Navneleg: Hvad Skulle Sofus Hedde?

Her forleden aften sad jeg og bladrede i min telefon. Pludselig fandt jeg en note, nemlig en liste over navne, som lillebror kunne have fået. Her er listen:

foto-7

Sofus blev født den 19. september 2011, og som det fremgår af listen, havde jeg lige akkurat opdaget at jeg var gravid, da jeg begyndte at tænke i navne. Som det også fremgår havde det da sådan set nok strejfet mig, at han kunne blive en pige, og navnet Sofus var slet ikke inde på min radar. Da vi opdagede at Sofus blev en Lillebror og ikke en Lillesøster, var jeg i et par måneder overbevist om at han skulle hedde Leopold. Folk omkring mig inklusive Johan, syntes det var en hæslig ide, og den forlod mig faktisk først da jeg vågnede en nat og havde drømt at han skulle hedde Sofus. Nu kan han ikke hedde andet.

Og det slår mig, at de navne betyder noget. Ind i mellem hører man forældre kalde på deres børn, og man tænker åh gud nej, dit stakkels barn! Skal du virkeligt kaldes ved så mange på hinanden følgende slemme navne på en gang?! (For eksempel hvis de er lidt for kreative med denne liste).

Selvfølgeligt er det kulturelt bestemt, hvad vi kalder vores børn, og hvad vi synes lyder pænt, men hold nu op, der er mange ting, jeg selv er glad for ikke at have kaldt mine børn… Og når jeg tænker på reaktionerne på navnet Sofus, så kan det være at vi selv er hoppet i med begge ben og har kaldt vores lækre unge noget, der i andres ører lyder mere som en programerklæring for et bestemt slags liv, end som det perfekte navn til en lille glad fis, der elsker sko, mammutter og dinoer, og som ikke er bleg for at klæde sig ud.

18 Comments
Previous Post
Next Post