Gaveregn: Mad til 2 Dage

Rispapirruller med sesamdip

Denne lækre ret hedder rispapirruller med sesamdip og er fra den nye kogebog, Mad til 2 Dage. Bogen er forfattet af min tidligere kollega, Mette Mølbak, som jeg var så priviligeret at have på mit hold på magasinet Cosmopolitan. Mette sidder nu i en redaktørstilling, Madredaktør, er hun, på Alt for Damerne, og har nu skrevet en lækker, inspirerende og fremfor alt brugbar kogebog.

Mette Mølbak_siddende

Du kan vinde bogen nederst i dette indlæg, men inden du deltager får du lige fornøjelsen af et interview med Mette:

Tillykke med din fine bog! I din egenskab af madredaktør på Alt For Damerne har du indblik i de fleste madtrends; så hvorfor skriver du netop en bog med udgangspunkt i gamle dyder?

Det er klart det er oppe i tiden at tænke over sit forbrug – herunder mad. Fokus på madspild er større end aldrig før, men jeg er selv opdraget med at alle rester blev udnyttet. I mit barndomshjem blev få ting smidt ud og min mor har givet mig inspiration til, hvordan mange ting kan strækkes og udnyttes. Så jeg har altid været bevidst om at udnytte alle rester. Og i en travl børnefamilie er det guld værd. Rester er nemlig hurtigere at lave om til et nyt måltid. Den anden aften var jeg alene med børnene og havde en rest kød, nogle kartofler og tomater. Det blev til den lækreste biksemad, som tog ca. 10 min at lave, men som børnene skovlede i sig. (Se den på Mettes blog – her)

Hvilken opskrift er din favorit i bogen? 

Jeg er selv helt vild med mine rispapirruller med sesamdip. Mine børn elsker dem også. I opskriften er der brugt rester af flankesteak, men du kan sagtens bruge rester af anet oksekød, andebryst, kylling, svinekød eller rejer, hvis du har nogle i overskud.

Hvad vurderer du som det vigtigste at vide om tids- og madbesparing i et køkken?

Planlægning er en nøgle til at spare tid. Begynd med det der skal have længst tid i ovnen eller gryden. Tit passer det sig selv, mens du kan lave noget andet. Kig på dine rester og forsøg at tænke kreativt. Nogle gange kan en rest ikke syne er meget, men det kan sagtens blive til et lækkert og mættende måltid for familien.

 Hvad vil du gerne have at vi får ud af din bog (ud over lækre opskrifter)?

Jeg vil gerne have, at man bliver inspireret til en lettere planlægning af maden i hverdagen. Jeg går selv kold, hvis jeg skal lave en madplan fra mandag til fredag. Men ved at tænke i mad til 2 dage er det meget nemmere. Så køber jeg måske en kylling som strækker til mandag og tirsdag, onsdag får vi fisk som også tit kaster rester af sig og fredag kan jeg finde på at lave en steg, som igen giver rester nok til et nyt måltid, og så skal jeg ikke tænke over maden mere den uge. Jeg vil også gerne have at man lærer at tænke på mere end et måltid ad gangen og dermed undgår at skulle købe ind hver dag og bekymre sig over hvad menuen skal stå på. Aftensmad behøver ikke at bestå af sovs og kartofler. Det kan sagtens være en sandwich, suppe eller salat, så alle rester udnyttes og vi dermed undgår madspild. For mig er konceptet mad til 2 dage win-win. Jeg behøver ikke at begynde fra bunden hver aften, samtidig med at jeg sparer tid og undgår at smide mad ud.

Cover mad til 2 dage

Og det er denne lækre bog vi udloder tre styks af. Smid en kommentar til indlægget her inden onsdag aften og du er med i lodtrækningen om et eksemplar.

 

181 kommentarer

 1. Mad til to dage er en fantastisk – og nogle gange nødvendig – ting at tænke ind i cirkus planlægningen af hverdag med krudt-i-måsen 1-årig og to jobs med alt for meget arbejde.

 2. Åhh sådan en ville jeg være lykkelig for at eje. Med flere dage i løbet af ugen hvor vi kommer hjem og begge er brugte efter lange dage ville sådan en betyde alverden ved os og begge børn elsker at prøve noget nyt.

 3. Ville gøre sig så godt hjemme hos os. Især med den baby som snart ankommer, så er det nok med at finde smutvejene tænker jeg 🙂

 4. Den er lige noget for mig – Med arbejde og tre børn så bogen perfekt for mig og min kæreste!

 5. Elsker kogebøger og ny inspiration – så håber da så meget på at blive den heldige vinder 🙂

 6. Uh, bogen lyder lige noget for mig og min travle hverdag 🙂 Så undgår man også madspild! Jeg håber jeg vinder den 🙂

 7. Har luret på denne fine bog hos den lokale bogpusher for er som mange andre også gået i tænkeboksen, når det gælder mad til familien og gerne noget som udnytter råvarerne til fulde. Så smider mit lod og bukker ærbødigt for din dejlige blog!

 8. Lige den inspiration jeg trænger til. Hold op, hvor kører jeg tit træt i madplanlægning og madlavning. Og jeg er ked at måtte indrømme det, men madspild er ikke en sjældenhed herhjemme.

 9. Jeg har aldrig lært at udnytte rester (eller lave mad sådan set)… Så jeg vil meget gerne vinde! Kunne i den grad bruge noget overskud på både tid, økonomi og energi ift madlavning 🙂

 10. Oh ja, tak 🙂 med næsten ingen penge til overs hver måned, ville det være super godt med lidt tips!

 11. Mums den kunne jeg da gerne tænke mig at vinde for jeg er SÅ dårlig til at udnytte rester

 12. Jeg er årgang 59 og vokset op med, at intet mad gik til spilde, hvilket også var nemmere i en familie på fem, der skulle have madpakke med hver dag.
  Efter jeg og mine søskende var flyttet mere eller mindre permanent hjemmefra, så opstod der et begreb i vores famie: Blendet køleskab, hvilket var og er at tømme grøntsagsskuffen, soignere indholdet, snitte fint, svitse og tilsætte kyllingeskrog, kødkraftrester eller lign. og vand, hvorefter det blev kogt mørt. Herefter blev evt. ben fjernet og hele molevitten blendet i den nymodens blender fra Moulinex – det var meget før stavblenderens opfindelse – herefter blev tilsat vand/fløde til en passende konsistens og tilsmagt med div. krydderier. Til blendet køleskab serveredes ostebrød, hvor tørre brødskiver blev let ristet, belagt med revne osterester og evt. egnede kød/pølse/bacon-rester, hvorefter brødskiverne blev varmet/grillet i ovnen. Resten af det blendede køleskab blev frosset ned, så der var noget nemt efter en travl dag eller at give udeboende sultne børn på SU med hjem.
  I dag er jeg i den situation, at jeg gider ikke opfinde den varme tallerken HVER dag og min mand han mister appetitten, hvis han skal have det samme hver dag – ja så kan jo bare selv stå i køkkenet, men det han frembringer vil jeg ikke spise – så jeg vil gerne have inspiration til “genbrug” af aftensmad, selvom jeg egentlig er meget god til det, så ender det nemt med det sædvanlige.
  Hvorfor oplyser du iøvrigt ikke om kriterierne for udvælgelsen af vindere af bogen? Er det efter tilfældig lodtrækning? Eller afhængig af den kommentar, som man skal levere? Og bruges kommentarerne til andet end som lod i lodtrækningen?
  Mvh. Kristine

 13. Er helt klart med i den udlodning! Som mor til 2 krudtugler på 1 og 4 år og en mand der først kommer hjem18-18.30 er nem madlavning et must!

 14. Spændende og simpelt koncept; ikke planlægge for en uge, men i stedet to dage frem. Vil krydse fingre for, at blive en af de heldige vindere 🙂

 15. Putter lige et lod i hatten 🙂 Forstår ikke hvorfor det med aftensmad kommer bag på mig hele tiden…

 16. Hader at købe ind hver dag, men er en skovl til at lave madplaner. Måske to dage af gangen er smartere?

 17. Ja tak…ideer til nem, lækker og sund mad ..hilsen en mor med 4 sultne drenge i huset 🙂

 18. Som travl børnefamilie ville det være superlækkert at vinde den og få noget inspiration!

 19. Jeg er rigtig dårlig til at planlægge og jeg ender med at smide mad ud alt for mange gange..det kunne måske være noget for mig 🙂

 20. Lyder enormt tidsbesparende – og det kunne hele vores familie nyde godt af. Vi krydser alle fingre 🙂

 21. Øj, jeg elsker alt med mad og kan godt lide kogebøger:-) Det lyder let, sundt og lækkert!:-)

 22. Tror min datter vil blive meget begejstret hvis hendes mor vandt den kogebog (og lavede lidt mere inspirerende mad!) 😀

 23. En bog som denne kunne virkelig hjælpe i hverdagen! Ville være så taknemlig hvis den kom min vej 🙂

 24. Wauv, den bog vil jeg gerne vinde, jeg vil så gerne blive bedre til at undgå at smide mad ud:-)
  Hilsen Karen

 25. Det lyder som en meget anvendelig bog med hvad der ser ud til at være lækre opskrifter 🙂

 26. Fantastisk koncept i en tarvl hverdag! Bliver jeg den heldige vinder i lodtrækningen vil den blive flittig brugt. Elsker kogebøger 🙂

 27. Dejligt med en kogebog der også kan anvende resterne ifra dagen før i skønne kombinationer.

 28. Hold da feri, 106 svar allerede! Alene det tyder på, at det er noget rigtig mange af os rigtig meget gerne godt kunne tænke os til inspiration – og jeg er en af dem 😉
  KH
  Louisa

 29. Den ser god og fin ud, den bog. Den vil jeg gerne afprøve…
  Kunne måske indimellen også bruge, at der fulgte en kok med 🙂

 30. Åh, den bog kommer på et genialt tidspunkt. Starter på arbejde efter barsel i morgen, og med 1 årige tvillinger og to travle job , vil det være super med lidt inspiration til nem hverdagsmad 🙂

 31. Jeg og mit SU-budget savler ved tanken om denne bog på kogebogs-hylden! Jeg krydser fingre. 🙂
  Mvh Ísbjörg / opholdsrum.wordpresscom

 32. Herligt. Der er ikke meget tid i hverdagen til at lave mad, så bogen er rigtig aktuel for mit vedkomne.

 33. Skide smart og meget inspirerende! Som regel laver jeg bare en stor portion af den samme ret, så vi har nok til to dage, men det kunne være rart med nogle fifs til at gøre det mere spændende.

 34. Er stor fan….
  I en familie, hvor både mor og far har vagter, vil det være dejligt med inspiration til mad der dækker mere en én dag…

 35. Jeg købte Alt for damerne sidste uge pga overskriften på forsiden som var “mad til to dage” og hvor vil jeg gerne vinde en bog med flere af de gode opskrifter.

 36. Åh, jeg elsker, når en ret (eller noget af den) kan strække sig over to dage.
  Det ville være skønt med lidt ny inspiration til reste-mad.

 37. Åh, med 4 børn, et SU-budget og den mindste skraldespand, Marius Pedersen kan levere, så ville den kogebog være en sand gave!

 38. Supergodt koncept! Jeg kan heller ikke overskue madplaner for en uge ad gangen, men kan heller ikke fordrage at smide ud. Det ville være skønt med inspiration – og de rispapirsruller lyder meget, meget fristende!

 39. Cool bog! Har ofte mange madrester, som jeg smider ud – og det er jeg faktisk lidt træt af – at være så ødsel… Kunne være fedt at få noget inspiration til at bruge rester!

 40. Har lidt krise over aftensmaden lige p.t., så håber, at jeg vinder bogen og bliver inspireret på ny!

 41. Konceptet er jo bare virkelig fedt. Lækker mad af rester er noget der altid kræver at de små grå kommer op i omdrejninger, og mere ofte end jeg vil være ved, ender det med ikke at blive til noget.

 42. Krydser fingre for at det bliver vores lille familie, der får inspiration til en nemmere hverdag:-)

 43. Vi kører rigtig meget ked princippet ‘mad til to dage’ selvom jeg ikke vidste det havde et navn. V laver kæmpe portioner i weekenden og bruger det i løbet af ugen samt fryser ned. Det er den eneste måde vi kan overskue en travl hverdag med fuldtidsjobs og pendling. Men hvor ville jeg dog gerne vinde denne bog til inspiration, fr det bliver til utrolig meget kødsovs, lasagne, karry retter, frikadadeller, biksemad, osv….

 44. Den bog skal jeg helt sikkert have fat i – og det kunne jo være rigtig dejligt at vinde den 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *