SommerGæst: Anne au Chocolat

Skærmbillede 2014-07-14 kl. 13.46.40

Sommeren handler om at være åben, om at tale sammen og om at invitere andre mennesker ind i sit liv. Og det samme gør den for mig her på bloggen, hvor en række af talenterede, dygtige og begavede kvinder, har sagt ja til at svare på 5 spørgsmål. De samme fem spørgsmål vel at mærke. I dag har Anne sagt ja til at kigge forbi. Anne er del af duoen bag det lille mesterværk Lykken er chokolade, som på alle måder er en vanedannende sag. Anne driver sin blog Anne au Chocolat med lige dele passion, kærlighed og professionalisme og man kan ikke andet end at blive draget ind i hendes søde univers.

  1. Hvilken sommer bliver det for dig i år? Hvem skal du dele den med, og hvad er vigtigt for dig i år?

Min sommer bliver en god blanding af arbejde, sommerferie i Spanien og en tur til Skagen sammen med min dejlige kæreste og min søde familie. Sidste år brugte jeg stort set hele sommerferien på at lave kogebogen “Lykken er chokolade, og det var run på hele tiden. I år kan jeg mærke, at jeg i den grad har brug for at trække stikket og bare koble helt af.

lahme4

  1. Hvad er dit bedste sommertip?

Når den søde sommer byder på sol og varme, elsker jeg at lave koldbrygget isteer og pifte dem op med frisk mynte, bær og lidt hyldeblomstsaft. Jeg vil også gerne dele den super simple opskrift med jer her, som kan varieres i det uendelige. Faktisk sætter kun fantasien grænserne, når det kommer til jeres favorit te i iskold form. Jeg har her brugt Strawberry & Camomile fra det økologiske temærke NUTE

lahme1

Koldbrygget iste
(1 liter)

8 g Strawberry & Camomile te til 1 liter vand
1 spsk. rørsukker

Put teen i en tepose, kom den og rørsukker i en kande med koldt vand og lad den trække tildækket i køleskabet natten over.
Servér den koldbryggede te iskold med friske jordbær.

Tip: Hvis du har en Sodastreamer, så prøv at give isteen et pift kulsyre for en perlende og ‘sparkling’ frisk oplevelse.

 

  1. Må vi se det sommertøj, du elsker højest – og få at vide, hvorfor?

lahme3

Jeg har ikke noget sommertøj, jeg elsker allerhøjest, men jeg er generelt fan af luftige sommerkjoler og lette buksedragter gerne med farverige print og mønstre, som her på billedet fra vores hus i Spanien. Det er rart at have så lidt tøj på som muligt i sommersolen og varmen 🙂

lahme

  1. Hvilken bog kan du anbefale mig at læse under æbletræet i kolonihavehuset?Mens du ligger under æbletræet i kolonihaven, skal du klukke dig igennem Erlend Loes bog Doppler, som er en af de sjoveste bøger, jeg længe har læst. Ganske kort fortalt handler den om Dopplers eventyr, da han beslutter sig for at leve i skoven med elgen Bongo, mens hans kone og to børn bliver hjemme.

 

  1. Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?Det er svært at nævne den vigtigste sommer, men hvis jeg skal vælge én, må det være sommeren 05, hvor jeg blev student fra Roskilde Katedralskole og rejste til Tourrettes-sur-Loup i Sydfrankrig for at arbejde som medhjælper i køkkenet for Arne Fusager og Birthe Sandager på deres køkkenskole La Cuisine du Jardin. Jeg havde et fantastisk år i deres lille madparadis indhegnet af store rosmarinbuske og med figen-, oliven-, og laurbærtræer overalt på deres grund.

Jeg har ALTID været madglad men den sommer blev startskuddet på min madpassion.

Besøg Anne aka Anne au Chocolat her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *