Om Bryster, Mænd Der Køber Undertøj & Kunsten Ikke At Skamme Sig

Jeg ved ikke noget værre end at prøve undertøj. Jeg oplever det som absolut hæsligt at stå i knæstrømper i et alt for lille prøverum med alt sit vintertøj i en bunke ved siden af sig, for dér i det nådesløs lys at opdage at man har en bums på ryggen og i øvrigt kun har barberet én armhule. Der er noget med den her kvindekrop, som bliver ved med at overraske; for eksempel, at man forandrer sig meget hele livet. (Jeg har en god veninde, som er nødt til at have bukser i tre størrelser, fordi hun hele tiden veksler). Samtidig synes jeg faktisk at selve det at få hjælp til noget, jeg har en eller anden forestilling om burde være grundviden og noget jeg kan selv, er lidt grænseoverskridende. Jeg burde da vide hvilken størrelse jeg er? Men nu har jeg overgivet mig. Til hjælpen. Blandt andet fordi hende her for nyligt forklarede mig, hvorfor ALLE har brug for en velsiddende bodystocking (Svaret er: Delleudglattende – derfor pænere når du har en bluse eller kjole på uden at du går all in på shape wear); og hende her havde været igennem møllen, og haft en fantastisk oplevelse (og jeg af alle HAR lært, at det altid betaler sig at lytte til en blogger…)  så jeg bookede en tid hos Wunderwear i Nordre Frihavnsgade.

Målet var en bodystocking med indbygget BH, men når man bestiller en fitting kommer man i eksperthænder, så uanset hvad jeg ligesom havde sat mig for, kom der et venligt menneske ind i det faktisk ret store prøverum og målte mig op, og bad mig prøve nogle BH-er inden jeg fik lov til at prøve en bodystocking. Jeg var noget mindre i omkreds end jeg havde forventet – jeg troede jeg var 80 eller 85, men det viste sig at jeg er 70 eller 75. Skålstørrelsen var noget større end jeg forventede, og da jeg prøvede en BH, kunne jeg faktisk mærke forskellen med det samme.

IMG_5062

Jeg spurgte om de havde travlt dernede herop til jul; og jeg fik at vide, at det faktisk først bliver helt desperat de sidste dage op til jul. Og så er det jo at jeg med min nyfundne viden begynder at undre mig: For er det særligt smart, at vores mænd køber vores undertøj? Når VI ikke engang selv ved, hvilken størrelse vi er? Jeg tænker man bør slå op i dette fine katalog, og så lige runde en fitting inden man skriver den ønskeseddel.  Jeg endte med at købe den her, og det er rigtigt hvad Frk Wedel fortalte mig: Tøjet sidder bedre.

IMG_5070

En fitting er forresten gratis her og er ikke købsbetinget, og det er en god ide at ringe derned først, så de har god tid til dig. Og der er ikke noget at være bange for. Jeg fik at vide, at de har set siger og skriver alt. ALT. Og så siger jeg ikke mere.

Jeg blev inviteret på fitting af Wunderwear. Men jeg burde have gjort det for lang tid siden.

13 kommentarer

 1. Magasin har deres egen linje og de har lavet en fantastisk bodystocking, hvor man kan bruge sin egen bh under, da mange bodystockings med indbygget bh bare ikke sidder særlig godt… Man kan få 2 for 400. Bare til Info og tak for altid fine indlæg og indspark på din blog 🙂

 2. Min største udfordring er – at jeg ikke har råd til lækkert undertøj og derfor går i noget “før barn nr. 1” undertøj, da jeg var en 80 c, og noget fra “mellem barn nr. 1 og barn nr. 2”, hvor jeg var en 75 d, og så en smule her “efter barn nr. 2”, hvor jeg vist (for jeg ved det heller ikke) er en 70-75 c/b. Så det sidder mildest talt ad helvede til. MANGLER undertøj. Der sidder. I god kvalitet. Noget lækkert og dyrt.

  Har bestemt ikke lyst til at vise noget som helst frem. Min ryg ligner nemlig noget, der er løgn. Stress og jag sætter sine spor – ikke på vægten hos mig, men på huden. 🙁

 3. Bitten, jeg er med dig… magter heller ikke lige at vise mig frem. Og da særligt ikke i et prøverum, hvor belysningen ALTID er frygtelig. Undrer mig, at de ikke indfører blød og varm belysning i prøverum, det må da kunne øge omsætningen for vildt. Og hvis spejlet så oven i købet gav indtryk af længere ben… jeg ville lægge alle mine sparepenge i den biks…

 4. Og nej, vi bør sgu ikke skamme os. Utroligt, at det skal være en kunst at lade være. Har for nylig præsteret at LØBE rundt efter mine unger i bikini på Rhodos. Og jeg klapper mig selv på skulderen!

 5. Derfor køber jeg altid mit undertøj hos Change i Vestergade (Aarhus) fordi jeg der endelig har fundet et sted hvor man kan få god vejledning ved søde mennesker og jeg ved at de ALTID har noget for mig 🙂 (Hermed en anbefaling til Aarhus-folket)

  Blev virkelig også overrasket første gang jeg blev målt, for der kan godt nok være milevid forskel på hvilken størrelse man tror man skal have, og hvilken man så skal have :S Og det der med at ændre størrelse kender jeg alt for godt, så jeg beder altid om at blive målt hver gang jeg køber nyt, for det ville da være ærgerligt at komme hjem med nyt der så ikke passer :/
  Elsker at du sætter fokus på ting, som man ikke altid liiige taler om, men som vi allesammen har godt af at vide, at vi ikke er alene med 🙂 Tak for en god blog <3

 6. Hej,
  jeg er ansat i en lingeri webshop i Odense – Tryde Andres. Jeg har længe tænkt på, at det kunne være fantastisk at lave en “lingeri-kuffert”, som vi kunne sende ud til pigerne, så de selv kunne prøve sig frem. Måske ligefrem arrangerer home-party med lingeri, så pigerne samtidig kan få eksperten til at fortælle om bh’er og teknikker, der virker, hjemme hos dem selv.
  Jeg føler med jer, der ikke kunne tænke sig at komme ned i butikken, men I skal vide, at vi piger i butikkerne har de samme problemer som jer, og at vi er uddannet til at tage godt imod jer alle.
  Man kan også bestille forskelligt hjem via nettet og så prøve sig frem.
  Dejligt at høre, Julia, at du blev klogere på dig selv. Der er ikke noget værre end at have en bh på, der ikke gør noget godt for én.
  Kærligst, Henriette

 7. Jeg har så sent som imorges stået og bandet mine bryster langt væk. Jeg bruger en str 65g-h og er kun 161cm høj. Jeg har faktisk overvejet at få en brystreduktion. Foreløbig er gode velsiddende bh´er blevet svaret.
  Det her med at komme af med kropshadet er en on going kamp og det er ikke hver dag jeg vinder den.

 8. Jeg har i flere år nu fast købt mine bh’er i den lokale Femilet butik. Der kan jeg prøve, blive målt og stå længe i prøverummet (som har lidt dæmpet belysning)… Bruger også gerne andre butikker, hvor man kan blive målt.
  Jeg har flere gange blevet målt, for det ændrer sig jo. Og alle modeller er ikke lige gode til mig, da det ene bryst er lidt større end det andet – og det må gerne være push-up (!)
  Så længe jeg er tryg ved ekspedienten, så er det ingen problem for mig. Tænker at de nok har set andre spændende ting end mine små flade bryster 😉

 9. Enig, Julia; det kan altid betale sig at få taget sine mål af en professionel forud for køb af bh. Jeg læste engang for nogle år siden (tror ikke det forholder sig stort anderledes i dag) at et stort lingeri-brand – mener det var Triumph eller Change – havde undersøgt sagen og var kommet frem til at 80 % af danske kvinder bruger en forkert størrelse bh. Jeg tager den lige igen… 80 %! Ikke så sært at vores mænd ofte går fejl i størrelsen når de køber undertøj til os kvinder. I følge undersøgelsen begår langt de fleste kvinder den fejl at de vælger bh med for stor omkreds og for lille skål.

 10. Jeg er klar over at rigtigt meget undertøj er knaldhamrende dyrt, Bitten. Yep. Jeg ved det. Maren – TAK for godt (og billigt) tip. Birgitte HJ – jeg tror faktisk der er rimeligt mange genrøse prøverum efterhånden. Jeg krydser i hvert fald fingre for at der er – alt andet er jo spild af tid! Og Birgitte: SEJT med Rhodos!

  Mette K – man kommer jo i virkeligheden ALTID tilbage når folk er søde…
  Jeg gør!

  Henriette! TAK for din fine kommentar! Jeg fik forresten min første bh i netop jeres fine butik. Og til jer andre – Tryde Andres er seriøst en køretur til Odense værd. Old School Klassisk lækkerhed. Og god service.

  Rosemarie – det der kropshad. Altså, hvis jeg kunne ønske det væk, gjorde jeg det. Jeg så lige min (tykke) bløde mave i spejlet for lidt siden (fra siden med tøj på), og hold nu op hvor ville jeg ønske at jeg HELE tiden var ligeglad. Er det for det meste. Men ikke hele tiden.

  Birgitte B – det er ekspedienten, der gør hele forskellen. Og hun var altså GOD hende i Wunderwear.

  Rie – det er jo seriøst rystende.

 11. Jeg har været inde til en enkel måling, og det første jeg fik at vide, da jeg hørte hvor stor skålen var, at jo mindre omkreds, jo større skål. Jeg er normalt en A, fordi jeg brugte 75 i omkreds. Så tog jeg ind og blev målt og fik at vide at jeg var en 65 i omkreds, muligvis 60, og puf(!) så var jeg en C.

 12. Kære damer og jeres dejlige kroppe. Dejligt at høre Julia du har haft en ordentlig fitting og en god oplevelse. Dyrt undertøj vil til hver en tid være at foretrække. De fleste af de kvinder jeg laver garderobe hos har 2 sæt de bruger og 3-12 sæt som bare ligger og aldrig bliver brugt. Fordi de sidder dårligt. Fordi de ikke var blevet fittet på dig , og lavet ordentligt. Fordi de laver 4 baller, 4 bryster, niver under armene eller borer sig ned i skulderen.Så hellere lidt men godt og så DET RIGTIGE i de rigtige størrelser.

  Jeg vil gerne slå et slag for http://annesax.dk. Bare se hjemmesiden, kør derind og hils fra mig . SERIØST
  Knus fra en 80 DD

 13. Hvorfor er det egentlig at det skal være så forfærdelig akavet at prøve undertøj?
  Og hvorfor skal lyset altid gøre én så meget grimmere? 🙂 Tænker ofte over at butikkerne ville sælge bedre hvis der var bedre belysning .. 🙂
  Men ja, det er så utrolig vigtigt at købe undertøj i den rigtige størrelse. Det er med til at booste selvtilliden når undertøjet sidder rigtigt!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *