Gaveregn: Mad til 2 Dage

Rispapirruller med sesamdip

Denne lækre ret hedder rispapirruller med sesamdip og er fra den nye kogebog, Mad til 2 Dage. Bogen er forfattet af min tidligere kollega, Mette Mølbak, som jeg var så priviligeret at have på mit hold på magasinet Cosmopolitan. Mette sidder nu i en redaktørstilling, Madredaktør, er hun, på Alt for Damerne, og har nu skrevet en lækker, inspirerende og fremfor alt brugbar kogebog.

Mette Mølbak_siddende

Du kan vinde bogen nederst i dette indlæg, men inden du deltager får du lige fornøjelsen af et interview med Mette:

Tillykke med din fine bog! I din egenskab af madredaktør på Alt For Damerne har du indblik i de fleste madtrends; så hvorfor skriver du netop en bog med udgangspunkt i gamle dyder?

Det er klart det er oppe i tiden at tænke over sit forbrug – herunder mad. Fokus på madspild er større end aldrig før, men jeg er selv opdraget med at alle rester blev udnyttet. I mit barndomshjem blev få ting smidt ud og min mor har givet mig inspiration til, hvordan mange ting kan strækkes og udnyttes. Så jeg har altid været bevidst om at udnytte alle rester. Og i en travl børnefamilie er det guld værd. Rester er nemlig hurtigere at lave om til et nyt måltid. Den anden aften var jeg alene med børnene og havde en rest kød, nogle kartofler og tomater. Det blev til den lækreste biksemad, som tog ca. 10 min at lave, men som børnene skovlede i sig. (Se den på Mettes blog – her)

Hvilken opskrift er din favorit i bogen? 

Jeg er selv helt vild med mine rispapirruller med sesamdip. Mine børn elsker dem også. I opskriften er der brugt rester af flankesteak, men du kan sagtens bruge rester af anet oksekød, andebryst, kylling, svinekød eller rejer, hvis du har nogle i overskud.

Hvad vurderer du som det vigtigste at vide om tids- og madbesparing i et køkken?

Planlægning er en nøgle til at spare tid. Begynd med det der skal have længst tid i ovnen eller gryden. Tit passer det sig selv, mens du kan lave noget andet. Kig på dine rester og forsøg at tænke kreativt. Nogle gange kan en rest ikke syne er meget, men det kan sagtens blive til et lækkert og mættende måltid for familien.

 Hvad vil du gerne have at vi får ud af din bog (ud over lækre opskrifter)?

Jeg vil gerne have, at man bliver inspireret til en lettere planlægning af maden i hverdagen. Jeg går selv kold, hvis jeg skal lave en madplan fra mandag til fredag. Men ved at tænke i mad til 2 dage er det meget nemmere. Så køber jeg måske en kylling som strækker til mandag og tirsdag, onsdag får vi fisk som også tit kaster rester af sig og fredag kan jeg finde på at lave en steg, som igen giver rester nok til et nyt måltid, og så skal jeg ikke tænke over maden mere den uge. Jeg vil også gerne have at man lærer at tænke på mere end et måltid ad gangen og dermed undgår at skulle købe ind hver dag og bekymre sig over hvad menuen skal stå på. Aftensmad behøver ikke at bestå af sovs og kartofler. Det kan sagtens være en sandwich, suppe eller salat, så alle rester udnyttes og vi dermed undgår madspild. For mig er konceptet mad til 2 dage win-win. Jeg behøver ikke at begynde fra bunden hver aften, samtidig med at jeg sparer tid og undgår at smide mad ud.

Cover mad til 2 dage

Og det er denne lækre bog vi udloder tre styks af. Smid en kommentar til indlægget her inden onsdag aften og du er med i lodtrækningen om et eksemplar.

 

181 Comments
Previous Post
Next Post