Jeg Fatter Ingenting – Men Jeg Elsker Det!

IMG_2147

IMG_2156

Sådan her så det ud i kolonihaven i søndags. Jeg var der søndag eftermiddag efter en masse arbejde, og ungerne susede rundt og var ligeglade med vejret, og jeg nød det hele og sugede det ind. Herude i blogland er der masser af damer med skønne haver, og jeg har aldrig forstået det. Aldrig.

Ikke før nu. Og det fatter jeg så stadig ikke. At jeg kan være SÅ vild med kolonihaven? At være der med ungerne og Johan gør mig SÅ glad. Men det gør det. Jeg er VILD med det. Jeg nyder det hele, selv regnen, og mudderet og bladene og havehandskerne. Jeg nyder det hele. Det gør noget godt for mig, at komme ind i den have, og ind i det lille hus sammen med dem jeg elsker. Jeg glæder mig sådan til at opleve sommeren derude.

IMG_2149

IMG_2155

15 kommentarer

 1. Hvor er det fantastisk at høre, håber på I får en dejlig sommer i haven.
  Jeg venter stadigvæk på at få den åbenbaring for min have, har stadigvæk ikke fundet min “plads” derude.

 2. Hej Julia

  Jeg har også haft kolonihave tidligere i livet med mand nr. 1. Jeg STOR-nød det og det bedste var at tage på planteskolen om foråret og købe stauder ind. HELE vinteren læste jeg om stauder og så gik jeg ellers igang med at planlægge, så jeg både havde blomster i bedene i foråret, under højsommeren og naturligvis også sensommeren. Jeg har godt nok flyttet blomster rundt mange gange… hahahahahahaha!
  Så jeg bliver da helt misundelig, når jeg læser dit indlæg. JEG VIL OGSÅ HAVE koloni igen! 🙂

  God forlænget weekend – håber den bliver fantastisk!
  Anne

 3. Og din glæde smitter, Julia! Fik den smukkeste lupin-agtige plante i værtindegave i weekenden, og jeg kan ikke vente med at købe en krukke til den og få den plantet.

 4. Det er præcis det naturen gør ved os – og nu er du også midt i de følelser, Julia. FANTASTISK. Jeg elsker også at tusse rundt i haven og bare være og nyde – uanset vejr. Det er det samme rideturen på min islandske hest giver mig. Der er bare så meget at hente i naturen – håber mange flere opdager det og hiver ungerne med derud. Du har ihvertfald smittet med inspiration til udelivet med dit indlæg. Fedt. kram Karin fra det fynske

 5. Have og drivhus er altså bare det hyggeligste! De sidste to år, er de gamle blevet ligeså havetosset som resten af de gamle hoveder i familien, og det smitter det skidt. Føler mig ret pensionistagtig, når jeg stolt sender billeder af krydderurterne i vindueskarmen til min mor.
  Og elsker at se TV2 fri, når jeg er hjemme ved min kæreste som har den store kanalpakke. Tsk tsk. 23 år og allerede Claus Dalby-fan.

  – Anne

 6. Jeg fattede heller ingenting da vi fik sommerhus og have. Det kommer efterhånden. Det ser ud til, at jeres have er fint beplantet. Så brug det første år på at se, hvad der kommer på forskellige årstider. Og noter evt ned. Først når man kender haven godt, ved man lidt om, hvad man har lyst til at ændre. Nyd det 😉

 7. Jeg ville ønske jeg havde det sådan med vores have – den siger mig bare ikke noget. Men jeg ville ikke undvære den, for det glæder mig at se hvordan pigerne elsker at lege der ud – selv når det regner.

 8. Haha – der må være pænt mange billeder på instagram, som du bladrer ret hurtigt henover… ^_^
  Jeg er selv helt væk i havelivet det meste af året. Vidste du, at der bliver frigivet nogle stoffer fra jorden, når du roder i den, som har en positiv effekt, hvis stressniveauet er lidt for højt?
  – Line

 9. ÅH, jeg vil ønske jeg også havde have – stortuder indeni hver gang jeg forlader mine forældres hus (og have) på Falster for at tage tilbage til min fesne Amager-altan -.-

 10. Hvor er det skønt som vi kan forandre os gennem livet. Det minder mig om at jeg skal øver mig i ikke at sige; “jeg kommer aldrig til at….” 🙂

 11. Genkender din glæde! Jeg troede ikke, at jeg skulle blive havemenneske, men burde måske have gættet det, når jeg tænker på den glæde jeg fandt i at plante blomster i et par krukker på altanen i vores gamle lejlighed. Nu har vi været husejere i 2 et halvt år, og jeg NYDER at arbejde i min have, tænke over muligheder og ændringer, glædes over alt det, der springer ud, plukker blomster til vaserne, bekymrer mig over manglende knopper på hortensiaerne, fryder mig over antallet af æbleblomster, etc. etc.

 12. Jeg vil også have en kolonihave – eller et sommerhus! En af delene er et stort ønske – og det skal nok komme, er jeg sikker på!
  Bor i lejlighed og uden altan, så jeg savner en have mere og mere.
  Skønne billeder fra din have, Julia 🙂 – og dejligt at høre om din kolonihaveglæde.
  Jeg vil også gerne lige sige TAK for de herlige udsendelser, ‘Danmarks skønneste badehoteller’, jeg så dem alle sammen 🙂 og blev inspireret til hvilke jeg kunne tænke mig at besøge.

 13. Ja det er ikke uden grund at haveterapi er blevet mere anerkendt til depressions- stress- og PTSD-ramte personer. Jeg elsker selv at tulle rundt i vores lille have og “snakke” med planterne, ren afslapning 😀

 14. Jeg er en ægte have-elsker❤️

  Jeg elsker at makke rundt derude. Hænge vasketøjet op udenfor, beundre hvad der NU er sprunget ud og ikke mindst at få jord under neglene.

  Efter endt havearbejde – som i dag – elsker jeg at stå på 1. sal og beundre min smukke park ❤️Jeg kalder det terapi og afstresning

 15. Fantastisk 😉

  Ej, jeg har faktisk et bud! Det er fedt at se, at man kan lave noget så fantastisk smukt og brugbart – og så sammen med ens guldklump!

  I morgen skal Sputnikken og jeg plante i et par spande – og så glæder jeg mig helt vildt til at se, hvad der sker og hvad Sputnikken siger til det!!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.