Om At Gøre Noget For Sig Selv (Eller Ej)

image

Sofus har det for første dag bedre! Han har været syg siden fredag, men hans kopper er ved at lukke sig nu, og han kan igen holde ud at være til. Man skal ikke røre ham for meget, og passe på ham, når man løfter ham, men gråden er stoppet. Og hvilken salig lyd det er, når ens barn igen kan tale uden at græde. Hold nu op en omgang!

Mens jeg skrev om det herude har jeg fået så mange gode råd og dejlige kommentarer – Cecilie spurgte blandt andet hvad jeg gør for mig selv, når der er sygdom derhjemme. Og det har jeg tænkt over. For jeg gør faktisk ikke rigtigt noget. Mit frirum er mit arbejde, og jeg elsker det, og det er aldrig rigtigt lykkedes mig at forstå det der med at prioritere sig selv. For hvad skal det prioriteres til eller fra? Altså hos os er det sådan, at enderne IKKE mødes, når der er sygdom. Så der er bare ikke ekstra tid, hænder eller ro til noget. Men når sygdommen så letter, så begynder det hele at give mening. Igen.

Jeg gør to ting: Smører og lakerer. På hektiske dage (dvs de fleste hverdagsmorgener) når jeg ikke engang bodylotion. Eller at gøre mig umage på badeværelset med cremer etc. Weledas Skin Food har i ti år nu været min redning. Jeg bruger den i ansigtet når jeg er på vej til rosinstadiet. Det er i virkeligheden en creme, der er udviklet til særligt tørre pletter og områder, men den er fantastisk i ansigtet.

image-1

Og som jeg tit fortæller herude, så elsker jeg at lægge neglelak og være totalt indisponibel i en halv time. Så når tågerne letter, er det også det jeg gør. Gerne med rødvin i glasset. Lige for tiden er jeg vild med farven Sherling, Darling fra Essie.

Så ja, jeg gør… noget. Ikke altid “nok”, og sjældent når jeg har brug for det, men altid når det kan lade sig gøre.

7 kommentarer

 1. Jeg lakker også negle engang i mellem. Det er luksus. Har i det planlagt at gøre noget for mig selv! Har bestilt tid til en ansigtsbehandling – som jeg godt nok fik gavekortet på til min fødselsdag i august, men har bare ikke haft tid før. Nu skal det gøres. Nu skal der selvforkæles. Godt nok i vinterferien, hvor jeg burde igennem med ungerne, men det må de lige gøre med deres far i de to timer, hvor jeg skal slaaaaapppe af! Glæder mig. 🙂

  ps. Bodylotion, make-up, glattejern OG til tider et morgenbad er dybt overvurderet – i hvert fald når man har travlt!

 2. og her har jeg så travlt, at jeg ikke engang kan formulere mig på dansk, but you know what I mean!

 3. Hej Julia,
  Jeg håber, at du havde et dejligt møde i Århus i dag.
  Det var rigtig hyggeligt lige at løbe ind i dig – engang imellem er verden meget lille 🙂

  De bedste hilsner
  Dianna

 4. Neglelak er den vildeste hverdagsluksus! Plejede at have et par stykker til at ligge på arbejde, men desværre ikke lige nu. Kan lige så godt sidde med våde negle, når jeg bare skal læse 🙂

  Lyder utrolig efektiv den creme. Bare på apoteket eller i Matas?

 5. Hej Julia

  Elsker dine indlæg.

  Til jul fik jeg sådan en Depend gellak ledlampe ting. Hvert lag skal hærde 30 sekunder under lampen. Uden pis – mit holder i 14 dage og jeg tager det kun af fordi min udvoksning er blevet for stor til min smag.

  Derudover er mine børn blevet så store nu (10 og snart 7) at jeg har / taget mig til til bodylotion eller tørolie spray hver dag. Bonus ved det er at jeg har langt færre indgroede hår?

  Ha det vidunderligt i New York.

  Kh Fru Striib

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *