Strøtanker Om Guld, Om Papir & Om Gyldne & Mørke Dage

IMG_3083

IMG_3082

Der var en tid før jeg fik børn, hvor søndage var lig med en mild blå tone. Den der tone, hvor alt var galt og ingenting var rigtigt, men hvor alt alligevel faktisk var helt godt nok. Med andre ord, før jeg fik børn havde jeg tid til at bore mig i navlen og ruge over tilværelsens ulidelige lethed. Det kan man også gøre efter man får børn, og nogle har aldrig nogensinde gjort det – børn eller ej. Men jeg var god til det. Nu er de mørke søndage long gone; de er svære at have med på legepladsen eller ud i kolonihavens vandpytter og mudderbade. De er også svære at have med sig i en hverdag man faktisk elsker – og ja, jeg ved det – der er jeg (også) uendeligt privilegeret.

Noget af det, der har fulgt mig hele mit liv gennem de mørke og de lyse dage er notesbogen. Min kære kollega Fie (Kendt som Fiolsen på Instagram) forærede mig denne smukke én af slagsen til min fødselsdag i foråret. Og jeg elsker den. Faktisk elsker jeg den så højt, at jeg ikke har turdet skrive i den endnu. Den har gyldne sider, og flere opslag inden de blanke sider med smukke illustrationer – der er plads til de store tanker i den og til de bitte små.

En anden ting jeg lærte dengang jeg havde tid til det blå var at det hjælper med guld. Guld, glimmer og at give sig selv lov til pynt hjælper på alt. Så disse lækre ørenringe fra Stine A, kan redde en halvgod dag og gøre den til en af de bedst klædte af slagsen. Men i virkeligheden, når alt kommer til alt – så handler det hele for mig at se om, hvor god jeg er til at undgå at glasset er halvt tomt. Glasset er efterhånden for det meste næsten helt fyldt, og hvis det ikke er, ja, så er kuren (seriøst) glimmer. Og guld. Og lækkert papir.

IMG_3077

IMG_3079

IMG_3085

8 kommentarer

 1. Før jeg fik børn, kom tankerne ud med guitaren i hånden og timevis med hyggelig musikskriveri og sang.
  Hvis jeg forsøger det i dag, siger den 3 årige “Neeeeeej moar, larmer helt vildt meget”, og insisterer på at se Kai-Lan i fred…

  Jeg tænker det kommer tilbage, en dag, og ind til da kunne det være jeg skulle købe mig en smuk lille bog til tanker 🙂

  Ha en dejlig søndag.

 2. Lider stadigvæk af mørke søndage – trods gang i gaden med en 4 årig og en 7 årig i huset. Overskuddet er ikke til stede. Leder efter måder at vende det mørke lidt…… inspiration søges.
  Er bare ved at brække mig over børne-tv, ipad-plageri, søvnunderskud og alt det andet. Ville ønske, at jeg var super moren, der lige fik sat en fed leg i gang, arrangeret en tur på legeplads eller i skoven, eller kreatypen, der lige fandt papir, saks, pap og den obligatoriske limpistol frem. Det er jeg bare ikke i dag, hvor jeg hellere vil krybe ind i et skab og sidde der et par timer.
  Men, som du selv skriver, så er det jo faktisk ok – når man skræller selvpineriet af. Det går jo faktisk godt. Der er sommerferie om lidt, og hvis vi er heldige bliver vejret godt ……………..Trænger måske i virkeligheden bare til at komme VÆK. Væk fra computeren, arbejdet, huset, opvaskemaskinen, vasketøjsstativet, de grønne plastik havemøbler. Det hele. Få vendt det hele på hovedet.

  Læste en artikel med B.S. Christiansen i går (er ellers ikke specielt vild med hans gung ho attitude), men han udtalte, at hvis du giver efter for frustration og stress og ikke tager ansvar, er du i fare for at spilde den ene ting, som du ikke kan få igen. Der er kun det her liv.

  What to do…………..Jeg tror, at det starter med endnu en kop kaffe, og så et aktivt valg om, at denne dag skal være en god én af slagsen.

  Kh
  Bitten

  ps. Smukke øreringe. Måske jeg skulle ønske mig noget rigtigt smukt til min 35 års fødselsdag – KUN smukke ting. Intet praktisk – bare smukt. 🙂

 3. smukke billeder – det er på tide jeg får købt mig en smuk notesbog igen, havde engang en i sølv med en guldelefant på, den blev heller ikke brugt for den var så smuk!

 4. Det er jo den fineste notesbog! Jeg kan nærmest heller ikke gå forbi en pæn notesbog uden at købe den. De bliver brugt til både to-do-lister, eksamensnoter og tanker, som bare skal ned på papir for at blive bearbejdet. En computer og word gør bare ikke det samme. Nogle gange fungerer det bedst med en pen, papir og en god kop the. Denne her søndag er der dog ikke tid til det. Det bliver i stedet eksamensnoterne der prioriteres. Men det er også ok, for det er faktisk en helt rar søndag uden frustrerede tanker.

 5. Åh, Bitten. Lyder nøjagtig som min søndag – håber den kommer til at vende for dig. Her vil jeg gå ind og se hvorfor mine 3 poder ligepludselig er blevet meget stille – tror de har fundet resten af slikposen fra i går.

 6. Kære Therese,
  Den slags situationer kender jeg så godt – og ja, jeg tror på at det er meget vigtigt at bevare et helt privat rum, også mens man har små børn. Nogle gange er det jo det, der føles sværest.

  Kære Bitten,
  Hmmm… Altså; de mørke dage findes jo også i mit liv stadig, men fylder faktisk ikke helt så meget mere. Nærmer du dig jordomrejsen? Den der hvor man hiver alle stik ud og smutter et halvt år med hele familien? Jeg begynder faktisk at tænke, at det kunne man jo godt overveje…

  Kære Malene!
  TAK!

  Kære Anja, og det må man så lære af – de gode ting skal IKKE blive i skuffen (note to self…)

  Kære Laura,
  Håber det går dig godt – og så vidt jeg husker er der to uger til du skal på eventyr, er der ikke?

  Kære Janne,
  Håber det blå er lettet.

  Kærlige hilsener,
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *