Natbagning & KompensationsSnegle

IMG_1581

IMG_1583

 

IMG_1586

Forleden aften fik jeg dårlig samvittighed. Ikke over noget specifikt, men bare sådan en form for generel dårlig samvittighed. Jeg er udemærket klar over hvor håbløst det lyder, men det var i begyndelsen af påskeferien, inden turen til Bedste Karen, og i de dage, hvor alle andres børn holdt fri, mens mine var afsat til venner og bedsteforældre, for at vi kunne gå på arbejde. Så da jeg havde lagt ungerne, og Johan var i studiet, begyndte jeg at bage. Ud fra tanken om at det vel er en slags ferieforkælelse, hvis man står op til friskbagte kanelsnegle på påskeferiens første dag. Jeg bagte kanelsneglene til ungerne ud fra Dansukkers opskrift, som jeg googlede mig frem til på telefonen i køkkenet. Jeg havde ellers planlagt at lede efter Sifs opskrift i en af hendes smukke bøger, men jeg var helt stiv af skræk for at komme til at vække ungerne undervejs, så det blev den her, og efter sigende blev de gode.

Til mig selv bagte jeg et hvidt brød ud fra Jane Faerbers nye bog. Som altid var det sindssygt velsmagende, og mættende.

Men hvordan det smagte, det hele, er egentligt bare en biting. For det var en fornøjelse at stå der om natten og ælte til ungerne, og på en eller anden måde bygge bro mellem hverdag og fridage, mens jeg faldt lidt i staver over, at det hele egentligt er ok, og at den dårlige samvittighed seriøst snart må flytte hjemmefra.

IMG_1579

8 Comments
Previous Post
Next Post