Sines Sider: Tag Med Til Paris

foto-10

En af de kloge kvinder jeg har lært at kende her i Blogland, som jeg nu er så overordentlig heldig at arbejde sammen med, er Sine. Sine kan noget med ord, med stemninger, og bestemt også med omsorg for andre, som jeg er så heldig at blive begavet med. Sine har netop flyttet sin blog, så den nu ligger her. Sine er vild med Paris (og med glimmer, champagne og leopardprikker), og er så heldig i forbindelse med sit arbejde at kommer der tit og ofte, og derfor har jeg bedt hende om at give os alle en lille smule af den by, der står hendes hjerte så nær.

foto-9

Feltarbejde i Paris

“Når man kommer til Paris, bliver man løftet ud over almindelige regler, tidsregning og geografi. Paris er lige så meget en sindsstemning som en by – og ethvert menneske der lider af stress, søvnunderskud, mangel på livsmod eller almindelig tristesse burde ordineres et besøg.

Julia lider ikke af nogen af de dele. Måske blot lidt udlængsel. Derfor fik jeg lov til at gæsterblogge her, og berette fra min seneste tur til denne min franske favorit by.

I Paris kigger ingen hvis du ifører dig en stor hat, gigantiske platform sko eller et komplet Manga outfit. De kigger hvis du er sjusket, sløset eller – oh ve – ikke har en beslutsom gang eller et selvsikkert ansigtsudtryk.

I Paris tynger hverken vinterdepression eller influenzaramte kalenderdage, der skal hives ud på stribe. I Paris går man ikke på kur. Og man undgår hverken alkohol, tobak, stærk kaffe, hvidt brød eller kulørte kager. Man omfavner byen og livets tilbud.

Og endnu vigtigere: i Paris stirrer pariserne ikke på deres smartphones,  instagram, Twitter og evigt fortravlede inbox. De kigger på hinanden. De sidder på cafeer og hænger ved ordene på hinandens læber, kravler ind i hinandens smil, vil begribe hinandens tanker. På cafeerne er telefonerne gemt væk, på restauranterne er de usynlige, på gaderne slumrer de i Celine tasker og trenchcoat’ens inderlommer.

Vi kan lære meget af en tur til Paris.”

Besøg Sine her. Og husk at  læse hendes vidunderlige kærlighedserklæringer til København her & her & her.

5 kommentarer

  1. Kunne jeg muligvis lokke Sines instagram ud af dig? Eller ud af Signe måske? Følger med på bloggen, men intet hint til et instagramnavn, og med hyppige Paris-ture må jeg næsten følge med der også og få lidt af suset fra den smukke, smukke by.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *