Afsted til Afrika

africa-by-air-by-bill-james

Jeg skal til Afrika. På lørdag. Og jeg fatter det ikke.

Jeg skal ikke afsted fordi jeg elsker vildt, dyr, åben natur eller myg. For det gør jeg ikke. Heller ikke malaria eller hepatitis A.

Jeg længes heller ikke efter at se en løve i fri natur eller en krokodille ligger på lur. Jeg skal til Afrika for at besøge min far. Han bor der sammen med sin kæreste og vi har ikke set hinanden siden i sommer. Elias savner ham, så det gør ondt, og det er også derfor vi skal afsted. Elias og jeg rejser nemlig alene sammen ud i verden, de næsten 24 timer det tager at komme dertil. Jeg skal skrive et par artikler derfra, og ellers skal vi bare være sammen.

Elias og jeg mødes med min far på et hotel i Zambia, og så skal vi være der i en uge. Jeg er nervøs. For det hele. Især for at skulle skifte fly i Johannesburg, og jeg ved ikke hvorfor jeg er nervøs. Elias og jeg har rejst alene sammen før, men der er et eller andet i at jeg ikke har været på de kanter før, og at jeg skal dertil med guldklumpen. Elias er snart seks, og han begynder i skole til næste år; så det er nu, nu man kan vende op og ned på sommer og vinter og nu man kan drage på eventyr uden konsekvenser for skolen. Jeg glæder mig usigeligt til at have ham for mig selv i en uge og til kun at være koncentreret om ham. Men Afrika er godt nok langt væk.

Plakaten er fundet her.

25 kommentarer

 1. Rigtig god rejse- det bliver da fantastisk.
  Kan godt forstå din nervøsitet- stod engang selv i lufthavnen i Istanbul og skulle videre med et fly til et andet sted i Tyrkiet ( første og eneste gang jeg har været i Tyrkiet).
  Måtte bare følge strømmen og så øvrigt spørge , spørge, spørge. Det lykkedes og det gør det helt sikkert også for Elias og dig 🙂

 2. Cruising Zambia med Elias – at se verden gennem hans øjne. Det blir så fantastisk. Find et baobabtræ og læs Morgenthalers Baobabtræet når I kommer hjem… Full circle og god tur

 3. Fra køkkengulvet til Zambia, Elias har allerede været på en imponerende rejse. Hvor er det godt, at du gør det, selv om jeg godt kan forstå, at det er lidt nervepirrende. Der er langt til Afrika.på mere end én måde. Rigtig god rejse.

 4. Det skal nok gå rigtig godt og sikke en oplevelse I begge får og der er helt sikkert en morfar der rigtig glæder sig, til en hel uge sammen med Jer <3

  Rigtig god tur 🙂

 5. Åh, jeg kender den slags nervøsitet. Og selvfølgelig bliver den ikke mindre af at have en guldklump som rejsekammerat. Men tænk på, hvor mange gange du (garanteret) har følt en lignende nervøsitet, og hvor godt det (helt sikkert) er gået. Og hvor meget I begge to vokser på turen. Når I kommer hjem, tænker I sikkert “hvornår kan vi gøre det igen?”, for så kan I også lige finde ud af dét! God tur 🙂

 6. Kære Julie
  Jeg er selv typen der bliver nervøs, når jeg er på udebane, og jeg ville også blive lidt skræmt bare ved tanken om Johannesburg på egen hånd. Men jeg har selv været i lufthavnen både for at mellemlande og for at være i Johannesburg. Lufthavnen er simpelthen så stor og lækker – som jeg husker den. Jeg var der i 2008, da vi adopterede. Det første der slog mig var, hvor høflige og hjælpsomme folk var med baggage, vogne og lign. Rigtig go’ tur. Birgitte

 7. Jeg ønsker jer en helt igennem fantastisk tur, bare du og Elias, og ned til morfar i Afrika, så vildt ;0)

 8. God tur. Det er helt fantastisk at rejse alene “med den store”. Jeg var godt nok ikke i Afrika (drømme, drømme, drømme) men “blot” i London og besøge Johannes faster, men det var totalt fedt. Hendes umiddelbarhed som 6 årig snusfornuftig og interesseret turist var helt fantastisk. Det var vildt at prøve bare at være sammen nogle dage hende og jeg. Kan kun anbefales. 🙂

 9. Afrika er magisk! Hvor er du bare heldig at du skal opleve det med en af drengene. Jeg har været 3 meget forskellige steder – hver sin charme. Og hvis du har tid til det og trenger et brusebad, så kan du få det i lufthavnen i Johannesburg. Rigtig god rejse, I kommer til at elske det!

 10. Det bliver en fantastisk tur. Meget for dig. Mest for Elias. Hvilket privilegium at have mor, morfar og alle savannens dyr alene og for sig selv. Han er heldig, at du orker det. Og du er heldig i, at du har modet til det.

 11. Julia, du er altså bare så sej. Er sikker på, at det kommer til at gå over al forventning, og du vil være stolt af både dig selv og Elias. Min storesøster rejste alene til Ghana med sin datter, da hun var på Elias’ alder, og hun var den sejeste rejsekammerat for min noget distræte søster – der var styr på pas og billetter. Og vi andre nød godt af sjove (og meget bramfrie) kommentarer om dyr og sorte mennesker. Og glæd dig til Afrika. Har været på de kanter nogle gange og mange forskellige steder, og det er magisk. Både for voksne og børn. Og så er det altså ret smart det med ikke at have jetlag. Ps. Har mellemlandet i Johannesburg, og den er helt fin den lufthavn. Pps. GLÆDER mig til at læse dine (og måske Elias’) betragtninger.

 12. Glæder mig på så mange planer over at du og Elias nu rejser til ‘din fars Afrika’. Det er på så mange måder fantastisk og enormt vigtigt for dig, Elias og ikke mindst din far.
  Ha’ en helt fantastisk og oplevelsesrig tur:)

 13. Har rejst til og i Sydafrika alene med min søn, da han var 2 og 3 og 4 og det er sådan et fint land at rejse med børn i! Rejsen er lang, men for et barn er det hele jo en stor oplevelse, som er så fin så fin, hvis man selv kan finde overskudet frem. God tur!

 14. Oh……. once in a lifetime. Det bliver fantastisk, så du må skynde dig at glæde dig, i stedet for at bekymre dig, ellers kan man sidde med sådan en træls fortrydelse bagefter. Plakaten er jo til at gå til over…….. så ufatteligt fin! Dig og Elias – det bliver så godt@

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *