Og Her Kommer Det: Årets Ord (og beviset på, hvorfor butikkerne har det så svært)

1d64a1abded321934259afe9c36d07dd

Jeg elsker ord. Og at skrive, og at lege med ord, så når Oxford Dictionary hvert år kårer Årets Ord, så lytter jeg med.

I år er ordet selfie – brugen af ordet er steget med mere end 17.000% i 2013, mener de kloge hoveder, og hvad det siger om vores kultur, er vist ikke så lidt. Jeg sad i går sammen med en klog kvinde, som sagde at hun ikke var helt færdig med at tænke over, hvad det at helt unge drenge og piger non-stop tager billeder af sig selv, og forholder sig til deres eget ydre. Måske er jeg gammeldags, men jeg tror ikke det er let, at være del af den kultur, når man ikke er voksen. Og nej, jeg vil ikke forhindre at man tager billeder af sig selv, det er bare ret tankevækkende.

En anden ting at tænke over er at et af de andre ord, Oxford Dictionary overvejede at kåre som årets ord, er ordet Showrooming. Det betyder at vi ikke mere køber noget i butikkerne, men prøver det på i butikken, altså bruger den som showroom, og så går hjem og køber det på nettet i stedet. Og her vil jeg så gerne hæve en finger; jeg synes skal passe på vores butikker; især de små, og sørge for at der stadig findes liv i byen, og ikke kun herude på nettet.

Du kan læse mere om årets ord her.

10 Comments
Previous Post
Next Post