Mit Kærlige Forhold Til Kaffe…

IMG_4685

IMG_4687

Det har været nogle hektiske dage. Ungernes kærlige forhold til diverse vira har sat mig lidt tilbage, og jeg er igen full on på kaffen. Det er som om der er en direkte og meget præcis relation mellem søvnbalance og koffein, og det er ikke for meget at sige, at jeg elsker kaffe. Jeg elsker smagen, og så elsker jeg hele den kultur der nogle steder kan være om kaffe. At sidde i Berlin og får serveret en kop kaffe som en hel anretning på en café (som ovenfor), eller at stå i Paris i baren på en café og få kastet små Café Noisettes over disken, indtil man står og hopper i et mild espressofix. Jeg er også vild med at kaffekulturen de sidste fem år har gjort sit indtog i Danmark, og at man faktisk kan forvente en god kop (man lægger også 40 kr…), når man bestiller en to go. Det er som om kaffen for mig repræsenterer små lommer af ro, og dem er jeg ret vild med. I mit barndomshjem hang der kaffekopper langs en hylde på væggen, hoveddøren var ulåst og kaffemaskinen bryggede konstant. Gæster var ikke nogle der blev inviterede, men nogle der kom forbi, selv gik ind og tog en kop kaffe. Det åbne hjem, den gode kop kaffe, ro og pause – alt det hænger sammen for mig.

 

 

17 kommentarer

 1. Jeg kunne ikke være mere enig! Kaffe er fantastisk og gør faktisk det meste (inkl. pasning af skrantende afkom og travle dage) bedre. Jeg tror, at det der får mig til med glæde at betale kassen for to go-kaffe, ud over smagen, er oplevelsen. Jeg fik min første kop to go-kaffe på Union Square i vidunderlige NYC på den mest fantastiske venindeferie, da jeg var i starten af 20’erne (dvs. for næsten et halvt liv siden), så når jeg nu lægger knap fyrre kroner for en kaffe i et papkrus er det også i høj grad oplevelsen af metropol og frihed jeg køber. Kaffe og små Café Noisettes i Paris lyder også som noget jeg kunne blive afhængig af (smukt billede).

 2. Kaffe er livsnødvendigt og samtidig en stor nydelse:-)
  Jeg er bestemt også tilhænger af, at der er kommet en decideret kaffekultur til landet, hvor der kræses for bønnen, smagen og konsistensen.
  Dit barndomshjem lyder som et rart sted. Kh L

 3. Kære Pernille! Det forstår jeg SÅ godt! Man er lidt Carrie med den kop i hånden (so shoot me – men jeg mener det!)
  Kære Løvinden – ja, det var et skønt sted. Og Ja, Kaffekulturen er virkelig kommet til Danmark, og jeg nyder det.

 4. Enig! Har købt en god kaffebrygger og elsker at servere Latte med blødt skum og chokodrys på toppen…

 5. Jeg kan ikke være mere enig. Selv de mest hektiske morgener hvor jeg skal gøre to børn og mig selv klar til dagen skal helst afsluttes med en ofte stående latte… Kan simpelthen ikke komme afsted uden selvom jeg burde være ude af døren for længst. De er mine to minutters ro.

 6. Kaffe – den trætte mands livsblod sagde Raymond Chandler, og Bo Green Jensen har citeret det mange gange siden. Nogen mener, at stor kunst udspringer af absinthe, LSD, Opium og det er vildere. Jeg tror personligt, at den udspringer af kaffe. Elsker at du hylder endnu en af de glæder, alt for mange har fået for vane at kalde en last.

 7. Jeg elsker også kaffe! Der er bare ikke noget, der slår det i hygge-passer-til-alle-søde-sager faktor 🙂

  Jeg er dog desværre ikke så god til koffeinen længere, så jeg nyder ofte en decaf. Det er lidt et skældsord for mange kaffeelskere, men hernede i Barcelona kan man selv på den allermindste café få en lækker “descafeinado”, som er lavet på rigtige bønner, og smager lækkert 🙂 Jeg glæder mig personligt meget til de danske caféer hopper med på bølgen, så jeg kan nyde en lækker kop selv uden koffein 😉

 8. Netop derfor har jeg købt en Bosch Tassimo. Min kæreste kan nu få caffe latte med creme brulé smag (eller noget) og jeg kan få en god kop med eller uden mælk. Har ellers været skeptisk overfor de der maskiner, men efter 14 dage så er jeg overbevist!

 9. Åh jeg elsker kaffe:) Da vi boede i London lå der en Starbucks og to Costa Coffee to minutter fra vores lejlighed. Kom især i Starbucks hverdag når jeg var på arbejde:) Så blev jeg gravid og 3 måneder med morgenkvalme satte en stopper for kaffe…. Da jeg vågnede en morgen uden kvalme og senere gik forbi min (ja min) Starbucks uden at kaste op, ja så måtte jeg da lige se om jeg kunne drikke kaffe igen… Det kunne jeg, hvilket resulterede i mig tudende i butikken af glæde og nogle forvirrede kunder og ansatte:) Min datter var 8 måneder da hun smagte min latte og elskede det. Hun drikker stadig kaffe engang i mellem, nu er hun 8år:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

 10. Jeg er helt enig. Kaffe er fantastisk, og jeg brygger glædeligt en skøn espresso med dejlig skum hver morgen. Det er det første jeg gør. Så fodre manden børnene af imens, jeg kan intet før jeg har fået min cappuccino.

  Kaffe er forbundet med så meget godt. Jeg betaler også glædeligt 40 kr for en kop på en kaffebar.

 11. Gid jeg drak kaffe – bare en gang imellem.
  Når jeg får for lidt søvn (vi bøvler med de små tænder for tiden), så må jeg “nøjes” med at spise chokolade og drikke te.

 12. Den lille daglige forkælelse, ritual og tradition er skønt. Mit er te. På Færøerne drikker man altid te. Selvom det er dejlig kaffe er 40 kr ret dyrt – vist osse ift. andre steder i verden.

 13. En nespresso-maskine….. Hav en fantastisk tur til Afrika – hvor er du og Elias heldige, at I får sådan en tur med hinanden!

 14. Karl vækkede mig kl. 4.38 i dag, og det tog mig 45 minutter at overbevise drengen om, at det var NAAAAAT, og så sov vi en time mere. Op 6.30 og være træt som et ondt år. Men så kom jeg i tanke om dette blogindlæg, og efter min obligatoriske første kop te om morgenen, lavede jeg en kop kaffe. Det var godt nok kun snoldet instant kaffe, men jeg varmede mælk og skummede mælk – og forskellen var bare markant. Min kaffe var MEGET bedre med mælkeskum på toppen i en flot kop. Jeg er stadigvæk trættere end træt, men dagen er da startet ok. Vi skal pynte til jul i dag, og måske laver vi jule-hjemmebio i stuen, og så skal alt nok gå – selv som pandamor, igen igen.

 15. Og lige præcis i den beskrivelse og dette indlæg er DU. Det er så meget dig, så fint og så præcist. Og jeg kommer til at savne (endnu mere) at tale med dig over netop en kop kaffe. Some day;) og indtil da så sender jeg dig en kærlig tanke hver gang jeg sidder med MIN elskede kaffe…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *