Balance På Gyngende Grund Af Hentemad & Vasketøj

IMG_3891

IMG_3893

Dette er min udsigt. Jeg sidder på Estate Coffee på Gammel Kongevej, hvor kaffen er god og chokoladen mørk. Jeg venter på dagens sidste møde efter at have haft en fuld arbejdsdag på ryggen af en meget aktiv nat. Nu er gassen så småt ved at gå af min ballon, og jeg ville ønske jeg kunne knipse hver og en af de (ARGH) skoldkopper væk. Sofus trænger til søvn, glæde, ro og hvile, og vi andre det samme. Vasketøjet tårner sig op derhjemme, det samme gør alle de huslige ting og sager, vi på ingen måde prioriterer når det er vigtigere at sidde tæt i sofaen.

Men – så sker det jo igen, at arbejdet! Arbejdet er den store fornøjelse. Efter at have holdt et oplæg og senere en workshop i dag, og nu sidder jeg her og venter på møde, så ved jeg faktisk ikke hvordan jeg ville finde overskud til syge unger (IGEN), hvis ikke jeg var så heldig at have et arbejde jeg elsker så højt. Jeg er vild med kombien af ude og hjemme, og jeg er vild med balancen; også selvom den ind i mellem skal findes på en gyngende grund af hentemad og vasketøj.

10 kommentarer

 1. Hvor skønt at du kan hente kræfter og inspuration i arbejdet. 🙂 Forhåbentligt er det værste overstået med Sofus.

 2. Arbejdet kan nogle gange fungere som et “helle” i svære perioder, og når det inkluderer lækker kaffe, så er det bare en bonus. Må sige, at I jo nok er heldige med at bo i Kbh. i forhold til adgangen til både cafeer og hentemad (af en vis kvalitet). Her er der ikke det store udvalg, pizza eller McD! Men midt i skoldkoppe-helvede er pap-pizza og skod-burger vel at foretrække frem for ingenting. 😉

 3. Det er vidunderligt, når man kan hente energi BÅDE på sit arbejde OG hjemme. Før jeg fik børn, fik jeg helt klart mest overskud af at holde fri. Da jeg så fik børn, skiftede det fuldstændigt, og jeg var tit helt ødelagt efter weekender og ferier (!), og især når børnene havde haft sygdomsperioder. Nu hvor børnene er 3 og 4 er det heldigvis ved at vende igen, så jeg nu både henter energi hjemme og på arbejdet.
  Fortsat god bedring til Sofus! Forhåbentlig husker han om få dage ikke andet, end at når han har brug for det, er der masser af kærlighed og omsorg og hjælp at få fra hans nærmeste. Det håber og forestiller jeg mig sætter sig fast et eller andet sted inden i de der små størrelser, som en form for grundtryghed, når nu de ellers glemmer ting så hurtigt i den alder.

 4. Kære Susanne – tusind tak – ja, han har det heldigvis bedre i dag. og ja, det der arbejde, det holder sgu,

  Kære Bitten – jeg elsker København. Det ved du. På godt og ondt elsker jeg København, og ja, selvom der er mere at vælge i mellem, så slår det også et ordentligt hul i finanserne, når vi har disse perioder.

  Kære Pernille, Tak for din søde kommentar – ja, jeg håber også at den lægger sig ind et sted i generne, al den omsorg man prøver at give dem. Og ja, jeg har det præcis som du – men hvor ellers, ud over på arbejdet, kan man som småbørnsmor tisse i absolut fred?
  Kram
  J

 5. Fed kommentar Julia. Ja, for hvor kan man tisse helt i fred, når man er småbørnsmor – eller far?! Og det må jo være på arbejde.

  Jeg er på barsel… Og her er i hvert fald ikke fred til at tage sig sådan nogle friheder 🙂

 6. Ja, what’s up with that?!? Altså det der med at man ikke kan tisse i fred? Jeg har to piger og har valget mellem A.) at sidde alene bag låst dør og føle mig som Justin Bieber med hylende, hysteriske piger udenfor døren, eller B.) at have to stk. fuldstændigt ublu sportskommentatorer med til det, som nogle anser for at være det allermest private (intet er helligt. Alt fra kønsbehåring til “output” til om man har tørret sig ordentligt er til debat). Kan de mærke man gerne vil være alene? Mon det er derfor?

 7. Sad i morges på toilettet kl. 6.02 ovenpå en elendig nat, da min 3½ årige søn kommenterer: “mor, du har en kæmpe røv”, og hvad siger man så? “Tak, skat, din røv er også dejlig”!

 8. Haha, Bitten, i morges fik jeg at vide, at jeg har nogle “friske balder” (jeg tog det som en kompliment uden helt at vide hvad det betyder). Julia, der er klart stof nok til en ny bog her:-)

 9. @Pernille – jeg dør lidt af grin her i toget over den med Justin Bieber! Jeg ved heller ikke hvad man vælger A eller B – begge dele er lige hæslige og det er PRÆCIS det samme her.
  @Bitten – HULK hvor er det sjovt og hæsligt! Elias spørger mig tit hvornår jeg holder op med at være tyk på maven, nu hvor lillebror ER blevet 2… Hader det. Prøver at lade som om det er megasjovt, men det er det jo ikke!

 10. Hej Julia,
  Elsker denne fine hverdags-beskrivelse. Kan kun nikke genkendende. Har endnu ikke fortrudt mit valg som selvstændig. Glæder mig til at komme på arbejde hver dag. Selvom nogle nætter med pjevsede børn kan vælte enhver god morgen i ny og næ. Og selvom der bestemt er andre udfordringer og bekymringer herved.

  Føler stadig nogle gange, jeg “pjækker”, når jeg sidder på en skøn café og holder møde. Når jeg sidder og arbejder på terassen i foråret. Når jeg kan hente bettemanden og faktisk se byens julelys blive tændt “on stage” (og ikke først i weekenden efter det er gjort). At jeg kan planlægge deltagelse til forældrekaffen i børnehaven – og stadig have tid til arbejdet senere. Når det passer mig (og kunderne, nuvel). Så længe, jeg løser opgaven og gør mit bedste for at gøre en reel forskel. Inden deadline, selvfølgelig.

  Der er ingen, der skal bestemme hvornår jeg skal møde, hvornår jeg “må” gå eller betvivle om jeg laver nok fra min hjemmearbejdsplads. Så halleluja for at værdsætte de gode ting i hverdagen. Så er det også nemmere at klare de knap så sjove af slagsen…

  God tur til det store æble om straks.

  Kh Lene

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *