Før Eller Siden… (Om Uventede Tidslommer Og Magi)

IMG_3617

Før eller siden… Så skal jeg nok holde op med at sige det samme om den lille kolonihave, der er blevet ikke bare en plet på landkortet men et rum i hjertet. Det har været en særlig sommer: Både fordi Sofus er begyndt i Børnehave og Elias er stoppet (jeg har ingen vuggestuebørn!!!), men også fordi Johan fik mulighed for at spille på Grøn Koncert, og fordi vi gjorde som vi altid gør, når en af os kan mærke ilden brænder: Sørger for muligheden.

Endnu en grund til at det er blevet en særlig sommer, er at den begyndte i maj. Med weekender i kolonihaven, pauser fra virkeligheden, nærhed til hinanden og en lille bitte verden, der er så overskuelig at vi kan genkende hvert græsstrå og blive overraskede over de ting, der gror, spirer og folder sig ud. Sammen. En fredag til søndag derude er som en tidslomme, et lille hul i virkeligheden hvor tiden går på sin egen måde og jeg sammen med familien mister både rytmen og længslen efter den. Den suger os ind den haven og en weekend der føles som både tre sekunder og en uge. Den have er en mirakelplet, og jeg tror på haveterapi. Dér: Jeg sagde det. Jeg er omvendt. Med jord under neglene.

6 kommentarer

  1. Jeg drømmer så meget, når du fortæller om jeres lille fristed, hvor alt andet bare er lige meget og i kun er der for hinanden og for at være sammen! Det er simpelthen livet i mine øre! Det bedste af begge verdener <3

  2. tænk sådan er det at bo på landet. Og med internet mm behøver man ikke være hægtet af noget som helst af den grund.

  3. De er så vigtige, de stunder hvor alt falder til ro og man hviler i sig selv og har tid til hinanden.
    Det lydet som om, I er opmærksomme på både at give og tage frihed til at udfolde sig selv og til at nyde samværet i den nære familie.
    Jeg tror på at det er en langtidsholdbar opskrift på et godt ægteskab.

  4. Smil:-) Jeg ved hvad du mener! Jeg har altid troet at når vi fik en have skulle alt jævnes med jorden, for det var slet ikke noget for mig, MEN så en sankt hans aften den første sommer for 6 år siden sad jeg og lugede i et hjørne af haven på en perfekt stille sommer-aften og opdagede at jeg syntes det var fantastisk! I starten syntes jeg faktisk at det var lidt flovt – lidt for gamle-dame agtigt at være så vild med sin have!
    Og som du også skriver: når livet i haven varer fra marts til oktober og der er blomster til vaserne lige så længe, bliver vinteren pludselig meget kortere. Tillykke med din have-passion. det fås ikke meget bedre:-)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *