(Læserservice) Mænd, Kvinder, Feminisme & Sex: Ferielitteratur

IMG_3551

IMG_3553

Så sent som i går fik jeg en mail fra en læser af bloggen her, hvor hun spurgte, hvilke bøger jeg kunne anbefale til hendes ferie. Den slags mails får jeg heldigvis tit, også med ønsker om, hvad jeg skal skal skrive om her på bloggen – og mail bare løs, så ser jeg på det hele. Tak fordi I gider tage stilling, det er altid skønt.

Nå, men her er stakken af bøger, jeg skal i gang med – også selvom jeg ikke har ferie i år.

Den fine lille debatbog Are Men Obsolete (svaret er forhåbentligt nej), er skrevet af to hylende morsomme kvinder, nemlig Caitlin Moran og Camille Paglia. Bogen væltede England da den kom, især fordi den stiller krav til os alle sammen om lige at tænke os lidt om. Feminismen er et andet sted der, end den er her, men hvis du savner at finde ud af om der stadig er brug for den måde at tænke på, så læs den lille sag.

Freuds Elskerinde er en roman om netop Freuds elskerinde. Hans historie og samtid beskrives og fortælles gennem en lynende begavet kvinde, og den handler om, hvad der sker når man elsker på trods.

The wrong knickers er titlen på et memoir, som den britiske journalist og vanvittigt velskrivende klummeskribent Bryony Gordon har skrevet om jagten på kærligheden, da hun var i tyverne. Titlen på bogen stammer fra en konkret oplevelse, hvor hendes elsker stikker hende en anden dames trusser i den tro at det er hendes.

How to build a Girl af vores allesammens Caitlin Moran kommer forhåbentligt snart på dansk (Gyldendal er i der?) og er en klassisk coming of age historie om hvad der præger pigers opvækst.

5 Comments
Previous Post
Next Post