Historien Bag – & De Smukkeste Underlag

IMG_6790

IMG_6787

Alene på det fine hotel, vi var så heldige at bo på i Marokko, var der vidunderlige deltaljer alle steder. Marokko er tusind og én nat, og jeg følte mig tættere på Indien, Taj Mahal og Granada end på Afrika. Jeg har taget hundredevis af billeder på de få døgn, jeg var i Marakkech, og jeg var endda så heldig at få fortalt en lokal historie om byens navn af en taxachauffør:

Oprindeligt var Marakkech  det sted i Marokko, hvor pirater og røvere plyndrede, tog slaver og afbrød de karavaner, der kom forbi her. Et berygtet og frygtet sted i landet. Derfor blev der i 1000-tallet bygget en mur hele vejen rundt om byen (og… den er rosa…), for at holde de plyndrende horder væk. Berbernes oprindelige navn for byen, lød lidt anderledes end Marakkech, men på deres sprog var betydningen: Skynd dig igennem.

Men tilbage til hvor pænt der er – alene det underlag man går på, er smukt. Farver, mønstre og ægte tæpper. Altså her hvor turisterne og andre besøgende kommer. For der ser anderledes ud, når man kommer forbi de steder hvor de lokale bor, er skønheden langt væk.

IMG_6789

IMG_6783

IMG_6781

//Skoene er købt i Anthropologie i New York. Man kan få nogle der ligner i deres europæiske webshops. Desværre er det væsentligt dyrere end i US. Klik her. //

3 kommentarer

  1. Tak for dejlige billeder og den lille bonus Info. Lige om lidt, om ni dage, tager jeg afsted. For anden og slet ikke sidste gang. Marrakech skal opleves flere gange.

  2. Jeg vil skrive Marrakech på min drømmeliste. Jeg tror, man bliver et bedre menneske i smukke omgivelser 😉 , men vil dog nødigt skulle argumentere for det synspunkt…

  3. Kære Stella Dea, Rigtig god tur!
    Kære Susanne – der er virkeligt smukt, men der er virkelig også en bagside, skulle jeg hilse at sige. KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *