Om At Sætte Sig Ned Og Betragte

IMG_1219

Det er morgen i Paris, og lige om lidt skal jeg være ude af mit  hotelværelse. Jeg har endnu en arbejdsdag tilbage i byen; heldigvis en dag med ting, hvor jeg kommer rundt og ser noget. Jeg flyver hjem til ungerne i aften, og Johan har allerede prikket til min hjemve ved at sende de lækreste billeder af ungerne.

Mens jeg var gravid med Elias, fyldte min veninde 30. Den sommer hun gjorde det, boede hun her i Paris. En hel sommer. Hun var indskrevet på en uddannelse, og fik et helt liv her i den smukkeste by, mens hun sugede til sig af ny viden. Min veninde taler fransk som sit andet modersmål, hvilket naturligvis gjorde det hele til en endnu vildere oplevelse for hende, og hun nød det.

På hendes fødselsdag besøgte jeg hende i nogle dage, og mens hun passede sine studier, sad jeg bare stille på caferne og lod byen gå forbi mig. Og kørte croissanter ned (jeg minder om at jeg blev en hval, da jeg var gravid med Elias, og der var intet der holdt mig tilbage, så det er med vilje at croissanter er i flertal her). I virkeligheden var det nok på den tur, jeg for alvor oplevede byen. Min veninde havde været her længe nok til at kunne pege ud hvor jeg skulle gå hen, hvor jeg skulle se hen og hvor jeg skulle sætte mig, og det er virkeligt sjældent jeg kommer til et sted, hvor der er tid til at sætte sig ned og se på byen og dens beboere, men jeg tror måske det er sådan man oftest oplever mest. Det når jeg så ikke lige i dag, men jeg vil så  tilbage hertil uden agenda.

Og når det så er sagt, så tror jeg man kan sætte sig hvor som helst i verden, og få noget ud af at betragte menneskene, byen og livet. Om det så er Paris eller Pandrup.

IMG_1200

IMG_1203

7 kommentarer

 1. helle for at sætte mig på en bænk i paris med dig og bare betragte, kaffeslubre og gennemnyde de parisiske vibes! for de er vanedannende lækre. god fornøjelse, julia. kram

 2. Ja, tænk sig at kunne gøre det. Bare sætte sig på en bænk og SE. Om et par uger skal jeg på studietur til London for at besøge folkeskoler, gymnasier og en enkelt teknisk skole. Glæder mig til at blive inspireret. Jeg håber, at foråret er rykket ind på Trafalgar Square til den tid, og at der bliver tid i det hektiske program til at se på turisterne, duerne og byen.
  Fedt med Paris. Jeg har ikke været der i 16 år. Gad godt tilbage.

 3. Smukt

  Min sidste tur til Paris var i 1999
  Det var en gave fra min bedste veninde
  Vi gik og gik og nød og nød, shoppede, spiste og Buddha Bar var meget cool
  Året efter fik jeg sclerose
  Siden har jeg kun SIDDET ned på storbyferier og set byen passerer forbi mig
  i en kørestol – en manuel kørestol
  Jeg savner at gå i en storby

  torsdagstænksomme hilsner
  Ib

 4. Dejligt indlæg. Og Paris er en fantastisk dejlig by som jeg helt sikker skal besøge igen.
  Nogle gange lever vi i en hverdag hvor alt bare kører derud af – og vi ænser nærmest ikke at livet bare fører os derud af. Hvorfor er vi så dårlige til at nyde omgivelserne i hverdagen ? Når man er på ferie tager vi os tid til at nyde livet og hvor vi end er – oplever vi ting helt anderledes.
  Dit indlæg rørte mig ! Lad os allesammen lige være lige 5 procent mere nærværende idag – nyde foråret er på vej – nyde alle de nye farver i naturen og lad os nyde LIVET ❤️

 5. Ih, jeg elsker Paris. Vi var der inden børn og vil gerne tilbage med ungerne. Jeg har jo en min lille bitte elscooter så jeg kan komme rundt:) Nå, men det bliver ikke lige nu vi skal til Paris for i aften sejler vi til England på påskeferie:)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *