Gaveregn: Fantastisk Bog: Hundrede Års Kvindsomhed

Skærmbillede 2014-03-08 kl. 12.39.53

Ja, ja, det er altså kampdag i dag. Jeg siger det bare. Selvom solen skinner så smukt, og selvom de fleste af os ikke har noget at brokke os over.

Men vi står snart ved indgangen til 100året for kvindernes stemmeret i Danmark. Det er et vigtigt år; og det er en vigtig sag. Forud for stemmeretten gik år med kamp, undertrykkelse og stridigheder, og så lykkedes det, men det er en anden og ganske fantastisk historie. Hundrede års kvindsomhed er en bog der handler om netop dette; eller måske mere om de muligheder for LIV stemmeretten gav os. Det en er en interviewbog som simpelthen er så velskrevet, og så interessant fordi den handler om dig og om mig og om alle de andre kvinder, der fylder Danmark. Alle os, såkaldt (gud hvor jeg hader det…) almindelige kvinder. For : Hvad har en  tidligere chefsekretær på 93, en RUC-studerende på 20, en midaldrende cirkusprinsesse, en økonomiprofessor, en sygeplejestuderende, en forhenværende minister, en arbejdsløs cand.jur., en pensioneret butiksindehaver, en bartender og en medhjælpende hustru til fælles? De er kvinder, og de lever vidt forskellige liv i Danmark, men de har alle stemmeret, for den fik de i 1915. Bogen er ikke en roman, men små, levende livsstykker, en polyfoni af stemmer, en samling miniportrætter, hvor de forgangne 100 års kvindeliv bindes sammen og spejles i nutiden. Og den kan du vinde. Bare smid en kommentar her inden tirsdag den 11. klokken 20.

PS – se lige forsiden. Jeg siger det bare. Det ER en trend.

72 Comments
Previous Post
Next Post