Kaffe: Ny Trend (?) Eller Er Det Mig, Der Er For Sent Ude?

IMG_6404

Jeg elsker kaffe. Jeg har for nogle år siden forsøgt at gå en uge uden kaffe, og det gik ikke. Jeg kan ikke lide al slags kaffe, nogle kopper kaffe er spild af tid, vand og bønner, mens andre kan forsøde ens tilværelse. Jeg kommer aldrig til at være sådan en der sparer 20 kg sammen til en særlig espressomaskine, men jeg sætter virkelig stor pris på kvalitetskaffe og følger sådan nogenlunde med i hvad der er på vej. Men jeg havde misset at filterkaffen er på vej tilbage!

I New York for snart nogle uger siden, smuttede vi ind på en lille kaffebar, mens vi skulle vente på at komme ind back stage til et show. Det var koldt, og kaffen duftede fantastisk. Den lille kaffebar, brugte ikke espressomaskiner, men lavede filterkaffe. Da jeg spurgte hvorfor fik jeg en lang forklaring om bitterhed i kaffe, og hvordan kaffefilteret fjerner den uden at fjerne sødmen fra bønnerne. Først hældte barristaen kogende vand i filtrene, så kom bønnerne oveni, og så lod hun vandet løbe uendeligt langsomt igennem. Det smagte latterligt godt.

Så måske er tiden løbet fra cappucinoer, latter, og alt det andet der kræver en halv liter mælk og den der lidt fede fornemmelse af at have drukket 100000 varme kalorier? Måske skal vi tilbage til den lille skarpe sorte?

IMG_6417

22 Comments
Previous Post
Next Post