SommerGæster: Anne Fra WhatWhenWhere

Det er sommer, og det er vidunderligt. I år har jeg blandt andet valgt at bruge sommerens på at invitere andre stemmer og gæster ind her på bloggen. Jeg har stillet fem spørgsmål til en række bloggere, kvinder, og dygtige, inspirerende damer, som jeg selv følger med hos, og som jeg gerne vil præsentere dig for. Her er Anne. Anne kender jeg både fra blogland, og fra virkeligheden, hvor jeg har haft den store glæde at hilse på hende et par gange. Hun er lige så fantastisk, sjov og fandenivoldsk som du får indtrykket af, når du læser med hos hende. Og her er hun: Anne:

Halli Hallo!… og her kommer jeg på visit – Anne Schmidt fra www.whatwhenwhere.dk.

Anne 1a - Copy

Og beæret er jeg, for Julia er en dronning i blogverdenen. Af samme årsag sidder jeg i dette øjeblik og mærker præstationssveden dukke frem på panden, for jeg håber meget jeg kan leve op til forventningerne – og dine også, nu jeg er blevet så fornemt inviteret. Så hvad siger du til, at du kære læser holder på hat og briller, mens jeg dupper svedperlerne af panden – og så kaster vi os ud i det sammen!

Hvilken sommer bliver det for dig i år? Hvem skal du dele den med, og hvad er vigtigt for dig i år?

Sommeren er i fuld gang og jeg er netop hjemvendt fra sydens sol i Spanien, hvor jeg sammen med kæresten og min tween dasede rundt i ”slowmotion” i 14 dage. Den tredje og sidste uge kommer til at foregå herhjemme i Danmark med base i min lille københavnerhybel, og uanset hvor jeg befinder mig, er begrebet ”slow” et vigtigt element. Ferien skal bruges til at give slip – både i krop og sjæl, for de overgearede hverdags-hjerneceller og de voksende stresshormonerne i kroppen skal have ro og restituere. Det gør at jeg er klar til det lange sejetræk som efteråret er – inden julens hygge rammer os med gløgg, hjertevarme og sprøde svær.

Når jeg holder ferie, forsøger jeg altid at undgå de mest turistede steder.

Årets hemmelige strand - whatwhenwhere

1)  Jeg søger og finder altid en lille hemmelig strand, hvor jeg kan nyde idyl i form af ro og udsigt- frem for larm og badedyr.

Anne - udsigt fra bjergrestaurant_whatwhenwhere

2)     Jeg kører altid op til en lille bjergby og finder dér en lokal og autentisk restaurant, hvor maden der serveres er meget bedre end det friturestegte snask, man kan købe på strandpromenaden.

3)     Jeg nyder at gå på indkøb og snuse til alle de friske grøntsager, der udbydes, og fortærer både med øjne og mund det vidunderlige mekka af frisk fisk og skaldyr samt store saftige bøffer.

– Alt i mens det hele foregår i ”slowmotion”… hvilket min tween naturligvis af og til kan udfordres lidt på, da det jo meget hurtigt bliver til ”jeg keeeeeeder mig mor”… men så er det jo godt, at man kan bruge det totalt irriterende svar, man selv fik som barn: ”Det skal du ikke brokke dig over søde du, for det er sundt at kede sig”. Cause no matter what: for me, slow is key!

Hvad er dit bedste sommertip?

Denne sommers stråhat_whatwhenwhere

Min absolutte sommer-musthave som i ”jeg-dør-helt-sikkert-som-overkogt-gris-hvis-ikke-jeg-har-en” stråhat – og helst én med stor skyggebredde, så jeg rigtigt kan gemme mig under den.

En stråhat er i sig selv et cool item at have på – Hats are hot, you know! Men ud over en coolness-effekt, skal man på ingen måde negligere de positive indvirkninger en sådan sag har på dit fysiske helbred:

1)     Du befinder dig i konstant dejlig skygge foroven + din hovedbund kan ånde gennem stråhatten = Du koger hverken op og over eller har sveddråber løbende ned af kinderne

2)     Du kniber ikke øjnene sammen grundet det stærke sollys = Du får færre rynker

3)     Du beskytter din hud mod solens farlige stråler = Igen, du får færre rynker

What’s not to like?

Må vi se det sommertøj, du elsker højest – og få at vide, hvorfor?

Anne - i sommerens favoritkjole fra Notice

Jeg er en kvinde, som godt kan lide at shoppe – ganske givet helt ligesom dig, og derfor har jeg allerede en hel del kjoler og nederdele i min garderobe; men disse sager ønsker jeg ikke at udsætte for vandfast solcreme, der ikke rigtigt kan vaskes af igen. Samtidigt er mange af sagerne fra skabet meget ”slim” i designet, og når man har rundet de 30 grader i skyggen, er det sjældent til at holde ud at have noget stramtsiddende på! Med baggrund i disse årsager, køber jeg lidt nyt strandtøj op til hver sommer – og det er en god investering, for ofte lever jeg i disse tynde og lette sager 24/7, når jeg befinder mig i sydens sol.

Min absolutte favorit denne sommer har uden tvivl været denne lette og luftige sag fra mærket Notice. Den er skøn og florlet i materialet – en drøm at have på i varmen.

Hvilken bog kan du anbefale mig at læse under æbletræet i kolonihavehuset?

Sommerlæsning - whatwhenwhere

Nogle elsker at få ny viden og går efter fagbøger – selv er jeg en nyder, når det handler om bøger. Det betyder, at jeg gerne vil underholdes, overraskes og flyde ind i et nyt og interessant univers. Jeg læser alt fra smukke litterære romaner til hæsblæsende krimier eller humoristiske historier.

Jeg vil anbefale disse 3 meget forskellige bøger –måske én af dem fanger din interesse.

1)     Det jeg elskede – af Siri Hustvedt

Et malerisk, intenst og litterært værk om to familier i New York, deres kærlighed, seksualitet, sønner og tragedier. Det har været en af de mest interessante bøger, jeg har læst – og forsat står bogen for mig, som en af de bedste værker. Det er dog ikke en letlæselig bog, som en krimi eller et humoristisk værk kan være – det er en sag fuld af følelser, tanker og motiver fra liv, der slynger sig sammen om hinanden.

2)     Barn nr. 44 – af Tom Rob Smith

Den mest velskrevne og interessante krimi, jeg har læst til dags dato – også selvom det er 2 år siden, jeg læste den og derfor har læst mange både før og efter. Men glemt er den på ingen måde, for historien er yderst hårrejsende og bestemt ikke for sarte sjæle. Den foregår i det gamle Rusland – dvs. tilbage i Stalintidens Sovjet, hvor KGB og overvågning hærgede. Den er udgivet i omkring 30 lande, og jeg har hørt rygter om en fremtidig filmatisering. Og tro mig – når filmen kommer, skal jeg KLART i biografen og se den – men ikke alene, for jeg vil have brug for at holde én i hånden undervejs.

3)     PS. Trænger til flødeskum (og diller) – af Jeanette Veronica Hindberg

Her er der tale om et morsomt, om end også en lille smule tragisk, indblik i en 40årig kvindes dysfunktionelle tilværelse som alenemor til en teenager. Jeanett gider ikke faste parforhold men er alligevel ganske frustreret over, at hun ikke lige kan skaffe sig en omgang ordentlig sex, når lysten vælter op i hende. Hun er træt af de ekstra kilo på sidebenene men elsker at snacke, når hendes socialfobi vælter op i hende og hun derfor lukker sig inde i lejligheden i Farum – som ”by the way” indeholder verdens grimmeste køkken. Oveni det bøvler hun lidt med stride sorte hagehår og problematisk hårtab på toppen. No doubt about it – Life isn’t always easy! Man følger Jeanett i dagbogsform og dermed som livet nu arter sig – eller det modsatte.Den er skrevet i en lige-ud-af-posen form, så den er ikke for dig, der helst læser ting, som er pakket pænt ind i cellofan og med sløjfe på. Men du griner højlydt – for andet kan man ikke.

 

Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?

Sommeren 2002 var uden tvivl den vigtigste sommer i mit liv, for dette år fødte jeg min skønne dejlige Musse – og større mirakler findes ikke.

God sommer til dig kære Julia og tak for invitationen til at gæsteblogge.

Og til alle I andre skønne mennesker derude: ”God sommer”.

Og Husk: Slow”, “Stråhat” og “Hemmelige Steder” is key, når det handler om at sammensætte den skønneste ”ferie-cocktail”!

Anne

TAK til dig, Anne – Besøg Anne her på WhatWhenWhere.

3 kommentarer

  1. Sikke et dejligt og hæsblæsende interview 🙂 Følger med hos Anne allerede, og kan kun anbefale det!
    Kh Henriette // blondinemor.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *