Tror Du På Fritiden? Eller På Perfektionismen?

Rockwool Fonden har netop offentliggjort en undersøgelse, hvori det fremgår at vi danskere har lige så meget fritid, som vi havde for 45 år siden. Det kommer bag på mig. Og sikkert også på mine veninder, og måske også på dig, der læser med herude. Det er også blevet forklaret, at vi med små børn har en del mindre fritid, end dem med større, men alligevel. Vi taler fire-seks timer om dagen – om DAGEN – i fritid. Fritid defineres sådan her:

Fritid er defineret som den tid, danskerne har til sig selv. Tiden på job, transport til og fra job, børneomsorg og huslige pligter samt nattesøvn er trukket fra. Undersøgelsen bygger på 15.000 danskeres anvendelse af tid over de seneste 45 år.

(Kilde: DR.dk)

Jeg tænker man må holde den undersøgelse sammen med, hvor mange der ikke arbejder på fuld tid, men alligevel.

Grunden til vi så føler os stressede, bliver det forklaret, er at vi er for ambitiøse. For ambitiøse med vore liv og vore fritidsaktiviteter, ikke nødvendigvis med uddannelse og job. Jeg tror der er noget om snakken, men jeg tror altså også at vi stadig mangler at knække koden. Og måske er koden, det der med den fordømte perfektionisme? At vi tror vi skal ALT på samme tid. At vi tror overfladen siger alt om, hvem vi er inden under. At vi tror vi skal være perfekte for at have lov til at være.  Måske mangler vi slet ikke tid. Måske mangler vi at forstå hvem det er vi vil leve op til.

(Jeg har selv troet at jeg skulle leve op til en masse forventninger om at være bedre end perfekt – især i forhold til at blive mor for første gang – men jeg har faktisk givet endegyldigt slip. Heldigvis. Ellers tror jeg faktisk ikke jeg ville kunne nå så meget som at overveje at komme til at grine på en ganske almindelig hverdag.)

(KLIK HER, hvis du mangler argumenter for at give slip på perfektionismen.)

 

7 Comments
Previous Post
Next Post