Døde Poeters Klub & Chesney Hawkes: Hvor Gamle Er Det Lige Vi Er?

493571_image_1000

Er du gammel nok til at huske Døde Poeters Klub? Og hvordan enhver teenager med respekt for sig selv skrev Carpe Diem på et eller andet? Hvordan det også blev til tatoveringer? Hvordan det nærmest blev til en Carpe-Diem-forbandelse? (ja undskyld – det gik jo amok i provinsen, det der. Altså kun at sige det. Aldrig gøre det). Kan du huske hvordan det at kende de engelske litterære klassikere blev cool på en særlig, sympatisk, næsten sexet nørd-agtig måde? Hvordan vi, der boede på biblioteket opnåede en vis form for cool, fordi vi vidste hvem Lord Byron var eller at Ulysses rimer på ulæselig? Kan du huske den unge (suk) Ethan Hawke?

Så er vi lige gamle. Det var lige inden grunge, lige inden krigen i Jugoslavien brød ud, og det gik op for mig (og folk på min alder), at verdensfreden ikke var opnået. Hvis du kan huske alt det (så kan du sikkert også huske at den sommer, hvor Chesney Hawkes brød igennem med I Am The One And Only?

Gisp.

Så er du gammel. Som i MEGAgammel. Lige så gammel som mig. For jeg har lige opdaget at Døde Poeters Klub og Carpe Diem-forbandelsen, er fyldt 25 i sidste uge.

Skal vi lige tage den her, for en god ordens skyld? Den er KUN 23 år gammel, så vidt jeg kan regne ud (GISP):

20 Comments
Previous Post
Next Post