Glædelig Mandag: 3 Videnskabeligt Beviste Genveje Til Lykken

Det er mandag. Det er november, den måned, der er flest af på året i Danmark. Den måned, der sammen med februar, kan føles som den hårdeste at komme igennem. Og så er det mandag. For at vi allesammen får en bedre uge har jeg gravet tre genveje frem til lykken. Jeg er faktisk ret vild med dem alle tre, skønt min favorit nok er den første:

IMG_4309

1. Vær Gavmild.

Et studie har vist, at folk, der bruger penge på andre end sig selv, har nemmere adgang til lykkefølelse. Vi får det simpelthen bedre af at dele, dele ud, og af ikke at holde på det bedste til os selv. (Læs om studiet her)

alheva_facebook

2. Brug Mindre Tid På Facebook

Nogle forskere har fundet ud af at jo mere tid du er på Facebook, desto mere ulykkelig bliver du, så på sådan en mandag som den her, kan det være at du skal sende nogen blomster (jvf punkt 1) fremfor at overspringshandle derinde. Klik her.

Front image_drinking-water

3. Drik 8 glas vand

Hvis du er velhydreret, påvirker det dit humør positivt. Klik her og læs.

5 kommentarer

  1. Ja, gavmildhed er fantastisk. Jeg er gavmild, det tør jeg godt at sige. Jeg elsker at give, hvor jeg kan. Og jeg bliver så rørt, når jeg selv møder gavmildhed. Jeg gør hvad jeg kan, for at mine to små døtre oplever glæder ved at gi: Tegninger til farmor, 100 kr. til den hjemløse foran Netto, figenstænger til børnehaven på en (netop) dødssyg mandag osv. Men allervigtigst er det, at de lærer at være gavmilde med sig selv. At de tør at melde ud, at de finder styrken i at være ærlige, at de tør stille sig sårbare. Det er en gave at kunne. Det kan du Julia, det er derfor jeg finder vej til din blog.

  2. Dejlig opfordring. Fulgte den og sendte en buket blomster til mine forældre, der har været kærester i 50 år på fredag. Det gjorde da lige dagen lidt lysere. Så tak for det:).

  3. Ej, hvor er det stort, Mette – har lige læst mere hos dig, og hvor er det bare skønt. Tillykke!
    Nanna; så sejt. Hvor er det bare sødt.
    Og Birgitte H J – så fik jeg lige tårer i øjnene. Tusind tak. Det betyder så meget for mig, at du synes det. tak.

  4. Vidunderlig pointe omkring gavmildhed!
    (Men det hedder faktisk “en studie viser”, ikke “et studie”. “Et studie” er sådan et, Johan jævnligt befinder sig i. Ved godt, det lyder tosset, men ikke desto mindre…)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *