Det Er Vores Ord; Lad Os Erobre Det Tilbage! (Eller: Popkulturen Har Sejret: F-Ordet er En Vogue Igen)

IMG_4529

Efter en uge, hvor hår på tissekonen eller ej, åbenbart er blevet vigtig for den feministiske diskussion herhjemme, er jeg nødt til at tage mig til hovedet og råbe: STÅÅÅÅÅÅP. Det kan simpelthen ikke være det, det handler om! Kan vi komme tilbage til at tale om lige muligheder, lige rettigheder, og lige værd for mænd og kvinder? Eller måske bare begynde at tale om, at Feminisme hverken er et skældsord, eller en måde at sige at man er en tør, kedelig snerpe på?

I England er feminismedebatten så hot, at selv Elle bruger 9 sider på den i deres Novemberudgave. De vil simpelthen have os til at bringe F-ordet ind i varmen igen ved at re-brande det. Det store, internationale modeblad har derfor sat tre store reklamebureauer til gøre ordet spiseligt og brugbart uden at kvinder lægger afstand til det.

IMG_4528

Ud over at artiklen er fantastisk; så er jeg vild med at tage ordet tilbage. At vi sammen vrister det ud af de kløer det sidder i; at vi i vores generation gør det til vores, at vi fylder ordet med liv og gnist og bare en lille smule kampånd. At vi ikke bliver kvalt i bleer, sokker der ikke hænger sammen og så megen af den hårde planlægningstunge hverdag, at vi glemmer at kæmpe for de kvinder, der ikke kan kæmpe for sig selv. Eller endnu værre: At vi glemmer at lære vores døtre og sønner, at femisme i bund og grund handler om at de 52% af menneskeheden skal have de samme muligheder som de resterende 48%.

IMG_4531

9 Comments
Previous Post
Next Post