Jeg Lyver For Min Snart 3-Årige…

IMG_3213

…når jeg forsøger at undgå drama ved sengetid og påstår at jeg også er på vej i seng. Jeg lyver ikke når jeg siger jeg er træt.

… når han er syg og kaster op og spørger mig om det er sidste gang nu. Og jeg svarer “Ja” uden at vide det. Jeg lyver ikke når jeg siger at det er synd for ham.

… når jeg lover ham at alt det Elias kan, det skal han nok også kunne en dag. For hvordan kan jeg love ham, at han kommer til at interessere sig for det samme?

…når han kommer gående med en slimet regnorm på størrelse med en kongepython og spørger mig om den ikke er sød?

…og når han kommer anstigende med snegle kravlene op og ned af sine bare arme og spørger om de må komme med i seng, og jeg siger nej, men ikke vil fortælle ham at jeg synes de er klamme, og derfor fortæller ham at de skal sove i deres eget hus (got it?), og når jeg – hvis jeg mangler flere argumenter – påstår overfor ham at deres mor savner dem.

…når jeg er fuldstændig færdig i sofaen og han spørger mig om han må se et eneste afsnift af Vilde Kræ på Netflix, og jeg siger ja, men i virkeligheden mener: Vil du ikke nok se alle 40?

Men jeg lyver aldrig nogensinde når jeg fortæller ham det vigtigste: At han er dejlig og at jeg elsker ham.

10 kommentarer

 1. Tror alle mødre har stukket lignende løgne for deres unger (dem der siger nej lyver). Rigtig god søndag aften Julia. Kh B

 2. du er ikke alene … jeg har også løjet i mange år men med kærlighed til mine børn håber de tilgiver mig … og julemanden findes … 🙂 selv min nu 27 årig søn er enig for kan det modsatte bevises …

 3. Her bliver bænkebiddere og snegle og stankelben også placeret i busken istedet for at komme med i seng, for ellers kan deres mor ikke finde dem igen. Det er han helt med på!

 4. Hvite løgner er et must når man har små barn……
  Nå som jeg har ungdommer , må jeg heller være ærlig.
  Lykke til 🙂

 5. Det er vist det man kalder hvide løgne og alle mødre bruger nok den udvej nogle gange…

 6. det må være de sødeste løgne, jeg nogensinde har hørt om. især den med de hjemløse snegle, der mangler hus og mor.

 7. Det er forældres pligt at lyve for de små. Der er jo ting de bare er for små til at fatte, ting de skal holdes uvidende om lidt endnu og så skal de voksne også have lov at vælge den nemmeste udvej! 🙂

 8. Hvor er det et fint indlæg, Julia! Og når løgnene er så uskyldige, kan han vidst ikke have noget imod det, hvis han en dag skulle gå hen og opdage det 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *