Farveorgiet & Den Sorteste Bagside

IMG_2187

Billederne her er fra det smukkeste apotek i Marokko. Her kunne man blandt kosmetiske dråber og helbredende urter købe farve til bomuld, silke og uld. Blandt andet den smukkeste indigo. Endnu et bevis på hvor smukt Marokko er.

Jeg har tænkt meget over, hvordan og om jeg skulle skrive det her,  så selvom jeg ikke er færdig med at tænke over, eller med at vise jer hvor smukt Marokko var, så var der altså en meget tydelig bagside af en meget smuk medalje.
Vi stod for eksempel ude i ørkenen på en fotoskydning. Det område vi brugte havde vi lejet af en landsby, og landsbyens unger var der fra morgenstunden. Eller unger, og unger – drengene var der. Da jeg senere spurgte til hvorfor jeg på mit korte besøg i Marokko næsten ingen piger så, fik jeg at vide, at det er fordi pigerne sidder hjemme og knytter tæpper. Smukke tæpper, ja vist, men der er gratis skolegang i landet, både for pigerne og drengene. Men det økonomiske incitament og de generelle vilkår for en familie er bare ikke til det.
Jeg tror man lever et hårdt liv, som ganske almindeligt menneske i det land. Der ligger skidt og skrammel overalt i vejkanten på vej ud af byen, og der er ikke noget der oser af overskud, når man er uden for de smukke hoteller, restauranter og riadher.
Og de ER smukke.
Det værste jeg så var da landsbyens unger fik rundhåndede kindheste givet med både lukket og flad hånd, da de var lidt for ivrige for at få den mad, vi ikke på nogen måde kunne spise os igennem på settet til frokost, og inviterede dem til at være med. En mand fra landsbyen delte øretæverne ud, og børnene sagde ikke en lyd. Det var ikke første gang, så det ud til.

Og nej, man skal ikke være dum og blåøjet, når man rejser, men nogle gange åbnes øjnene lidt for hurtigt.

IMG_2198

IMG_2188

IMG_2191

IMG_2187

8 Comments
Previous Post
Next Post