Ny Forskning: Fordelene ved amning ser ud til at være blevet overdrevet

IMG_2544

Dette indlæg er IKKE et forsvar for amning. Dette indlæg er heller ikke et forsvar for flaskebørn. Dette indlæg er gode nyheder til dig, der gerne selv vil vælge.

På billedet her er Sofus. 2 dage gammel var han da billedet blev taget. Amningen var lige kommet i gang, og den kørte. Jeg var ellers SÅ bange for at historien fra Elias blev gentaget: Altså at brystbetændelse skulle følge efter brystbetændelse, at indlæggelser, og så vidt jeg husker 11 antibiotika og penicillin-kure, skulle fylde vores liv. Igen.

Med Elias blev jeg hele tiden bedt om at blive ved. Jeg anede ingenting og havde ikke den selvtillid omkring moderskabet som erfaring kan give. Det var hæsligt. Jeg sad med sundhedsfagligt personale som hev i mine betændte bryster og foreslog varme omslag, mens jeg på tredje døgn havde 40 i feber, for 7., 8. eller 9. gang. Det var SÅ rædselsfuldt.

Det eneste jeg hørte var at jeg ikke måtte stoppe amningen; at det var det bedste for barnet at blive ved. At det ville få fysiske, sociale og indlæringsmæssige konsekvenser for ham, hvis jeg stoppede.  Jeg måtte tænkte på ham først og så mit eget helbred senere. Jeg fik at vide at jeg nok var hysterisk, eller måske deprimeret?, eller en selvoptaget karrierekvinde, der forventede for hurtige resultater end min egen biologi kunne levere, siden jeg ikke bare kunne få det til at fungere.

Med Sofus gik det bedre, meget bedre. Det var faktisk så skønt og fyldt med gode stunder. Men, jeg blev simpelthen så lettet da jeg så en undersøgelse, som har undersøgt om det går bedre med søskende der er blevet ammet, end søskende der har fået flaske. Undersøgelsen følger børnene længere end man sædvanligt gør, og viser at:
DER ER INGEN FORSKEL!

Så nej, vi behøver ikke at tro at vores børn bliver overvægtige, dumme, aggressive, voldelige eller får indlæringsvanskeligheder, hvis vi ikke kan amme (fuldt, delvist eller overhovedet.)

LÆS PRESSEMEDDELELSEN OM UNDERSØGELSEN HER.

Som forskeren bag undersøgelsen siger:

“If breast-feeding doesn’t have the impact that we think it will have on long-term childhood outcomes, then even though it is very important in the short-term we really need to focus on other things.”

16 Comments
Previous Post
Next Post