Tid, Penge & Smukke Negle

Skærmbillede 2013-11-01 kl. 14.47.07

Glædelig søndag, derude. Jeg håber du har nydt en dejlig weekend. Og måske endda med tid til dig selv…

Og for at begynde ved de informationer, der fik mig til summe over det med tid, penge og negle, så er vi mange der over det sidste år eller to er blevet småbesatte af neglelak, og bruger tid og penge på den slags. Jeg kan huske, hvordan jeg for ikke så mange år siden, synes det var rigeligt damet, når kvinders negle var lakerede. Men man har en smag til man får en ny…

For et års tid siden skrev jeg et MiniMagasin om, hvordan man i årtier har kunnet måle, hvordan økonomien har det, ved at følge med i, hvor mange læbestifter der bliver solgt. Jo dårligere det går, jo mere køber vi nemlig ind af de små ting, som vi uden Shopping Shame kan retfærdiggøre. Nu viser en undersøgelse at neglelakkerne er ved at overhale læbestifterne – i UK anslåes det at 59% af alle kvinder har brugt penge på deres negle, og at omsætningen af neglelak, neglefolier og shellack kommer helt op på svimlende 230 millioner PUND (!).

Men vi har også mærket det herhjemme – vores hænder er kommet tilbage i fokus, og neglene især. Søg på vores fine #GLIMMERONSDAG på instagram (jeg hedder Lahmekommunikation derude), og du kan se, hvordan der bare er det ene smukke sæt negle efter det andet. Og jeg tror kun det bliver ved. Essies og Chanels lakker og behandlinger er lige så attråværdige for mig, som en ny top er det, og jeg føler mig virkeligt velklædt, når jeg har haft tid til at gøre noget ved neglene. For mig er det med neglelak et udtryk for at have brugt tid på mig selv og mine hænder. For når man sidder der med våde negle, så er der altså total fredning for lige at stikke en sut i nogens mund, eller fikse, ordne eller hente noget. Det er ren selvforkælelse og samtidig verdens mindste hjemmespa-oplevelse.

Måske virker det med neglene også så tillokkende for mig og mange andre kvinder, fordi det ikke kræver hverken en god hårdag, eller at man holder sin størrelse for at kunne give sig selv et fashionfix. Neglelak er måske i virkeligheden ligesom sko – et add on; noget der ikke kræver meget af en, og derfor altid er attråværdigt. Og måske handler det netop om det med tid til os selv; at det er en måde at frede sig selv fra virkeligheden når man sidder og ser malingen tørre. Så måske er neglelak ikke bare skøn, men direkte sund.

IMG_4207

(Essies julekollektion af Top Coats. Jeg er vild med dem alle!)

IMG_4206

(Ovenfor Glimmertopcoats fra Essie & Neglefolie fra LÓréal Paris.)

 

6 kommentarer

  1. Og hvem elsker ikke at se Mette Blomsterberg, der helt ALTID har velplejet fransk manicure neglelak. Det er lige som den sidste finish på hendes absolut perfekte kager inkluderer de perfekte negle. I love it!

  2. Du har så evig ret i det med, at frisk og fin neglelak betyder, at jeg har taget tid til MIG SELV. Det er min luksus. Ingen andres. Og når jeg sidder og venter på, at lakken tørre, kan jeg ikke redde mælken fra at flyde ud over spisebordet – det må gemalen tage sig af. Måske jeg skulle indlægge lidt ego-tid i aften…? 🙂

  3. @MArina; jeg har tænkt mig at gøre det, i hvert fald…
    @Mie – jeg kan godt se at det er så pænt; men jeg er ikke helt med på vognen med den franske manicure… Endnu…

  4. Og så er der os der egentlig gerne ville, men hvis negle bare ikke duer til det. Og det gør min tålmodighed nok i virkeligheden heller ikke, for jeg kan ikke finde ud af at sidde stille længe nok til at det holder. Mine negle flosser og flækker, og skal derfor helst være ret korte. Og så er de ikke så sjældent sorte af jord fra haven. Men enig: de er pænere rene (og endnu pænere med lak) 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *