Om Skilsmisser, Conscious Uncoupling & Gwyneth Paltrows mission

Udate: Klokken er 915 og indlægget har været på i ca en time – jeg har fået tre mails om, om Johan og jeg skal skilles. NEJ! Vi skal ikke skilles! Og jeg håber aldrig vil skal – men derfor er emnet stadig interessant. Glædelig søndag formiddag.

Nogle gange læser jeg noget eller hører noget, og jeg kan ikke holde op med at tænke over det. Lige nu er det det her:

gp-chris2

Ledsaget af dette billede, sendte skuespillerinden og eksponenten for det perfekte liv (sagt i al venlighed) Gwyneth Paltrow i sidste uge et nyhedsbrev ud fra sit livsstilsimperium Goop. Goop sender hver uge nyhedsbreve ud med GPs tips, tricks og synspunkter ud om alt fra meget økologisk livsstil, over hvilket sengetøj man bør sove i, til ting man kan købe på hendes webshop (oftest virkeligt fine high end produkter i samarbejde med førende amerikanske designere).

Dette nyhedsbrev var anderledes. Det annoncerede bruddet mellen hende og Coldplays forsanger, Chris Martin, med hvem hun har to børn.  Nyhedsbrevet var langt, og indeholdt begrebet Conscious Uncoupling – et i virkeligheden ret rørende forsøg på at gå fra hinanden uden at smadre hverken egne eller ungernes liv. Måske var det lige overkanten med de forskellige guruer, der rådgiver parret, men om ikke andet var det en beskrivelse af et prisværdigt forsøg på at gå fra hinanden på en ordentlig måde. (Læs det her)

Der var megen latterliggørelse på nettet ret hurtigt efter det blev sendt ud. For det første fordi GP har en ret uheldig måde at glemme at andre mennesker lever mindre privilegerede liv end hende selv. (Det kan du for eksempel læse et eksempel på her) For det andet fordi hendes levebrød er blevet det perfekte liv via Goop.

Men al den latterliggørelse til trods, så fik det hele mig til at tænke. Jeg kender kvinder og mænd, der er gået fra hinanden, og får liv til at fungere fantastisk efter en skilsmisse. Jeg kender også dem, der ikke gør. Jeg hører historier om folk der tidligere elskede hinanden, som nu ikke mere kan blive enige om, om deres børn må være spejdere eller ej, og jeg hører historier om fantastiske familier, hvor alle kender hinanden, holder sammen, og hvor hvert barn pludselig har et minimum af 8 bedsteforældre til rådighed. Men uanset hvad; og uanset udfaldene, så kræver det noget særligt, noget ekstra, når mennesker rammes af den personlige (må man kalde det?) tragedie det må være at miste sin elskede, sin bedste ven og et fælles tag over hovedet på de fælles børn. Jeg aner ikke hvordan man gør, og jeg håber aldrig at jeg bliver nødt til at finde ud af det.

Så… Min dybeste respekt til dem, der i det mindste gør et forsøg på at finde ud af det. Og til dem, der har modet til at gå når kærligheden ikke holder – og til dem, der bliver for at få den til.

Og for den smukkeste og mest hjertegribende kommentar til hvordan de celebre mennesker griber deres skilsmisse an, så læs denne rørende artikel i Vice.

6 Comments
Previous Post
Next Post