Afsted til Afrika

africa-by-air-by-bill-james

Jeg skal til Afrika. På lørdag. Og jeg fatter det ikke.

Jeg skal ikke afsted fordi jeg elsker vildt, dyr, åben natur eller myg. For det gør jeg ikke. Heller ikke malaria eller hepatitis A.

Jeg længes heller ikke efter at se en løve i fri natur eller en krokodille ligger på lur. Jeg skal til Afrika for at besøge min far. Han bor der sammen med sin kæreste og vi har ikke set hinanden siden i sommer. Elias savner ham, så det gør ondt, og det er også derfor vi skal afsted. Elias og jeg rejser nemlig alene sammen ud i verden, de næsten 24 timer det tager at komme dertil. Jeg skal skrive et par artikler derfra, og ellers skal vi bare være sammen.

Elias og jeg mødes med min far på et hotel i Zambia, og så skal vi være der i en uge. Jeg er nervøs. For det hele. Især for at skulle skifte fly i Johannesburg, og jeg ved ikke hvorfor jeg er nervøs. Elias og jeg har rejst alene sammen før, men der er et eller andet i at jeg ikke har været på de kanter før, og at jeg skal dertil med guldklumpen. Elias er snart seks, og han begynder i skole til næste år; så det er nu, nu man kan vende op og ned på sommer og vinter og nu man kan drage på eventyr uden konsekvenser for skolen. Jeg glæder mig usigeligt til at have ham for mig selv i en uge og til kun at være koncentreret om ham. Men Afrika er godt nok langt væk.

Plakaten er fundet her.

25 Comments
Previous Post
Next Post