Starstruck: Mit møde med Caitlin Moran

IMG_3659

I går var jeg så heldig at interviewe Caitlin Moran, og i dag kan du læse noget af det i MetroXpress. Hun var i København for at promovere sin bog, How to be a woman, som netop er blevet oversat til dansk, og er udkommet med titlen: Kunsten at være kvinde. Det er forlaget Gyldendal, der har begået den sag. Hvis du har læst med her i et stykke tid, har du nok opdaget at jeg ikke bare er fan, men er vild med damen. Hun er skarp og klog og tror på feminismen på en måde som giver mening.

IMG_3658

Jeg har som sagt skrevet en bid til MetroXpress, og om nogle uger kan du også finde et noget større interview med hende i Femina, men jeg bad jo jer herude om at hjælpe mig med at stille kloge spørgsmål til hende, og nogle af dem, lykkes det mig også at få svar på:

Mit eget store spørgsmål til hende var:

Hvorfor bliver feminisme ofte først relevant når vi får børn?

Fordi vi så bliver opmærksomme på, at det vi troede var lighed, slet ikke var lighed, men bekvemmelighed. Vi har let ved at købe drinks og glattejern fra GHD, og vi kan knalde med dem vi vil. Vi lever nemme liv. Så kommer børnene og så går det op for os at ALT er megabesværligt, og at vi slet ikke har lighed hverken i forholdet eller på arbejdsmarkedet. Og mange siger der er lighed lige præcis hjemme hos dem, men det er der så slet ikke, fordi det stadig er HAM der på grund af samfundets strukturer sidder med magten, pengene og mulighederne. Mens du sidder hjemme og ammer. Dér begynder det at gå op for dig at du har brug for mere lighed.

Hvad kan vi gøre?

Vi har generelt brug for en bevidsthedsudvidelse. Vi har brug for modet og styrken til at tale om feminisme som noget cool igen. Feminisme skal tilbage i popkulturen; i bøger, serier, sitcoms, tv, musik… Der er ikke noget mere sexet end musik, og hvis du vil skabe en revolution skal du starte med popkultur. Hvis du vil ændre verden skal du synge en sang om hvordan du vil ændre den. Desuden skal vi i gang med at skabe en politisk revolution (damen griner…) – for der er massevis af holdningsbåren politik, men INTET der beror på fakta. INTET. Lad os undersøge tingene inden vi stemmer næste gang, og stemme ud fra facts!

(Læserspørgsmål) Hvad er det vigtigste at lære sin datter?

At vampyrer findes. De hvisker dig søde ord i øret, og suger livet ud af dig.

(Læserspørgsmål) Hvordan gør vi omsorgssektoren tiltrækkende for mænd?

Ved at skrive en sang om den. HAHA. Nej, naturligvis ved at tilføre den penge, og ved at holde op med at tale om kvinder som omsorgsdyr. Vi kvinder må også holde op med KUN at rose hinanden for at være virkeligt dygtige til at nusse, amme, bage… Vi skal rose hinanden for at erobre verden, for at være os selv, og for at ryge smøger i baghaven mens ungerne sover.

Hvad har du brugt dit momentum til?

Til at betale min gæld af, og til at lade som om jeg er holdt op med at ryge. Og så skriver jeg på en roman om og til unge kvinder mellem 14 og 16. Den udkommer til juni. Der er nogle rimeligt heftige ting i den, men den tegner godt, og jeg ville selv have haft brug for den, da jeg var på den alder. Den handler blandt andet om mislykket bulimi og selvskade… Og så vil jeg gerne stå nøgen på en scene og holde foredrag. Så ingen andre tror at alle andre er vidunderlige, perfekte og smukke. Det går jeg og samler mod til. Vi taler ikke sexet strip men mere noget med at kravle rundt på gulvet og kæmpe for at få støvlerne af (hun viser sine Dr. Martens støvler frem).

Jeg spurgte hende her, (se link) hvad jeg skulle spørge dig om. Hun sagde, at jeg skulle spørge dig om, hvorfor jeg var nervøs for at møde dig?

HAHAHAH -jeg blev nervøs i samme øjeblik som jeg så dig. Der bor stadig en fed lille pige indeni mig, og hun får tit overtaget.

Og det er så HER Caitlin Moran stjæler Forlaget Gyldendals chokolade og propper det ned i min taske. Fordi jeg er sød, siger hun, og jeg får lyst til at slikke hende i ansigtet.

foto-371

IMG_3660

17 Comments
Previous Post
Next Post