Natbagning & KompensationsSnegle

IMG_1581

IMG_1583

 

IMG_1586

Forleden aften fik jeg dårlig samvittighed. Ikke over noget specifikt, men bare sådan en form for generel dårlig samvittighed. Jeg er udemærket klar over hvor håbløst det lyder, men det var i begyndelsen af påskeferien, inden turen til Bedste Karen, og i de dage, hvor alle andres børn holdt fri, mens mine var afsat til venner og bedsteforældre, for at vi kunne gå på arbejde. Så da jeg havde lagt ungerne, og Johan var i studiet, begyndte jeg at bage. Ud fra tanken om at det vel er en slags ferieforkælelse, hvis man står op til friskbagte kanelsnegle på påskeferiens første dag. Jeg bagte kanelsneglene til ungerne ud fra Dansukkers opskrift, som jeg googlede mig frem til på telefonen i køkkenet. Jeg havde ellers planlagt at lede efter Sifs opskrift i en af hendes smukke bøger, men jeg var helt stiv af skræk for at komme til at vække ungerne undervejs, så det blev den her, og efter sigende blev de gode.

Til mig selv bagte jeg et hvidt brød ud fra Jane Faerbers nye bog. Som altid var det sindssygt velsmagende, og mættende.

Men hvordan det smagte, det hele, er egentligt bare en biting. For det var en fornøjelse at stå der om natten og ælte til ungerne, og på en eller anden måde bygge bro mellem hverdag og fridage, mens jeg faldt lidt i staver over, at det hele egentligt er ok, og at den dårlige samvittighed seriøst snart må flytte hjemmefra.

IMG_1579

8 kommentarer

 1. Det er bare de flotteste kanelsnegle jeg nogensinde har set 😉
  Hold nu op hvor får man lyst til at bage!! 🙂

 2. Ej hvor ser det lækkert ud. Mine børn var altså i institution i to dage, så min mand og jeg kunne forberede de kommende ugers undervisning i fred. Det nytter ikke at have dårlig samvittighed. De havde haft det tophyggeligt i børnehave og sfo, og vi fik lavet noget, så vi kunne holde fri resten af ferien.

  🙂

 3. @Bitten – jeg er MED dig – jeg ved heller ikke hvorfor jeg fik det der stik. Jeg tænkte ikke at der var grund til det. det kom bare flyvende ind uden grund. Very strange.
  @Laura – åh jeg er en kliche. TAK!
  @Zenna – det er den store fælde. Kanelsnegle er verdens bedste ide.
  Kærligst
  J

 4. Jeg forstår så ikke hvad det nytter at sige til sig selv at man ikke skal have dårlig samvittighed. Din samvittighed er jo den stemme der fortæller dig hvad der er rigtigt og sandt. Selvfølgelig skal man lytte til den ellers ville man jo være komplet forhærdet – og selvfølgelig er det mere rigtigt og sandt at have sine børn hos sig end at lade andre passe dem. Sådan kan det ikke være hele tiden fordi man også er nødt til at arbejde og så må man jo bare leve med den spænding i sit liv. Sjovt nok at man ikke skal lytte til samvittigheden – når man altid skal lytte til eller mærke efter sin “mavefornemmelse”

 5. Kære Julia
  Uha, de kanelsnegle ser godt ud og det ligner jo næsten et hjerte 🙂
  OG nu til det måske upopulære, men i høj grad velmenende (så tilgiv mig hvis jeg går over stregen-please). Jeg kan se at du er glad for Jane Fabers opskrifter, som jo mestendels er LCHF opskrifter, og der er der noget der falder mig ind. Uanset hvad man i Sverige og andre steder måtte mene om LCHF, så er det altså ikke endelig dokumenteret, at det er en kost der er god for alle. Så vidt jeg husker, skrev du om din mor og lidt om hendes kræftsygdom et sted (en af dine bøger?), og var det ikke noget med at det var brystkræft. Nu ved jeg jo ikke hvilken type det var, og om der er noget arvelighed ind over, men jeg kan forestille mig at du vel et sted tænker på om du selv er i risiko. Den hyppigste brystkræftform (som i øvrigt normalt ikke er “regulært” arvelig) er den hormonfølsomme, og netop denne type har man i et STORT studie for nyligt konstateret, at der er øget risiko for, hvis man indtager en del mættet fedt, som der er en del af i mange LCHF opskrifter! Du kan læse mere her: http://www.cancer.dk/Nyheder/nyhedsartikler/2014kv1/FedtrigKostBrystkraeft.htm?utm_source=Nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=knb150414
  Normalt er jeg tilbageholdende med at citere resultater fra enkeltundersøgelser, men denne ER stor, og er beskrevet via Kræftens Bekæmpelse, så jeg tror den er vigtig. Jeg mener ikke man skal holde sig til slet ikke at spise LCHF, men jeg mener nok at man kommer langt med de officielle kostråd, hvor VARIATION er et af de vigtige. Desuden er jeg selv tilhænger at de gamle leveråd: Alt med måde 😉 Der er jo ingen grund til at blive helt hellig (ikke at jeg har indtryk af, at det er det du er 🙂 ).
  Som sagt, dette er måske ikke det mest populære indlæg, men et eller andet gjorde at jeg synes det måske kan skabe eftertanke hos nogen.
  De venligste hilsner Rikke (http://hvorsvaerterdetlige.dk/)

 6. @Rikke – jeg er enig med dig så langt som variation og alt med måde. Men de der kostråd altså. Jeg begynder sgu ikke at spise margarine som der står. Der trækker jeg altså grænsen. Tror på at man skal finde det der passer til en selv. Julia har gluten-allergi så de brød fra Jane giver god mening vil jeg sige. Eller, ret mig hvis jeg tager fejl Julia. Kh B

 7. Hej Birgitte
  Hård magarine er heller ikke en del af kostrådende, og nej man behøves da slet ikke spise magarine, for at følge kostrådene, planteolier i ren form, som f.eks. olivenolie eller rapsolie, som begge er ret varmestabile, er hvad VI især bruger (udover smør eller smør med lidt olie), men igen variation og alt med måde. Vi spiser også LCHF opskrifter ind imellem. Det var også bare fordi jeg synes at den undersøgelse, er ret relevant i forhold til hvor meget LCHF “sundhedsanprises” i disse tider. OG i LCHF bruges ofte smør og fløde i pænt store mængder. Jeg er bestemt ikke fedtforskrækket! http://hvorsvaerterdetlige.dk/hvor-meget-sul-er-sundt/
  http://hvorsvaerterdetlige.dk/akkuratesse-praecision-og-fandens-fedtprocenter/
  Venlig hilsen Rikke

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *