Om At Sige Godnat & Pa-Chy-Rhi-No-Sau-Rus

IMG_1601

Herhjemme hos os betyder højtlæsningen meget. Sofus er 2,5 og Elias er 6, og tricket er at vi helst skal kunne putte dem sammen, så der er lidt interessekonflikt. Det må ikke være for babyagtigt til Elias, og heller ikke for stort til Sofus. Vi har ikke HELT fundet løsningen, så de ting der især interesserer Elias, læser vi så ikke om lige inden sengetid. Tilgengæld har vi fundet nogle klassikere frem fra da Elias var yngre. Vi læser som regel to historier, og lige for tiden er Sofus smaskforelsket i Orm får en ven af Ida Jessen og Hanne Bartholin. Den handler om en regnorm, der føler sig ensom, men som bliver skåret over (“Alt blev mørkt”) og pludselig har han en ven. Det lyder mere brutalt end den fine, poetiske historie er…. Men så kan man remse sine venner op undervejs og tale om det, og det er Elias heldigvis helt med på. Og ja, man kan tale om forskellen på at være alene og at være ensom.

IMG_1609

IMG_1610

Når det ikke lige er Orm, der regerer så er de to forfatterinders serie om elefanten Carl helt fantastisk. Carl reagerer som en fireårig og giver Elias mulighed for at føle sig stor og Sofus for at grine. Dette billede er Sofus forelsket i:

IMG_1618

Vi har tre bøger i serien og de er SÅ gode. Elias kan bedst lige afsnittet hvor Carl truer sin lillebror med at koge ham… (host). De er fantastiske de bøger (jeg har lagt forsiderne ind øverst i indlægget), og forfatterduoen kan noget med både i ord og billeder at fortolke små børns univers. Jeg tror at børnebøger er den højeste kunst, hvis jeg skal være helt ærlig. Det kræver en kombination af empati og poesi, som kun er de færreste forundt.

IMG_1614

IMG_1613

Når der rigtig er fest, folder vi kæmpebogen herunder ud. Så er sporten at få begge drenge til at sige alle stavelser i dinoernes meget lange navne (Elias skyder dem afsted, og Sofus prøver ihærdigt), udpege dinoernes særkender, og sige, hvilken en de helst vil være. Og nårh ja: Hvem æder hvem. Det er altid ret interessant, og især Elias er optaget af at man med det samme Googler noget, hvis man er det mindste i tvivl. Og hvad slutter bedre en hyggestund af en søgeordene: kødæder+blodtørstig+lange tænder?

IMG_1605

IMG_1606

IMG_1607

IMG_1608

10 Comments
Previous Post
Next Post