Fik Du Marant I Posen? (Eller Et Bud På Hypens Boomerang)

Skærmbillede 2013-11-14 kl. 20.49.56

Så var det i går Isabel Marant Pour H&M kom ud. Den smukke, fuldendte kollektion af en af mine yndlingsdesignere. Dén kollektion, hvor jeg savlende har fulgt med i ALLE presseomtalerne, alle blogsne, alle styles på alle billederne.

Den seneste kollektion i en lang række af blændende designere, der øser deres talent ned i high street-kædens produktionsmaskine, som med vanlig genialitet giver os præcis det vi endnu ikke vidste vi ønskede os.

Klokken 10.07  i går morges stod jeg i H&M på Strøget i København, hvor horder af hvinende kvinder havde flået de attråværdige styles ned fra bøjlerne. Butikken var næsten tom for varer, men fuld af kvinder med læssevis af bøjler over armene. Og dér, lige dér på det tomme stativ hang de smukkeste pailietleggings, som jeg igennem hele den velsmurte PRkampagne ikke har været et sekund i tvivl om, var en såkaldt musthave for mig. De hang lige der. I str 38. Kostede stadig næsten en måneds børnehaveplads, men seriøst, der er jo Isabel Marant! Så jeg flåede dem ned, stod med dem i tre minutter, kiggede mig omkring, og indså at hell no! Jeg ville ikke have dem!

Er det hypens boomerang? Måske. Måske er det også noget med at jeg seriøst ikke vil være en af de kvinder der får blodskudte øjne i shoppingkampen, og at den historie jeg fortæller (mig selv, min bankkonto og mine veninder) om mit køb, ikke bare er glæden over at have fundet noget, der er lige mig, men glæden over at være kommet først. Og når jeg i resten af mit liv er fuldkommen ligeglad med at komme først, men blot helst  vil  ankomme som mig selv, så skal selv et af de bedste bud længe på en vellykket #Glimmeronsdag, ikke gøre shoppingens glæde til en kampsport for mig, endsige en måde hvorpå jeg pludselig bliver en af dem, der går samme vej som alle de andre.

16 kommentarer

 1. Hørt! Jeg fatter det heller ikke. Og jeg synes faktisk det er lidt pinligt at man kan gå så amok over noget tøj

 2. Har een gang stået i sådan en tilbudskø uden for en forretning. Blev også ramt af akut shoppinglede. Vi er så nemme at narre som forbrugere, at det er helt uhyggeligt. Tillykke med din non-shopping act.

 3. Jeg har meldt mig helt ud af det der hype. Jeg orker ikke at skulle møde op i butikker og stå i kø for et godt tilbud (gælder ikke kun tøj, også sko, hårde hvidevarer osv.).

 4. Jeg kan sagtens gå amok over sko og tøj, men jeg vil faktisk gerne tages ordentligt imod. De smukke leggings kostede alligevel 1799, og det synes jeg ikke er småpenge. Tilgengæld synes jeg så det er lidt anstrengende så at skulle slås for at få dem. Og Ja, det handler om at nægte at stå i kø for tingene også, ligesom Birgitte B siger.

 5. Jeg kunne aldrig finde energien til at stå på Strøget sammen med hundredevis af overenergiske kvinder.

  Men jeg klikkede en grå sweatshirt og nogle grå strikkede bukser hjem online. Har ledt efter en god udgave af den første og mine grå strikkede bukser, som jeg allerede har, falder ned af sig selv fordi der ikke er en snøre i livet.

  Til gengæld smed jeg sølvjakken og blazeren ud igen af min bestilling. Dem ville der være for mange andre med, og så var ingen af dem så sjove alligevel.

 6. Jeg tog beslutningen sidste år efter et Yvonne Koné lagersalg.

  Voksne nydelige kvinder kastede sig, som vilde dyr, over bæltetasker. Midt i vildskaben blev forvirrede teenagepiger skubbet af vejen og måtte slukøret gå tomhændet hjem.

  Det vil jeg ikke være en del af.

 7. Så du fik ikke paillet leggings’ene Julia?
  Synes dine overvejelser er ganske kloge- hvorfor i alverden næsten slås med andre kvinder om et stykke tøj? Og kundeservicen? Hvor blev den af?
  Jeg kunne aldrig selv drømme om at gøre det.
  Synes dog nogle lagersalg kan være ganske sjove og hyggelige- nemlig dem hvor man hjælper hinanden , griner og snakker mens man står der midt i rummet og prøver en kæmpe bunke tøj 🙂

 8. Det er så underligt – men jeg fik det faktisk på præcis samme måde. Jeg havde udset mig de smukke frynse støvler og et skønt boheme-skørt fra kollektionen. Og jeg havde udtænkt mig smarte måder, at svinge omkring H&M, arbejde længe aftenen inden og så tage en halv torsdags-fridag. Men da samtlige instagrams, bloggere og stilbevidste kvinder havde lagt billeder op af deres ‘fangst’, så var jeg allerede mæt. Jeg har faktisk ikke købt en eneste af de samarbejds-styles, som jeg er blevet glad for i længden – det skulle da lige være en cardigan fra comme des garcons, som jeg ikke har set andre gide gå med, og et par pink silkeshorts fra marni, der bor fast sommerhuset og dermed langt væk fra byens uniformisering.

  Tillykke med at du har sparret 1800 kroner – dem kan du jo passende bruge på bobler, tulipaner og en fustage østers… og der vil være penge tilbage!

 9. @Mette – nej, jeg lagde dem på plads på stativet; og ja, det kan være hyggeligt, men nogle gange virkeligt også det modsatte, som du også skriver om @SundayWithLove. Kh J

 10. HAHA, Sine – hvor er det sjovt! Og Ja, du har ret – jeg bruger dem på noget andet, og det bør jo faktisk ikke undre mig, at du har det på samme måde. Kh J

 11. Hej Julia. Tak for et befriende indlæg. Et jeg selv har haft i tankerne og ville skrive på min blog.
  Jeg kan nogengange blive lidt ked af at se når flokdyr-mentaliteten bliver så åbenlys!
  Igår eftermiddags klikkede jeg også ind på H&M’s hjemmeside og selvom det var MARANT, så synes jeg bare ikke at værdien af det jeg ville få hjem, var så unik. Og tanken om hvor mange man ville møde i det samme kluns over de næste 14 dage, tog også gnisten væk.
  Men wow ja, det ville have været en #glimmeronsdag værdigt med de leggings.
  Mvh Mette Richter

 12. Hmmmm har tænkt det samme – i flere omgange.

  Endte dog med støvlerne. Både fordi min H&M kilde meddelte at der ville komme meget få støvler til DK og fordi jeg ikke tror, der er så mange, der kommer til at rende rundt med dem i outlaw Odense. Så kan jeg stadig gå rundt her i provinsen og bilde mig selv ind, at jeg er lidt unik 😀 Ellers kan jeg jo returnere eller sælge dem.

  (Men de blev købt til før-salg. NÆGTER af princip både at stå i kø og slås for beklædningsgenstande)

 13. Julia, din historie minder så meget om den gang Netto havde vattæpper på tilbud. Præcis samme stemning som du beskriver. Jeg har en veninde der måtte flygte ud af Netto fordi hun blev så flov på sit køns vegne.

 14. De er ellers så smukke – og hvis du fortryder er de lige nu på H&Ms hjemmeside 😉
  Jeg har ikke købt noget fra kollektionen. Jeg har faktisk aldrig købt noget fra H&Ms gæstedesign kollektioner. Kollektionerne forhandles ikke i Aalborg, og jeg nægter simpelthen at tage fri fra arbejde og køre så langt for et stykke tøj, som jeg slet ikke er sikker på at få fat i. Og på hjemmesiden er det også umuligt, da den altid går ned – mon ikke de snart lære det? 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *