions, falsk kulør, silikone, og et par sleeves/”nummerplader ” til at fuldende billedet. Der er intet i vejen med at gøre sig umage og ALLE har ret til at have præcis den stil de synes er fed. Men det er da sørgeligt ,hvis man føler det nødvendigt at lave om på alt ved en selv.

  En klog veninde siger med et smil, at hun har tænkt sig at blive sådan et lig, som bedemanden hidkalder sine kolleger for at beundre: Se! Helt silikonefri og uden pynt!

 6. Tjaaa, bedre reklame kunne de vel næppe få, eller hvad?
  Og vi forsøger jo alle at holde alderen og dens tegn så langt ud i strakt arm som muligt. “Seriøst, der er masser af grunde til KUN at bruge antiage. Vi taler fra gulv til loft.” For at citere.
  Ikke fordi jeg vil forsvare unges forkvaklede selvopfattelse, på ingen måde! Den er både trist og urovækkende, men retten til at bruge den måde, man selv synes vil hjælpe en bedst. Og så i al respekt, det grænser til forargelse, og hvad kan unge kvinder bruge ældre kvinders forargelse til?

 7. Jeg spekulerer over hvorfor du giver klinikken sendetid her på midnat blog? Dårlig omtale er vel stadig bedre end ingen

 8. Hej Margrethe – du har helt ret – og tak for påmindelsen. Jeg prøver at holde alderstegn væk med cremer etc, og jeg er ved at nå dertil, hvor min holdning til sprøjter og knive er under pres – det var derfor jeg søgte jeres råd, for at høre hvor I var henne på den sag…

  Hej Rikke – netop fordi jeg har behov for at vedne sagen med dig og andre læsere.

  Hej Nina, ja – og så er den endda ikke så slem som den der kører rundt på bybusser i Kbh med reklame for nye bryster…

  Hej Kit . ja, men jeg er ved at blive i tvivl! For åbenbart er vi sådan ca 12 mennsker tilbage i DK der har den holdning. Og netop derfor var jeg lige nødt til at høre hvad I synes.

  Kære Maria Ørum – det er jo netop dét! Hvis jeg skal kigge rundt på folk jeg kender, så er vi helt ærligt ikke mange tilbage der ikke har fået fikset et eller andet…

  Kære Marlene – det ER nemlig ret uhyggeligt.

  Tak for jeres kommentarer,
  Kærligst
  J

 9. Tænk hvis man blev tagget af en “ven”, som mener man kunne være en kandidat til “forskønnelsen”! Puha. Det ville da såre min forfængelighed. Som mor til en lille pige, der resten af livet vil spejle sig i min, som jeg altid har gjort og stadig gør i min mor, føler jeg, at et 100% fravalg af sådanne indgreb er nødvendige. Med mindre det er ting, som hængende øjenlåg, der generer udsynet eller andet lignende. Endvidere gjorde jeg under min graviditet, da jeg fik beskeden at jeg ventede en datter, op med min livslange kropskomplekser. Det nytter jo ikke noget at jeg brokker mig over mine tykke lår eller bløde mave, hvis min datter kommer til at ligne mig. Faktisk vil jeg slet ikke omtale min eller hendes krop, hverken positivt eller negativt. Men lære hende, at det er venlighed, gavmildhed, omsorg og des lige, der karakterer hende, som et dejligt menneske. At kraftige lår kan bære en gennem et maraton, at en blød mave er dejlig at putte op ad, at rynker omkring øjnene vidner om det liv man har levet osv. Osv. Og selvfølgelig vise hende at jeg kan lide den jeg er, som jeg er, og så håbe at det smitter af på hende. Vi har ofte diskuterer i min venindekreds, om hvorvidt udfyldning af brysterne efter vi har fået de børn vi nu ønsker, er et go eller no go. Vi er bestemt ikke enige. Jeg håber bare vi alle kan elske os selv, også selvom vores kroppe ændrer sig med graviditeter, fødsler, operationer, alder og alt hvad vi nu gennemgår. Bare fordi man KAN lave om på sig selv betyder det ikke at man SKAL. Og det er så skide vigtigt at vi giver vores børn, drenge som piger, et realistisk billede af hvordan mennesker ser ud, i et fornuftigt følgeskab af sund kost, motion og dejlige ansigts- og kropsbehandlinger, hvis økonomien tillader det. Jeg bliver skræmt over sådan en konkurrence du har set på facebook. Håber de er væk når min datter når en alder hvor hun ellers kunne støde på sådan nogle. Og selvom de er på facebook nu, tror jeg bestemt ikke det er en indikation på at alle folk synes det er okay. Der er så meget lort på facebook vi bliver eksponeret for, men der er forhåbentlig ikke et lighedstegntegn mellem det og så hvordan den gængse verdensborger tænker.

 10. Kære Louise, jeg er så enig med dig, og jeg tænker vi har så meget vi skal lære de unger. Selvhad er ikke en af de ting.

  Kære KStender – det er edderrøvme gode ord! Gen-forståelse skal på programmet! Tak for det!

  Kære KK – det er jo sådan en uhyggelig app – kan du huske hvad den hedder?

  KH
  J

 11. Jeg er enig! Meget apropos er der et tema om kroppen der kører på DR 3 i øjeblikket. I mandags var der bla en udsendelse hvor to modige kvinder stod frem og fortalte – og VISTE deres kroppe – ødelagte kroppe som følge af fejlslagne skønhedsoperationer.
  Når vi hele tiden ser perfekte kroppe i reklamer, på tv, i blade og magasiner osv så bliver det jo normen og hvad der så ikke lige passer ind dér forsøger vi at ændre eller gemme væk.
  Og hvor er alle de midaldrende, kvindelige studieværter på tv? De laver nok radio i stedet for, for – bortset fra Christine Feldthaus der laver “So f*****ing special” kan jeg faktisk ikke komme i tanke om een eneste kvindelig studievært der har passeret de 50 år… Bare en sidebemærkning herfra 😉

 12. Kære Julia

  Meget forsinket, sorry. Jeg kan ikke huske, hvad app’en hed, så jeg gik ind og søgte i app store. Jeg søgte på beauty og udvalget af makeover apps, der dukkede op, var uhyggeligt – alle målrettet små piger.
  Det var formentlig en af de apps, der kom frem ved min søgning; de er alle ens. Jeg har selv en lille dreng og gruer lidt for, hvis mit næste barn skulle blive en lille dejlig pige. De går bare en anden og barsk verden i møde, det gør de altså. Det kræver sin mor at opdrage en pige med masser af body-confidence! Så respekt til dem, der giver deres piger det ord med i rygsækken fremfor en app, der lærer dem at fjerne deres naturlige skønheder.
  Tak for en altid interessant blog.
  /kk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *