SommerGæst: Rakel Fra Bare Wunderbar

8

Det er sommer, og det er min anledning til at invitere skønne mennesker til at sommergæste bloggen her. Jeg har stillet meget forskellige bloggere og andre inspirerende mennesker fem spørgsmål – alle får de samme spørgsmål, og deres svar er lige dele inspirerende og kloge. Rakel fra Bare Wunderbar er en af de bloggere, jeg har fulgt længst. Jeg har endda haft den store fornøjelse at møde Rakel en enkelt gang i virkeligheden i Aalborg. Hun har skabt et sødmefyldt univers, der stadig kradser, har holdninger og vil noget. Og så deler Rakel ud af sig selv – både af det indre og af det ydre. Det er kort sagt en fornøjelse at læse med.

11

9-1

Hvilken sommer bliver det for dig i år? Hvem skal du dele den med, og hvad er vigtigt for dig i år?

Som altid bliver min sommer fuld af solskin (!), nærvær med vores unger, min familie og alle vores søde vennepar med børn, dage ved vandet, ferie i det danske sommerland, nye oplevelser, spontane bålaftener og lange milde grillaftener.

Ferien er allerede i fuld gang, og vi er netop kommet hjem fra en smuk uge ved Kelstrup Strand i Sønderjylland. Vi boede i det mest charmerende træhus i bedste Astrid Lindgren stil. Vandet lå lige ved, og hver nat lå vi med vinduerne åbne og kunne høre bølgernes brus ind af vinduet. Ungerne fandt hurtigt nye ferievenner, og dage ved stranden blev til aftener med bålhygge og snobrød.

Vi var afsted sammen med mine forældre, og vi nød alle, at flere generationer var afsted sammen. Vi voksne nød også at mormor og morfar kunne tage lidt over om morgenen, og for første gang virkeligt længe sov jeg faktisk til kl. 9 stort set hver dag. Fantastisk!

Jeg elsker det danske sommerland, der byder på så mange forskelligartede oplevelser, alt efter hvor i landet vi rejser hen. Jeg elsker at besøge små gårdbutikker eller de små boder i vejkanten, haver med smukke blomster, gåture i gamle stræder og gader, at opleve nye byer, og at bade ved andres strande og søer.

For mig betyder det utroligt meget, at det sted vi skal bo er hyggeligt og personligt. Jeg behøver ingen spa, opvaskemaskine og anden luksus, hvis bare huset og området har sjæl og charme! Om aftenen laver vi ekstra lækker mad, hjælper hinanden, og som oftest består feriemenuen både af forret og hovedret. Ungerne vil gerne grille pølser, helst hver dag, så det gør vi, for det er jo ferie!

Ligeså meget jeg elsker at komme ud på ferie, ligeså meget glæder jeg mig til at komme hjem igen, når ugen lakker mod enden. Så skal vi nyde nogle uger hjemme!

Det er altid lidt svært for mig at tage fra min have lige i sommerperioden. Jeg er haveentusiast og elsker livet i vores have, både bare at være i haven og nyde den, men også arbejdet med at luge, plante om, vande, lave nye bede, passe drivhuset og beskære har en afstressende og meditativ effekt for mig, og især den mindste kan virkeligt godt lide at hjælpe til. Det er så hyggeligt at være sammen om havearbejdet! I juli arbejder alt i haven næsten hurtigere, end man kan følge med, og efter en uges ferie væk hjemmefra kan jeg næsten ikke vente med at komme hjem og se, hvad der er sket i haven, mens vi har været væk. Jeg er ikke vild med at gå glip af noget! Hindbær, jordbær, stikkelsbær, ribs, solbær og tomater skal plukkes, og blomsterne skal nydes hver og en.

I år har vi snakket en del om, at vi gerne vil have høns. Måske begynder vi på det projekt henover sommeren! Ungerne har lovet at hjælpe både med at skove træ til huset, med at bygge det og med at passe hønsene, og jeg elsker sådan et familieprojekt, hvor alle går all in!

Resten af ferien skal bruges både hjemme og i mine forældres sommerhus ved fjorden. Her skal bades og fanges krabber og spises fjordrejer til aftensmad. Vi går op på bakken og ser smukke solnedgange om aftenen, og om dagen kører vi til Thise og køber ost og mælkeprodukter ved det lille lokale mejeri.

Vi skal mødes med gode venner og alle deres unger til bålhygge, og som altid om sommeren bliver det til mange spontane besøg både her og der. Ofte er det også de allerbedste!

2-2

Hvad er dit bedste sommertip?

-I år har jeg lært at man ligeså godt kan hoppe i shorts og kjole med det samme. De blege vinterben bliver ikke sommerbrune førend de bliver luftet. Sådan er det! For første gang i flere år har mine ben faktisk fået sommerkulør.

-Og så er der solbriller. Hav altid masser af solbriller på lager! Jeg får altid mine forlagt, ungerne låner dem, brillestangen knækker, så efterhånden har jeg oparbejdet mig et stort lager af billige solbriller fra bla H&M, Pieces og diverse tankstationer. Gå aldrig ned på den slags og køb ikke de dyre, hvis du har det som jeg. Det kan ikke betale sig!

-Nyd at vejboderne popper op rundtomkring i sommerlandet, og spis rigeligt af alle de fine grøntsager og frugter som den danske sommer byder på. De smager fantastisk dejligt, og så er det bare en tilfredsstillelse at spise lokal, friskdyrket og sund mad.

-Har du bare en lille udendørsplet, kan jeg kun anbefale at nyde havelivet. Der skal ikke mange kvadratmeter have eller altan til at blive selvforsynende med tomater, krydderurter og friske blomster til vaserne. Det er et sommermust!

– Hold ferie fra de sociale medier! Især Instagram er en nærværs- og tidsrøver! Jeg tror som udgangspunkt ikke på, at mennesket er bygget til at skulle vedligeholde og varetage så mange relationer og oplysninger, som de sociale medier efterhånden giver adgang til. Ikke desto mindre er det et faktum, at vi bruger det, og på mange måder ikke kan undvære det. Derfor tror jeg også, det er rigtigt vigtigt at være sig bevidst om hvor meget, og hvordan man bruger det i hverdagen, og ferien er oplagt til at holde en pause, og blot fokusere på nærværet, og på at være sammen med de mennesker man har omkring sig i det” virkelige” liv. Det fortjenr både vi og de!

1

Må vi se det sommertøj, du elsker højest – og få at vide, hvorfor?

I år har jeg været rigtigt glad for en fin lys denim kjole fra H&M´s Conscious linje. Den har bare det helt rigtige klassiske snit, den fineste lyse farve, og så er den blød som en drøm.

Jeg har haft den på flere sommerdage, på arbejdet med sorte strømpebukser til og til den fineste barnedåb i maj. Det er sådan en slags kjole der er god både til hverdag og fest, meget anvendelig.

Jeg er i det hele taget faldet for den lyse denim i år og har flere ting i den stil, både skjorter og sommertoppe, der altid kan dresses op eller ned, alt efter anledning.

 

3-1

Hvilken bog kan du anbefale mig at læse under æbletræet i kolonihavehuset?

Jeg elsker at læse og har altid gjort det. Jeg har ikke som sådan mere tid til at læse i ferien, der skal vi så meget andet, men jeg tager mig lidt ekstra tid med bøgerne, når jeg kommer i seng.

-Lige nu er jeg i gang med en krimiserie af Carin Gerhardsen, en krimiforfatter jeg ikke tidligere er stødt på, meget letlæste bøger!

-Jeg har været virkeligt opslugt af Khaled Hosseinis smukke og velskrevne bøger, hvis persongalleri og skæbner man lever sig fuldt ind i. De kan virkeligt anbefales! Bogen ”Og bjergene gav genlyd” fik jeg af min mand i bryllupsgave, en virkeligt fin gave for mig.

-Nini Schulmann er en krimiforfatter jeg også er faldet for, og hendes sidste bog i serien har jeg også netop læst. Hun har et godt sprog, og så har hun en evne til at skabe uhygge, så man virkeligt er på stikkerne, når siderne i bogen vendes.

-Jesper Wung-Sung har skrevet romanen ”Men”, som også er en rigtigt fin og meget velskrevet bog. Et indblik i et lidt tungere og småtragisk persongalleri, men skrevet så man fænges og gerne vil læse mere.

-Nikolaj Zeuthens bog ”Verdensmestre”, bør alle forældre læse. En bog der virkeligt gjorde indtryk på mig. Han formår virkeligt at servere svesken på disken, når han ganske objektivt fortæller om forældreskab i sin bog. Eller subjektivt! Alt efter hvordan man nu læser den. En bog der klart må læses!

Det er svært for mig at fremhæve enkelte bøger, for der er så mange fine oplevelser og timer i næsten dem alle!

6

Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?

Sommeren 2006 var en fantastisk sommer på alle måder. Midt i maj blev vi forældre første gang. Hele sommeren levede vi i en helt ny forældretidslomme sammen med vores lille nye Frederikke.

Jeg husker ikke, at jeg som sådan følte mig låst af at være blevet mor. Det faldt mig naturligt, og jeg nød alle de ting, der fulgte med. Jeg følte virkeligt, at jeg havde fundet meningen med livet. En ren kliche, men jeg var bare så stolt af min nye mortitel, og at vi var så heldige at være velsignet med verdens mest vidunderlige barn.

En sommer jeg mindes med glæde og indimellem længes tilbage til, sådan er det nemlig med dejlige somre og skønne minder!

Jeg ønsker en dejlig og varm sommer til alle!

Kærlig Hilsen,

Rakel

5 kommentarer

 1. Det lyder som den skønneste sommerferie – helt nede på jorden og hvor man vægter samværet med de nærmeste som det vigtigeste.
  Elsker at vågne op med mine børn omkring mig og få en morgenkrammer og får et stort smil, når de opdager at det stadig er ferie
  Fortsat god sommerferie:-)

 2. Fine, fine sommerreflektioner. Fortsat god sommer skønne Rakel,
  Christina

 3. Elsker disse sommerføljetoner 🙂 Har skyndt mig at adde Rakels blog på mit Bloglovinfeed!
  Kh Henriette // blondinemor.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *