Mandagstanker, Tempo og Krav

IMG_2311

Det er mandag. Arbejdsugen er i gang igen, og jeg er udmærket klar over at jeg lider i overdreven grad af protestantisk etik, arbejdsmoral og arbejdsglæde. Jeg er vild med det. Jeg har ikke noget i mod mandage, og ja, jeg er klar over at jeg er privilegeret.

Men jeg synes, der er en tendens til at folk skælder ud på deres arbejde, at de hvis de kunne, ville vælge det fra. At arbejdet er noget vi lærer vores børn, er det onde, mens ferierne, afslapningen og weekenderne er af det gode. Jeg har sagt det før, men jeg tror simpelthen ikke på at det ALTID er arbejdet der stresser de af os, der bliver stressede. Jeg tror det er alle de krav, forventninger og systemer, vi presser os selv ind i. Jeg tror et godt liv er et hvor man gør noget, handler, tager del og ser ting flytte sig. Så derfor syntes jeg at Suzette Frovin ramte hovedet på sømmet forleden da hun beskrev børnefamiliens udfordringer, uden at det igen bliver et spørgsmål om hvorvidt arbejdslivet har hele ansvaret for at det går for stærkt.

Klik Her og Læs Kronikken.

14 Comments
Previous Post
Next Post