Om Tosomhed, Nærvær & Børn i Køkkenet

foto-18

Der er noget meget særligt dejligt over at lave noget sammen med Sofus. Noget, hvor det kun er ham og mig. Hvor storebror ikke er med, og ikke kan alting bedre og hurtigere, men hvor sneglefart er verdens bedste tempo så længe koncentrationen rækker.

Det er det samme med Elias – at lave noget med ham, bare ham og jeg, er en gave. Han er virkeligt godt selskab, og når han ikke skal bruge halvdelen af sin hjernekapacitet på at holde øje med Sofus, grine, drille, hygge og udfordre – ja, så er der ro til en anden slags nærvær. Det ikke at skulle dele hinanden er i det hele taget noget af det bedste.

Sofus elsker at være med i køkkenet. Han er vild med at stå ved komfuret og røre i noget, så det får han lov til, så tit det er muligt. Da Johan i søndags var i biffen med Elias, bagte Sofus og jeg boller. Vi havde ikke rigtigt noget mel at bage af, så det blev nogle tunge / sunde kampesten, vi fik rørt sammen. Til gengæld kompenserede vi med glasur, og Sofus var vild med det. Både bollerne og glasuren. Og jeg; jeg var mest vild med at stå der alene i køkkenet med ham, og tale om farver og om hvad der smager godt, og om at være en bager. Og når jeg tænker på det nu, så savner jeg ham og glæder mig til at kramme ham til han truer med at spise mig (!) i eftermiddag.

foto-16

foto-19

9 kommentarer

 1. Jeg bliver varm om hjertet og rørt når jeg læser om hvordan du er som mor. Tid med den ene er guld værd. Har selv en dreng på 7 og en datter på 2 1/2. Fordybelsen og nærværet er helt anderledes når der kun er en. For nogle uger siden skulle jeg til undersøgelse med den store. Det resulterede i en fridag fra skole alene med mor. Vi tog på cafe og sad sammen og bare var sammen. Pludselig siger han: ” mor, hvor er det dejligt at have dig for mig selv i dag”. Ja så kom klumpen i halsen og det største kram det kan gives givet.

 2. Det dér Julia, det er så dejligt ! og kampestensboller med blå glasur, det er da det bedste i hele verden.
  Dejligt søndagsglimt 🙂

  KH Maria

 3. Glasur (og krymmel) skal der til. Elsker også alene-tid med mine unger 🙂

  @ladybugdenmark – du blander blå frugtfarve i din almindelige glasur. Virker også med andre farver 😉

 4. Hvilken salig søndag! Hvor er det nogle heldige børn, som har så gode forældre.

 5. Og det er så vigtigt at give plads til netop at have dem hver for sig, og bare nyde, at de ikke er samme sted og faktisk også har stor glæde af at undvære den ene i et øjeblik.
  Tak 🙂

 6. Kære Alle,
  Ja, det er det med at have to… at der skal være plads til begge, og tid til den slags stunder med dem hver for sig. Det er ind i mellem en udfordring at få det til, men hold nu op hvor jeg nyder det, når det er muligt.
  Tak for jeres dejlige kommentarer.
  KH
  J

 7. Hej Julia
  Jeg kan i den grad nikke genkendende til det du beskriver, har det ligesådan med min to drenge. I dag fik jeg uventet tid med din yngste, som fik en dag sammen med mig fordi han var “fuldstændigt” overbevist om at der var fløjet en flue ind i øret på ham i nat, og nu sad den og drillede. Vi fandt aldrig den måske usynlige flue, men vi fik nydt et cafébesøg sammen, og BARE at se ham NYDE sin brunch i fulde drag var det RENE GULD. Han er, som din Sofus, også rigtig glad for at være med i køkkenet, og han var ikke ret gammel før han i detaljer vidste hvordan man laver risengrød, fordi han havde siddet og set det på YouTube et utal af gange 😉
  🙂 Rikke

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.