jeg er ikke madblogger, men der er alligvel ting, der flytter fra køkkenet og ud på bloggen her. Jeg er vild med honning. Især denne Vildtblomsthonning fra Urtekram, som simpelthen smager så dybt og sødt og næsten karamelagtigt, at der næsten er tale om slik. Den er slynget langsomt, så honningens næringsstoffer ikke forsvinder, har jeg ladet mig fortælle.
Den er flydende, og jeg bruger den som base i dressinger, på yoghurt, skyr og i madlavning, netop fordi den er så lækker at arbejde med. Den helt hårde, faste danske lynghonning synes jeg dufter fantastisk, men den bliver tit lidt grynet. Men smag og behag er forskellig; men én ting er sikkert, honning er vidunderlig. Parfumeindustrien har også fået øjnene op for ikke bare honning, men også for bivoks. Nogle produkter er enkle og simple. Faktisk så simple at det er muligt at lave nogle beautyprodukter selv. Se for eksempel denne DIY på sukker og honning scrub.
Og bier kan også lave skønhedsprodukter: Jeg kender Burt´s bees fra USA, og nu er produkterne også kommet til Danmark. Endda de lækre læbepomader med en lille smule farve. Burt´s bees produkter er baseret på bivoks og honning, Brandets historie er rigtig fin og du kan læse om den her. Du kan shoppe produkterne her – og de er ikke dyre.
Disse to hårprodukter har fået rosende ord med på vejen, og selvom jeg stadig har til gode at prøve dem, synes jeg du lige skal se dem. De er nemlig også fyldt med honning og oven i købet økologiske. Hårrodukterne er ud over honning også toppet med hibiscus samt 9 andre certificerede økologiske planteolier som giver håret næring.
Det ser lækkert ud…
Tillykke med TV-karrieren. Så netop spot for jeres badehotelstur. Det ligner en meget skøn og velsmagende måde at arbejde på 🙂
God torsdag, Camilla
WHAT?! Er det ude! ARGH – anede det ikke! Må straks google! Tak!
God smuk solskinsdag!
Et godt indlæg:-)
Jeg elsker også blød og smagfuld honning og så går jeg ind for at bruge naturens egne produkter til skønhedspleje.
Så meget positivt og rigtig gode links du har:-)
Nyd dagen.
Tina
Tusind tak Tina – det er jeg meget glad for at du synes! Tak fordi du læser med! KH J
Jeg ELSKER honning! I teen, på franskbrøden, til hjemmelavede lip scrubs og i kosmetikken.
Jeg foretrækker til hver en tid min onkels lyse honning, som er lys og lækker. SKAL jeg købe, må det blive Jacobsens flydende. Økologisk honning rører jeg aldrig, da honning aldrig kan blive øko. Som min onkel siger, så kan bierne jo ikke kende forskel på øko og ikke-øko marker
Kære Baysen – det har aldrig strejfet mig! Det har du jo totalt ret i! Tak! KH J
Jeg tror økologien handler mere om hvordan bierne (især dronningen) bliver behandlet.. Og slutproduktet, selvfølgelig)
Klart Ulrika – jeg må lige tjekke op. Det jeg ved er at der er stor forskel på hvordan man slynger honning. Hvis man slynger den for varm (tror jeg nok), forsvinder alt det der gør honning godt.