Sommerbogen: Rosa Læsning

IMG_3086

IMG_3087

Sommerbogen af Tove Jansson – Mummiernes mor – er et must read. Den er præcis som den ser ud: Rosa, fuld af kærlighed, sol og sommer – og (se længere nede) med Janssons karakteristiske lyseblå sider. Både visuelt og indholdsmæssigt.

Det er en klassiker, og den tåler i den grad at blive taget op, om ikke andet så for at huske at den store dame, også kunne andet end de små hvide trolde i den finske ødemark. Bogen handler om en sommer, som deles mellem en farmor og hendes barnebarn. Den handler om tab, da den seksårige piges mor er død.  Man fornemmer den store verden gennem dem begge, men også den helt lille: Den hvor hvert eneste græsstrå og hvert eneste insekt har en betydning. Og selvom jeg hader det ord, så er den sanselig. Den er smuk, mild og læseværdig. Den udkommer i dag. Klik her.

IMG_3092

IMG_3089

IMG_3093

3 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *