Hverdag. Mandag Morgen. Og Lidt Mere Om De Blå Dage.

foto-40

I går talte vi om blå dage her på bloggen. Og de findes. Men de forsvinder også – for mig – i handling. Efter en weekend, der bød på arbejde og mudderkastning, er jeg i gang med en ny uge. Mudderkastningen stod ungerne for i kolonihaven i går – arbejdet klarede jeg selv lørdag. I går fandt ungerne nemlig ud af at den jord, der ligger bar i kolonihaven fordi vi har været nødt til at rydde noget plads for at få styr på de sanitære forhold, var rimelig fantastisk til at lave mudder af. Og så hentede de deres venner. Og en time senere spulede jeg skrigende unger af med en haveslange. Det var så sjovt – og blev afsluttet med en chokoladekage. Og sådan er det lige nu; fra det ene til det andet i travlheden inden hele verden går på sommerferie.

Jeg er stået tidligt op i dag. Ikke bare lidt tidligt, men så tidligt, at det i princippet stadig var nat. Og så vågnede Sofus. Og var ked af det; han havde drømt, og ville trøstes, og jeg stod med det ene ben i badet og det andet på vej ud af døren. Jeg lagde mig ned hos ham; sang for ham og trøstede ham, og han faldt til ro. Grund nok til at blive blå over at skulle afsted, men da jeg gik ind for at kysse ham farvel trak han sutten ud og kyssede tilbage, og så var jeg lykkelig helt ned i maven – især da han sagde: “Vi ses, moaaaaar”. Helt glad igen.

Så nu sidder jeg (igen…) i DSBs trygge favn og bevæger mig igennem Danmark. Jeg skal afholde et kursus for en virksomhed i dag, og glæder mig til det. Men jeg glæder mig også til mere mudder i kolonøjseren og til at komme hjem i aften og putte ungerne. For mig ligger det hele i vekselvirkningen, alt det man tager med fra det ene til det andet. Mudderet fra i går er med på arbejde i dag, og det går mere og mere op for mig, hvor meget det betyder for mig (jeg skal ikke kloge mig på andre), at begge sider findes. De blå toner forsvinder af det.

3 Comments
Previous Post
Next Post