Man Har Et Standpunkt… (Der er sket noget vildt)

IMG_1928 IMG_1929

Disse blomstrende grene sidder på et æbletræ. Det æbletræ står i en kolonihave. Den kolonihave er siden i søndags vores!

I al den tid jeg har kendt mig, har jeg jeg vidst at jeg aldrig skulle have have. Jeg er overbevist storbyboer, og ved ikke noget om hvor man skal plante hvad. Men pludselig meldte lysten sig til at have et sted, hvor man kunne åbne dørene, lukke ungerne ud og luften ind, og hvor børnene kunne lege uden konstant voksenovervågning. Hvor de kunne have det sjovt i trygge rammer, med andre unger ude at vi skulle kede os et hul i hjernen på skift på en legeplads. Så jagten gik ind, og vi har fundet et lillebitte hus i en lillebitte have. Der skal fikses og ordnes og graves og beskæres, men med hjælp fra venner og bedste Karen (som er haveekspert), så går det nok. Vi har været i haven i søndags, og jeg har sommerfugle i maven over at skulle derud igen i weekenden. Der bor en frø i haven, fuglene synger og naboerne har børn.

Jeg tror det er noget nær det bedste vi har gjort for ungerne, for os selv, og for de forår, somre og efterår der er på vej.

(Med huset fulgte disse sko. Yep. Dem er jeg flyttet ind i. )

IMG_5145

IMG_1930

 

27 kommentarer

 1. Tillykke I kommer til at elske det Julia 🙂 inden du får set dig om er du helt sikkert havefan. Man behøver slet ikk vide en hel masse, man skal bare prøve sig frem og bruge haven på den måde der fryder en mest :))
  Mange gode kolo solskinsdage til jer :))

 2. TILLYKKE med de nye sko. Sådan et par havde du vel også forsvoret nogensinde at skulle eje gætter jeg på?
  I bliver SÅ glade for den investering. Husk bare at nyde og ikke kun at arbejde. Jeres børn får så meget glæde af den kolonihavehus er jeg sikker på. God sommer.

 3. Beklager, at jeg spammer din blog… Men min(e) kommentarer blev sendt mindre end halvfærdige af sted fra min tlf…
  Nu prøver jeg pr laptop, og håber det lykkes ;0)
  En kolonihave er en fantastisk mulighed for, at sidde og lave fuldstændig ingenting – sammen eller hver for sig. Og på samme tid, kan du/I gå og nyde synet af egen indsats, skabe haven som I vil have den, og børnene kommer til at have i tusindvis af gode minder herfra, når de vokser op. Min kære søster og svoger har en, og de fortryder aldrig, at de købte den…
  Pøj, pøj med det..
  Kh Vibeke
  PS – de der clogs er fuldstændig high fashion!!!

 4. Haha sådan er par har jeg også fået efter vi flyttede i hus. Mine er endda orange og er fantastiske når man skal hurtigt ud til barnevognen

 5. – og er det ikke de vildeste farver på æbleblomsterne lige inden knopperne brydes? Og duften bagefter?
  Tillykke med haven. Jeg får lyst til at springe hjem i min!

  – Line

 6. men det aller aller bedste er næsten, at man kan give sine børn den der frihed, som vi selv havde da vi voksede op. hvor man kan få lov til at gå på opdagelse helt selv, og får og tager et ansvar.. Det mangler lidt i et storby-børneliv.

 7. @STella Dea – du har ret – jeg døde af grin da min veninde flyttede fra Nørrrebro til forstæderne og pludseligt havde sådan et par på fødderne.

  Vibeke! Er altid glad for dine kommentarer – også dem i bidder. Og tak. Jeg tror også det bliver et hit! Både med skoene og med haven.

  Nina – måske skal jeg finde et par i noget neon, bare så man vågner rigtigt…

  Line – jo – det er VIDunderligt! Jeg troede aldrig jeg ville have det sådan med noget der rimer på natur…

  Sommerhusejer – ja, også selvom jeg aldrig vil sige et dårligt ord om storbyen, så har du ret. Der er altså noget over det med friheden.

  Kærligst
  J

 8. Aj, hvor SKØNT, Julia! Tillykke med den. Jeg var også overbevist om, at jeg aldrig, aldrig nogensinde skulle have et sommerhus, men nu mærker jeg misundelsen snappe mig i hælene, når vi besøger mine svigerforældre i deres.

  Glæder mig til at se flere billeder fra den lille matrikel.

 9. Åhhh. Det er så FEDT med kolonihave. Det ved jeg, for jeg står selv med r*ven i vejret i min lille nyindkøbte klondyke-hytte, og er sådan lidt smålykkelig over at gå og luge. Havearbejde er – so far – ret så fedt og meditativt. Men husk hvad vores kolonabo Hanne siger: Aldrig stresse over kolonihaven! Det er blevet vores mantra 🙂

 10. Stort tillykke med købet, er sikker på dig og din familie bliver rigtig glade for haven.

  Jeg har i dag et indlæg om gratis planter i haven, på min sprit nye blog.

 11. Tillykke med haven og skoene ;0)
  Drengene kommer til at elske det og så gør forældrene også.

 12. Hvor dejligt for jer, især ungerne. Om sommeren bor vi ude i haven, og får altid ondt at dem der bor i lejligheder. Med en kolonihave får. I det bedste fra begge verdener.

  Det er nemlig rigtigt, ungerne kan lege i trygge omgivelser. Og man behøver ikke at være over dem hele tiden, som når man er på en legeplads.

  Og det der med det grønne, det lærer man hurtigt 🙂 da vi købte hus for 6 år siden vidste jeg NADA. Nu kender jeg alle mulige stauder – hvornår de blomstrer, om de kan lige skygge/sol og bla bla bla.

 13. Er bestemt heller ikke et have menneske – men derfor elsker jeg stadigvæk vores have – netop at man kan lukke pigerne ud at lege uden at man skal sidde på en dødsyg legeplads – og de elsker bare at være der ude.

 14. Tillykke med jeres nye lille oase. Sjovt hvordan der sammen med børn og lad os kalde det livserfaring sker ting med ens hovede man ikke troede var muligt. Pludseligt ser mig sig selv iført et par crocs 🙂 Jeg er sikker på at I kommer til at elske det. Glæder mig til at høre hvordan sådan et par to byboere som jer griber et lille stykke jord an. Held og lykke med det 🙂

 15. Det bliver I sgu glade for!
  Og hvis I ikke gør, så gør I som mine venner….de købte en kolonihave da deres søn var en måned gammel og solgte den 1/2 år senere, da de fik klager over ukrudt fra foreningen! 🙂
  Vi købte sommerhus for 11 år siden og er i år flyttet permanent i sommerhuset og opsiger lejligheden på Frederiksberg. Overvejer faktisk at starte blog om storbykvinden på landet 🙂 . Fx om at måtte holde tilbage for en hest på vej til Rema1000….
  Mit hus og have motto: det meste kan vente til næste år! Og køb så få redskaber og ting som muligt.
  Held og lykke med det. Håber vi får en skøn sommer.

 16. Sådan kan man blive overrasket på livets vej… Med børn i teenagestørrelsen er vi så småt ved at bevæge os den anden vej, – sælge hus m. have og skifte til lejlighed/byhus. Jeg tror, I bliver knus-lykkelige for den beslutning; der er skønt for både børn og voksne 😉

 17. Tillykke!
  Er selv lige blevet haveejer (godt nok en frimærkestørrelse af slagsen) men kan følge din boblende glæde. Haver kan give en så meget man slet ikke vidste man manglede indeni 🙂

 18. Tillykke med haven. Her hvor jeg bor koster en kolonihave 1000kr om året. Det er de bedste penge vi bruger hver sommer. Her må der graves, hoppes, gynges, pyntes og der er fyldt med dyr man kan samle i en spand eller prikke til med en pind. Folk med kolonihave er seje…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *