Overvejelser Om Shopping & The Ones That Got Away

I juni var jeg i London på arbejde. (se her). Og heldigvis var der en sen eftermiddag en time til at drøne forvildet rundt i stormagasinet Liberty og se på sager. Dér faldt jeg over et par sko, som jeg IKKE købte. Jeg tog et billede af dem, og fandt dem efterfølgende på nettet, og købte dem stadig ikke. Da jeg havde ventet til udsalget, og stadig ikke købt dem, besluttede jeg mig endelig for at investere de 3000 kr i det par sko, jeg havde tænkt på hver dag siden, jeg prøvede dem. Og dér var de væk.

Sagen er den at de VAR for dyre. Men sagen er også bare den, at jeg efterhånden har lært at det meste af det, jeg betaler for i dyre domme, faktisk holder længere og er noget jeg glædes ved længere og bruger mere, end det, der ender med at være alternativet. Eksempelvis har jeg lige måtte sige farvel til et par Marc Jacobs pumps, som jeg har brugt siden jeg skulle tilbage på arbejde, efter Elias og min barsel sluttede. Altså fem år. Jeg har gået med dem i fem år, og elsket dem. Så dér var argumentet altså for at købe disse sko, som jeg aldrig nåede at købe:

IMG_9286

Fine, ikke? ( Snøft.)

Heldigvis har jeg lært noget, så jeg har investeret i en bluse fra Diane von Fürstenberg, som jeg klikkede og kiggede på 50 gange. Jeg har allerede brugt den flittigt og jeg ved at jeg kommer til at slide den op. Jeg tror bare at jeg må se i øjnene, at shopping shame ikke har nogen plads i mit liv, og at det rent faktisk er sjovere at spare op til de ting, jeg virkelig gerne vil have, end at klatkøbe pengene væk. Det gælder også julegaver: Hellere købe få, men dejlige ting til andre. Eller i hvert fald prøve på det. For det er satme svært at bevare overblikket når Vero Moda, Vila og H&M sender glimmer ud i verden…

8 kommentarer

 1. Jeg kender det alt for godt, jeg får stadig flash backs til gymnasie tiden hvor jeg drømte om et bestemt par sko i månedsvis, de blev også solgt før jeg fik taget mig sammen, buuh og øv.

 2. Du har ret, man skal slå til af og til.

  For mig plejer der at komme en reaktion en time til en dag, efter jeg gik fra noget ekstraordinært fint. Den er altid det samme, nemlig noget i min hjerne, der meget tydeligt kalder mig en idiot. Flabet, ikke?

  Så jeg har lært at lytte og købe tingen, hvis det overhovedet kan lade sig gøre.

 3. Altid altid altid købe tingen! De kan enten returneres eller sælges videre. Mit trick er, hvis man stadig har den i hovedet dagen efter, så er det et go. Hvis man overhovedet ikke tænker på det, så er det tydeligvis ikke noget

 4. Hvis det er dem jeg tror det er og fra Rupert Sanderson – så har Selfridges dem (og da jeg tjekkede også i en 39), hvis du eller Johan skulle få lyst til at give dig en god julegave…
  http://www.selfridges.com/en/Womenswear/Brand-rooms/Brands/RUPERT-SANDERSON/?brandname=RUPERT+SANDERSON&departmentId=358752

  Tak for en dejlig blog, jeg læser altid med, men er ikke så flink til at få kommenteret, men det her “the ones that got away” er jeg også ramt af, så jeg er efterhånden er blevet 100 m mester i at google mig frem til det der smuttede 😉

 5. SKØN blog, jeg læser også flittigt med. Jeg nyder at finde inspiration både i dine tekster og dine links.
  Jeg er vild med blusen fra Diane von Furstenberg og har allerede tjekket den mange gange på nettet, men er sådan i tvivl om størrelsen. Den ser stor ud i størrelsen og på de forskellige billeder på diverse shops har modellerne str US 0 eller US 2 på, hvilket er meget småt i mine øjne, når en medium svarer til US 8. Skal man købe en mindre størrelse end man plejer eller er den meget normal i størrelsen? Inden jeg når at beslutte mig er den jo nok allerede væk……

 6. Ohh… Jeg ville ønske der skette det samme for mig… at de Aquazzura sko, som jeg klikkede på 100 gange på samme webside var blevet solgt… Købte dem i sommeres efter lang tids overvejelse, og da også haft dem på en del gange. Men hold da op jeg har haft dårlig samvittighed over at jeg har købt dem 🙁
  Og det behøver jeg ikke med min sunde økonomi… For jeg elsker dem jo? Tænker at det er nok fordi det er mit første køb af et par sko til den pris… eller måske fordi…. Aj, ved det ikke 🙂 Elsker din blog og din afslappende holdning til mange ting. Keep it going!
  Knus Diana

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.